7 AMD Radeon HD 6850 videokaarten vergelijkingstest

Zeven 6850's van ASUS, MSI, Sapphire en XFX

Door


MSI R6850 Cyclone 1GD5 Power Edition OC

Power Edition OC, dat klinkt heftig! Het moet gezegd, van alle Radeon HD 6850 kaarten in deze vergelijkingstest is deze luxere kaart van MSI het verst overklokt: naar 860 MHz voor de GPU en 1100 MHz voor het geheugen. Geen wonder dat deze MSI kaart overduidelijk de snelste 6850 uit de test is.

De gebruikte koeler, ontworpen volgens het bekende Cyclone-model van MSI, presteert zeer goed. Onder load meten we zelfs 46 graden, terwijl de drivers 51 graden rapporteren. Dat is flink beter dan de koelers van de meeste andere 6850 kaarten, zeker wanneer je bedenkt dat deze koeler vanwege de hogere klokfrequenties in de basis ook nog meer te doen heeft. Gelukkig heeft de betere koeling geen nadelig effect op de geluidsproductie: ook deze Cyclone blijft in onze test onder de 42 dB grens. Keurig!

De gemiddelde prijs bedraagt 168 euro en dat is érg scherp, zeker aangezien de gemiddelde prijs van de andere MSI kaart slechts 4 euro lager ligt. Toegegeven: de laagste prijs van beide kaarten verschilt 12 euro.

Al met al is deze MSI R6850 Cyclone 1GD5 Power Edition OC dé aanrader uit deze test.

MSI R6850 Cyclone 1GD5 Power Edition OC

MSI R6850 Cyclone 1GD5 Power Edition OC


Lees ook deze videokaart artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

*