7 AMD Radeon HD 6850 videokaarten vergelijkingstest

Zeven 6850's van ASUS, MSI, Sapphire en XFX

Door


XFX Radeon HD 6850 Black Edition (Dual Fan) 1GB

XFX stuurde ons twee versies van de Black Edition Radeon HD 6850. Het verschil is de gebruikte koeler. Eerst de kaart zelf; opnieuw hebben we van doen met de variant met één in plaats van twee DisplayPort-uitgangen. De GPU is bij deze Black Edition kaart overklokt tot 820 MHz en het geheugen tot 1100 MHz. Identiek waardes dus aan Sapphires Toxic kaart.

Het verschil zit hem dus in de gebruikte koeler. De goedkopere versie (164 euro gemiddeld) heeft slechts één fan. Die koelt redelijk: 54 graden ons load. De bijbehorende geluidsproductie is 46,8 dB(A): niet extreem luidruchtig, maar ook zeker niet heel erg stil.

De luxere versie heeft twee fans en kost 8 euro meer, gemiddeld dus 172 euro. Deze koeler brengt de GPU terug naar 48 graden. Dat scheelt dus wel een slok op een borrel! De geluidsproductie is wel wat hoger; 48,4 dB(A).

Van deze twee is de Dual Fan variant zeker de leukste. Geen van beide kaarten kan qua resultaten echter tippen aan MSI's R6850 Cyclone 1GD5 Power OC Edition.

XFX Radeon HD 6850 Black Edition 1GB
XFX Radeon HD 6850 Black Edition

XFX Radeon HD 6850 Black Edition Dual Fan 1GB
XFX Radeon HD 6850 Black Edition Dual Fan


Lees ook deze videokaart artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

*