Azerty.nl ervaring door warri

warri 11 januari 2011 11:05
2.5 van de 5

Inleiding:
De Kerstman was op bezoek geweest en had een zak met geld gebracht, dus direct een bestelling plaatsen bij Azerty

25/12/2010
De bestelling geplaatst en direct betaald via IDEAL.
Niet lang daarna kreeg ik een bestelbevestiging. Mijn headset was ruim voorradig bij de leverancier
En zou binnen 2 a 3 werkdagen geleverd kunnen worden.

31/12/2010
Na een aantal dagen geen verandering in status te hebben waargenomen, heb ik maar een mailtje gestuurd.
Een aantal uren later kreeg ik een e-mail terug met de melding dat de headset bij één van de leveranciers niet meer voorradig was en dat hij was doorbesteld bij een andere leverancier

03/01/2011
Nogmaals de status nagekeken op de website, de status was veranderd in wacht op verzamelen.
Ik had goede hoop dat ik mijn bestelling misschien al morgen zou ontvangen.

04/01/2011
Nogmaals de status nagekeken op de website, wacht nog steeds op verzamelen. Waarschijnlijk hebben ze een heel groot magazijn.

05/01/2011
Nogmaals de status nagekeken op de website. En nog steeds wacht de bestelling op verzamelen.
Toch maar eens een mailtje sturen richting Azerty, het kan zomaar zijn dat de mensen in het magazijn verdwaald zijn.

Een aantal uren later kreeg ik een berichtje dat er door interne drukte een vertraging is opgetreden.
Hierdoor hebben de orders langer de status wacht op verzamelen. Uiterlijk morgen zou mijn order verzonden worden.

06/01/2011
Tot 14:30 angstvallig mijn status in de gaten gehouden op de website, maar ik zag maar geen verandering. Dan toch maar even bellen. Misschien zijn ze me vergeten? Effe slikken, bellen kost 0.35 cent per minuut, gelukkig kan ik op het werk 0900- nummers bellen, dus op kosten van de baas.
Snel een vriendelijke dame aan de lijn, die mij wist te melden dat er enige vertraging was opgestreden in mijn order. Op mijn vraag of deze vandaag verzonden kon worden, kreeg ik het antwoord dat ze dit niet kon beloven. Toen heb ik de dame op nette wijze duidelijk gemaakt dat ik deze order op 25 December heb geplaatst en vond dat ik lang genoeg had gewacht. Tevens was mij de toezegging gedaan dat de order vandaag verzonden zou worden.

De dame ging er alles aan doen om de order vandaag nog de deur uit te doen, maar harde toezeggingen kreeg ik niet.

Tot mijn opluchting kreeg ik 30 minuten later een verzendbevestiging met een Track & Trace nummer van TNT.

07/01/2011
Gelukkig kwam TNT mijn pakketje vandaag afleveren en kon ik gaan spelen met mijn nieuwe speeltjes

Beoordeling Website
De website is redelijk tot goed te noemen. Het volgen van je bestelling gaat prima en opvragen van facturen etc. ook. Soms is het even moeilijk om de juiste onderdelen in de juiste categorieën te vinden. Wat dat betreft vind ik de website van Alternate een stuk beter

Beoordeling communicatie
Niet veel op aan te merken. Er wordt snel, vriendelijk en duidelijk gereageerd op vragen die je per email stelt. Wil je zoals in mijn geval, telefonisch contact, dan gaat dat ook prima. De dame die ik heb gesproken was uiterst vriendelijk en heeft mij goed geholpen. Wat ik een groot nadeel vind is dat je 0.35 cent per minuut moet betalen voor een telefoongesprek. Ik snap dat je de mensen wilt aanleren om per email te reageren, maar sommige dingen gaan nu eenmaal prettiger en sneller per telefoon.
Daarnaast zou een meer proactieve houding richting klanten beter zijn. Indien door interne drukte een vertraging van de orders kan optreden, stuur dan een e-mail, zet het op je website of verleng de levertijden.

Beoordeling levertijd
Hier kan ik kort over zijn. Veel te lang! Alles had diezelfde week binnen kunnen zijn, maar werd enorm vertraagd omdat één van de producten toch niet zo op voorraad was als dat ze bij Azerty aangaven. Daarnaast heeft blijkbaar door interne drukte mijn bestelling ook een aantal dagen vertraging opgelopen. Je zou kunnen zeggen dat dit door de feestdagen komt, maar in het verleden heb ik toch al soortgelijke ervaringen gehad bij deze shop.

Beoordeling verpakking
De verpakking is prima, hier kan ik verder eigenlijk niets bijzonders over melden.

Conclusie
De bestelling heeft veel te lang geduurd. Het zou geleverd kunnen worden binnen 2 a 3 werkdagen, maar uiteindelijk werden het er 10. Dat er interne drukte optreed en een order wat vertraging oploopt, is nog niet zo'n probleem, maar neem dan een wat meer proactieve houding aan en informeer je klanten over het probleem.
Verder is de communicatie met de medewerkers prima, ze zijn vriendelijk en duidelijk.
Ik zal hier in de toekomst vast nog wel eens bestellen, maar indien een product ergens anders leverbaar is tegen nagenoeg dezelfde prijs, zal ik die niet bij Azerty bestellen.

shopreview.type.
Waarom heb je dit product gekocht bij de shop? (meerdere opties mogelijk) Uit voorraad leverbaar
Goede ervaringen met deze shop van anderen / Goede shopreviews
(Vrijwel) enige leverancier van het product
Hoe heb je het product betaald? iDeal
Welke beoordeling geef je de werking van de site van de shop? Goed
Wat vond je van de informatie die de shop over het product toonde, zowel kwalitatief en kwantitatief? Goed
Is de bestelling uiteindelijk verstuurd of afgehaald? Ja
Was het product volgens de shop op voorraad? Ja
Heb je vóór de aankoop e-mailcontact met de shop gehad? Nee
Heb je voor aanschaf van het product telefonisch contact met de shop gehad? Nee
Heb je een bestelbevestiging ontvangen? Ja, via email
Heb je een verzendbevestiging ontvangen? Ja, via email
Na hoeveel werkdagen heb je het product thuis ontvangen, dan wel was het beschikbaar om op te halen? Binnen twee weken
Kwam de levertijd overeen met de belofte van de shop? Nee, het duurde langer dan beloofd
Hoe vind je dat het product is verpakt? Goed
Geef een waardering voor de bestelling bij de shop Matig
Vergelijk   Product Prijs
Asus Travelite HS-1000 Wireless

Asus Travelite HS-1000 Wireless

  • Draadloos
  • Microfoon geïntegreerd
Niet verkrijgbaar
Silver Award D-Link DSM-380 Boxee Box

D-Link DSM-380 Boxee Box

  • 0 GB
  • HDMI
  • LAN
  • 802.11n
Niet verkrijgbaar
Silver Award TP-Link TL-WR1043ND

TP-Link TL-WR1043ND

  • 802.11n (Wi-Fi 4)
Niet verkrijgbaar
0
*