11 geluidskaarten review

Daar zit muziek in

Door


Asus Xonar DS

De Xonar DS is ook een budgetmodel, met een prijs van 43 euro. Deze kaart biedt wel 7.1 geluid en een S/Pdif optische uitgang, door middel van een adapter op de achter surround uitgang. Onze test wijst uit dat de DS aardig goed presteert met 97,7 dB signaal/ruisverhouding en -93 dB stereocrosstalk. Helaas mist deze geluidskaart een speciale versterker voor je headset; de goedkopere Xonar DG is hier wel van voorzien. Een op-amp, aanwezig op iedere analoge geluidskaart, zorgt voor de versterking van het geluid. Het verschilt per op-amp, ofwel versterker IC, hoe warm het geluid en de overgang tussen frequenties klinkt. Asus heeft de op-amp op de Xonar DS geplaatst op een voetje, waardoor deze makkelijk verwisselbaar is zonder het gebruik van een soldeerbout. Wanneer je het geluid dus niet goed genoeg vindt klinken, heb je de mogelijkheid om hier makkelijker wat aan te doen.

ASUS Xonar DS


Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

*