Negen 150n routers review

Half zo goed?

Door


Netgear WNR1000

Netgear’s WNR1000 is inmiddels aan de tweede versie toe. Een (uiterlijk) verschil tussen de modellen is onder meer de enkele externe antenne van versie twee, het eerste model had er geen extern. Het menu is nog exact hetzelfde als bij elk andere Netgear router. Ofwel, weinig uiterlijk vertoon en vooral eenvoud. Overigens is de WNR1000 wel een van de weinige uit deze test die de mogelijkheid heeft om log bestanden via email te kunnen versturen. Noemenswaardig is de zogeheten traffic meter, op die manier is in de gaten te houden hoeveel MB er binnen een gestelde tijdsperiode aan verkeer geweest is.

Belangrijker zijn de resultaten echter, en die zijn vrij goed. Dat wil zeggen, gemiddeld ligt de snelheid ruim boven de 40 Mbit/s. Dat is wat men ongeveer van mag verwachten van dergelijke routers. De router zakt wat in op 20 meter van WLAN naar LAN. De bedrade doorvoer is geheel volgens de verwachtingen en levert dan ook geen opvallende resultaten. Gemiddeld ben je hier 44 euro voor kwijt. Evenveel als de Linksys, maar net als die deelnemer dus duurder dan het merendeel van het testveld. Dit model biedt ook niet iets extra's om toch voor Netgear te gaan.

Netgear RangeMax N150

Netgear RangeMax N150 


Lees ook deze router artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

*