11 geluidskaarten review

Daar zit muziek in

Door


Asus Xonar DX

De Xonar DX kost gemiddeld 65 euro en heeft in tegenstelling tot de DS geen verwisselbare op-amps, maar wel standaard componenten van hogere kwaliteit, waaronder solid state condensatoren. Hij scoort een stuk hoger qua geluidskwaliteit dan de DS met 113 dB signaal/ruisverhouding en 100 dB Stereo Crosstalk. Daarnaast biedt deze kaart een reeks Dolby technologieën: Dolby Pro-Logic IIx, Virtual Speaker, Headphone en Digital Live. Met DTS connect was het nog completer geweest, maar helaas heeft Asus bij deze kaart gekozen om dit in de driver weg te laten. De Xonar DX is uitgerust met de Asus AV100 DSP, wat neerkomt op een C-Media CMI8788 zonder DTS Connect in de driver. De AV200 is dezelfde C-Media chip maar dan met DTS Connect. De geluidskaart moet van extra stroom worden voorzien via een floppy stroomaansluiting, een stekker die tegenwoordig altijd wel beschikbaar is. Standaard scoort de geluidskaart qua gameprestaties niet hoger dan gemiddeld, maar wanneer GX 2.5 is ingeschakeld kun je bij vlagen drie tot vijf frames per seconde winst zien in het OpenAL spel Dirt 2.

ASUS Xonar DX 


Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

*