11 geluidskaarten review

Daar zit muziek in

Door


Auzentech Home Theater HD

Voorzien van een X-Fi chip en een HDMI-aansluiting lijkt deze prijzige (gemiddeld ruim 210 euro) kaart alle kwaliteiten te bezitten die je op dit moment zou kunnen wensen. De Home Theater HD van Auzentech kan DTS-HD en  Dolby TrueHD over HDMI uitsturen en Dolby Digital Live en DTS Connect via S/Pdif. Door de X-Fi chip worden alle mogelijke 3D API’s van games ondersteund en zelfs onder Windows Vista en 7 voor een schare aan games doormiddel van Creative Alchemy. Analoog kan tot 7.1 surround aangesloten worden, met behulp van de meegeleverde adapter; een line-in en microfoon ingang zijn hierin ook opgenomen. Net als de Asus Xonar Essence STX en Xonar Xense is deze kaart ook voorzien van een hoofdtelefoonversterker. Deze kan aangepast worden op de weerstand van de aangesloten hoofdtelefoon, je kan een waarde tussen 16 en 600 Ohm selecteren. De kaart is voorzien van een gebalanceerde microfooningang. Hiermee kan i.c.m. een gebalanceerde microfoon of stereo microfoon vrijwel zonder ruis worden opgenomen. Aangezien gebalanceerde aansluitingen vooral voordeel bieden bij lange kabellengtes, is het nu in de meeste omstandigheden zeer beperkt voor gewone consumenten. Overigens kan de aparte front module van de X-Fi Titanium Fatal1ty Champion geluidskaart op deze Auzentech worden aangesloten. Onze testresultaten geven, zeker voor een X-Fi, hoge waardes: 100 dB signaal/ruisverhouding en -90 dB stereo crosstalk.

Auzentech X-Fi HomeTheater HD


Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

*