ALDI Envivo draadloze HDMI-set review

Ongecomprimeerd 1080p door de lucht

Door


In de doos

De ENV-1111 bestaat uit twee hoofdmodules, de zender en de ontvanger. Beide apparaatjes zijn lekker compact en kunnen indien gewenst gemakkelijk in een kast of achter de TV uit het zicht opgesteld worden. Envivo levert bovendien een 4-in-2 HDMI switch mee die op de zender geklikt kan worden. Standaard heeft de zendmodule namelijk maar één HDMI ingang, met de switch erbij worden dat er vier. Behalve een uitgang naar de draadloze zender biedt de switch ook een bekabelde HDMI uitgang, zodat je vier bronnen over twee schermen kunt verdelen, waarbij één scherm bedraad en één scherm draadloos wordt verbonden.

Evivo ENV-1111 set

Naast de drie hoofdmodules vinden we ook een compacte afstandsbediening die voor elk van de twee uitgangen van de switch op afstand kan selecteren. Ook vinden we een hele collectie infrarood-ogen die het mogelijk maken om het afstandsbedieningsignaal te verlengen. Zo kan je in de ruimte waar de HDMI-ontvanger geplaatst wordt, toch de apparatuur die bij de zender staat bedienen. Standaard kun je een kabel met twee infraroodogen aansluiten om twee bronapparaten te bedienen, middels een meegeleverde splitter-versterkermodule kunnen dat er vier worden. Jammer is wel dat deze versterker een eigen voedingsadapter nodig heeft, waardoor het al snel een wirwar van kabels zal worden.

Envivo IR kabels


Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

*