Negen 150n routers review

Half zo goed?

Door


Zyxel NBG-417N

Zoals vele andere Zyxel apparaten is ook de NBG-417N in gebroken wit uitgevoerd. Het menu komt ons eveneens bekend voor. De prettige en snelle werking is gelukkig niet wegbezuinigd en dat mag extra vermeld worden gezien de trage menu's van de voorgaande routers. Qua functionaliteit is er echter niet al teveel aanwezig.  Zo zijn er geen port forwarding mogelijkheden.

De gemeten snelheden zijn prima. Zeker van WLAN naar LAN liggen de snelheden op het niveau van de SMC, welke de snelst geteste router is. Jammer is dat in de tests van LAN naar WLAN de gemiddelde snelheid wat achter blijft. Zo rond de 15 Mbit/s lager dan wat de snellere routers behalen. Ook de Zyxel scoort 94 Mbit/s op de WAN en LAN poorten. Het energieverbruik ligt relatief laag, gemiddeld iets meer dan 3 Watt. Voor 47 euro heb je deze router in bezit, waarmee het de duurste router uit dit testveld is. De prestaties zijn echter niet zodanig dat deze de meerprijs rechtvaardigen. De SMC is sneller en goedkoper, en er zijn meerdere modellen die weliswaar niet veel sneller zijn, maar wel beduidend goedkoper.

ZyXEL NBG-417N

ZyXEL NBG-417N 


Lees ook deze router artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

*