'Apple-medewerkers lopen tegen glazen wanden in nieuw hoofdkantoor'

Door , bron: Bloomberg


Bij moderne gebouwen wordt vaak veel glas gebruikt om open en lichte ruimtes te creëren. Een goed voorbeeld daarvan is Apple's nieuwe hoofdkantoor, dat vanaf april 2017 in gebruik is genomen en waarvan het interieur vrijwel geheel doorzichtig is. De traditionele kantoren zijn door het bedrijf uit Cupertino namelijk weggelaten ten faveure van zogenaamde 'pods' met glazen wanden.

Dat blijkt echter niet voor iedereen heel praktisch, want volgens bronnen van Bloomberg lopen medewerkers in het nieuwe Apple-hoofdkantoor regelmatig tegen deze glazen muren aan. De schuld ligt daarbij overigens grotendeels bij die mensen zelf: de botsingen vinden vooral plaats als de aandacht op de smartphone gericht is.

Om het probleem op te lossen hadden sommige medewerkers plakbriefjes op de glazen deuren geplakt, al zouden die weer verwijderd zijn omdat ze afbreuk doen aan het design van het gebouw. Volgens Bloomberg zijn er wel standaard markeringen op het glas aanwezig, al worden die blijkbaar over het hoofd gezien als men tijdens het lopen met de smartphone bezig is.


Vandaag in het nieuws

*