ALDI Envivo draadloze HDMI-set review

Ongecomprimeerd 1080p door de lucht

Door


Beeld- en geluidskwaliteit

Hoewel WHDI in theorie dus kleine beeldafwijkingen kan laten zien wanneer de signaalkwaliteit afneemt, hebben wij dit niet kunnen waarnemen: zolang er een link is tussen de zender en de ontvanger is de beeldkwaliteit net zo goed als via een bekabelde verbinding. Anders dan bij Ultra WideBand producten zoals de draadloze HDMI zender van Eminent, neemt de beeldkwaliteit ook niet af op het moment dat er veel details of snelle bewegingen in beeld zichtbaar zijn. Wordt de signaalkwaliteit té laag, dan valt de link tussen de zender en de ontvanger uit en gaat het beeld op zwart.

Voor geluid geldt hetzelfde als voor beeld: de signaaloverdracht is perfect, totdat de link wegvalt. Dolby Digital en DTS signalen worden netjes doorgegeven, HD Audio signalen worden vanwege de beperkingen qua audiobandbreedte niet ondersteund.

Conclusie

Wil je graag draadloos HDMI signalen versturen van de ene naar de andere ruimte binnen je huis, dan is de Envivo ENV-1111 wellicht een goede oplossing. 199 euro blijft uiteraard een hoop geld en waar het mogelijk is een kabel te trekken blijft dit uiteraard een goedkopere optie. Daar staat tegenover dat de Envivo set meteen ook een 4-naar-2 switch biedt en dat het product véél goedkoper is dan vergelijkbare draadloze oplossingen van andere fabrikanten. Envivo’s ENV-1111 kan alle gangbare HD-signalen doorgeven, inclusief 1080p50 en 1080p60, en dat zonder beeldcompressie toe te passen.

De reikwijdte in huizen met houten vloeren en licht-stenen muren blijkt goed te zijn, maar ben je van plan de set in een huis met betonnen vloeren en muren te gebruiken dan raden we je aan het apparaat meteen na aanschaf uit te proberen, zodat je het eventueel kunt retourneren als het toch niet goed blijkt te werken. En zoals altijd geldt bij ALDI dat het product slechts tijdelijk – en mogelijk in beperkte hoeveelheden – geleverd wordt. Meteen morgenochtend voor de deur staan is dan ook het devies als je niet achter het net wilt vissen.

Evivo ENV-1111 set


Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

*