Negen 150n routers review

Half zo goed?

Door


Conclusie

Het mag duidelijk zijn. Er is veel eenheidsworst op het gebied van 150n routers. Niet alleen qua prijs is er weinig diversiteit, ook wat betreft resultaten is er weinig verschil. Zo is de hoogst gemeten gemiddelde snelheid 'slechts' 50 Mbit/s. Heb je een internet abonnement met snelheden hoger dan dit, is er geen enkele reden om toch een 150n router aan te schaffen. Enkel als het gaat om een basis internetabonnement in combinatie met kleine ruimte en één gebruiker is een dergelijke router interessant. In andere gevallen kan je beter meer investeren in een krachtigere router. De functionaliteit die je in 150n routers tegenkomt houd ook niet over. Quality of Service, printer of fileserver mogelijkheden zal je niet of nauwelijks tegenkomen. Verwacht ook geen BitTorrent server functionaliteit.

Opvallend is dat bij de meeste modellen het opslaan van instellingen tergend langzaam gaat. Dit lijkt een typisch geval te zijn van de goedkoopste chips gebruiken die er te vinden zijn. De grote kostenbesparingen lijken ook hun invloed gehad te hebben op het energieverbruik, dat is in veel gevallen ongeveer de helft lager dan dat van 300n routers. De snelst geteste router is de SMC WBR14S-N4 en is met een gemiddelde prijs van 36 euro ook nog eens goedkoop te noemen. Daarentegen zijn er al 300n routers te vinden die voor gemiddeld vier euro meer betere draadloze prestaties leveren. Een voorbeeld hiervan is de Sweex LW310 v2. De SMC  presteert zelfs minder dan genoemde Sweex router. Kortom, leuke routers voor specifieke situaties, in andere gevallen zal een budget router niet afdoende zijn.

Klik hier voor een uitgebreide vergelijkingstabel van alle geteste producten.

 Eminent EM4553 Wireless-N 150Mbps Router


Lees ook deze router artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

*