USB 3.0 update vanaf de USB Developer Conference

Op naar de 100 miljoenste USB 3.0 PC!

Door


10 miljard apparaten

Ook voor de vorige versie, USB 2.0, waren er nog de nodige succesverhalen te melden. Het USB Implementers Forum was in hun nopjes dat men een overeenstemming heeft bereikt met de Europese Commissie, die heeft bepaalt dat de Micro USB connector de verplichte standaard adapteraansluiting voor mobiele telefoons wordt. Dat biedt ook direct voordelen voor de adoptie van USB 3.0, aangezien een USB 2.0 microstekker ook prima in een USB 3.0 microconnector kan worden geplaatst. In ruil daarvoor moet het USB IF de standaard gratis aan alle fabrikanten van mobiele telefoons aanbieden. Wanneer de verplichting exact in gaat kon men ons nog niet vertellen. 

Verder gaf men aan dat er op dit moment meer dan 3 miljard USB-apparaten per jaar worden verkocht en er al meer dan 10 miljard USB-apparaten in de markt zijn. Dat maakt USB volgens de ontwikkelaars met afstand de meest succesvolle interface ooit.

Op onze vraag of het USB IF de nieuwe Intel Thunderbolt technologie als bedreiging ziet, konden we nog geen goed antwoord krijgen. Tunderbolt kan diverse protocollen (waaronder USB) transporteren over één enkele verbinding. In potentie zou Thunderbolt in de toekomst gebruikt kunnen gaan worden als een nieuwe fysieke implementatie voor USB. Zo'n vaart zal het volgens het USB IF echter niet gaan lopen, gezien de enorme populariteit van USB op dit moment en de compatibiliteit tussen de verschillende USB versies die voor velen een groot goed is.


Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

*