Windows 10 October 2018 Update (1809) review

Nieuwe mogelijkheden en features voor Windows 10

Door


Inleiding

Het is weer tijd voor de grote, halfjaarlijkse Windows 10-update! Vanaf vanavond om 19.00 uur kun je de Windows 10 October 2018 Update (versie 1809) installeren, als opvolger van de April 2018 Update van dit voorjaar. Microsoft heeft weer een hoop nieuwe features en verbeteringen opgenomen in de October 2018 Update voor zijn OS - in dit artikel vind je alles wat er nieuw is!


Met de April 2018 Update deed Microsoft het wat rustiger aan qua nieuwe features, maar de rommelig verlopen uitrol zorgde toch nog voor een hoop publiciteit. De update werd namelijk uitgesteld door een op het laatste moment ontdekte bug. In deze nieuwe October 2018 Update vinden we meer nieuwe features, waarvan een aantal ongetwijfeld gewaardeerd zal worden door productieve power-users.

De October 2018 Update betreft versie 1809 van Windows 10 en heeft buildnummer 17763.1. Deze build wordt al sinds 18 september getest door deelnemers van het Windows Insider-programma, maar wordt vanaf vandaag gefaseerd verspreid onder alle Windows 10-gebruikers via Windows Update.

Direct de Windows 10 October 2018 Update installeren

De gefaseerde uitrol van de Windows October 2018 Update betekent dat je deze mogelijkerwijs niet direct aangeboden krijgt. Wil je meteen aan de slag met alle nieuwe features van deze grote update, dan kun je hem ook handmatig installeren.

De makkelijkste wijze is om handmatig te controleren op updates in Windows Update. De volledige uitrol start echter pas volgende week dinsdag 9 oktober. Krijg je de update nu nog niet direct aangeboden, dan kun je hem geforceerd installeren via de Update-assistent (klik bovenaan de pagina op Update nu). Op dezelfde link vind je ook de Media Creation Tool (klik daarvoor op Hulpprogramma nu downloaden), waarmee je een .iso-bestand of usb-stick met de nieuwste Windows-versie kunt maken.


Dossier

Lees ook deze besturingssysteem artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

*