Negen 150n routers review

Half zo goed?

Door


Sweex LW150

De inzending van Sweex zou met zijn glooiende lijnen en onopvallende zilveren kleur goed in een huiskamer moeten passen. Of dat ook echt zo is hangt natuurlijk af van de situatie. Wat direct opvalt is de zeer lange laadtijd die nodig is nadat wij enkele instellingen toepassen in de router. Incidenteel geen probleem, mocht je vaker instellen veranderen dan kan het vervelend worden. We hopen dat de testresultaten ons dit doen vergeven.

Helaas lukt dat niet geheel. Van WLAN naar LAN presteert de router niet zo goed, er zijn meerdere situaties waarin de snelheid zo'n 15 tot 20 Mbit/s lager ligt dan bij de concurrentie. Van LAN naar WLAN is de snelheid echter weer behoorlijk goed. Kortom, geen hardloper maar wel een model dat nog kan meekomen. Bedraad kunnen wij er maximaal 94 Mbit/s uit persen. Veel meer kan je ook niet verwachten van een megabit switch. De gemiddelde prijs is 32 euro, evenveel als de Conceptronic. In het merendeel van de tests is Sweex de langzamere van die twee. Belangrijk is echter wel dat de Sweex een significant hogere WAN snelheid weet te bereiken.

Sweex Wireless Broadband Router 150Mbps

 Sweex Wireless Broadband Router 150Mbps

Lees ook deze router artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

*