7 AMD Radeon HD 6850 videokaarten vergelijkingstest

Zeven 6850's van ASUS, MSI, Sapphire en XFX

Door


Sapphire Radeon HD 6850 1GB

Of het nu komt door de schaalgrootte of door zeer goede afspraken met AMD durven we niet te zeggen, maar keer op keer lukt het Sapphire om bij een generatie AMD-kaarten de goedkoopste aanbieder te kunnen zijn. Ook deze keer: de Sapphire Radeon HD 6850 1GB, het standaardmodel, kost gemiddeld 158 euro en is al verkrijgbaar vanaf 138 euro. De klokfrequenties zijn gewoon standaard: 775 MHz voor de GPU en 1000 MHz voor het geheugen. Ook bij deze kaart is er slechts één DisplayPort-aansluiting.

Toch is de Sapphire kaart geen rechtstreekse kopie van AMD's referentiekaart. Sapphire heeft een eigen koeler geplaatst. De koelcapaciteit daarvan is niet geweldig: we meten 58 graden onder load en dat met standaardklokfrequenties. Qua overklokken zal dit dus niet de kaart zijn waarmee je het verst komt. De koeler is wel lekker stil. Sterker nog, met 41,6 dB(A) op 10 centimeter afstand is het de stilste kaart uit de test!

Een prima optie dus voor wie gewoon een goedkope Radeon HD 6850 wil en niet per se de hoogste overklokrecords wil behalen.

Sapphire Radeon HD 6850 1GB

Sapphire Radeon HD 6850 1GB


Lees ook deze videokaart artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

*