12 budget CPU-koelers review

Goedkoop gekoeld!

Door


Arctic Cooling Freezer 7 Pro rev 2

Fabrikant Arctic Cooling maakt al jaren processorkoelers en wij testen nu revisie twee van de  Freezer 7 Pro. Verschil met de vorige versie is onder andere dat deze nu geschikt is voor de nieuwste AMD en Intel sockets. Ook is de koeler standaard van een PWM fan voorzien. Vooruitlopend op de conclusie: revisie 2 doet het niet beter dan voorgaande versie. De koeler is een kleine verschijning en ziet er evenals een aantal andere modellen uit deze test vrij eenvoudig uit. De koeler is uitgerust met een 92 mm fan en drie heatpipes.

De resultaten zijn gemiddeld:  met 100 W aan warmteproductie is de temperatuur opgelopen tot net geen 48 graden, daarna komt de temperatuur al snel in de buurt van de zestig graden en hoger. Op low-speed zijn de resultaten ook gemiddeld. Toch ben je met dit model duidelijk beter uit dan met de boxed koelers. In enkele scenario's is het verschil zelfs een graad of tien. Helaas is het zeker niet de stilste koeler. Op high-speed ligt de geluidsproductie op 51,1  dB(A). Vertragen we de draaisnelheid, dan is geluidsproductie alsnog 42,8 dB(A). Mocht je denken dat de prijs een hoop goed zou maken, dan kom je bedrogen uit: met net iets meer dan 21 euro gemiddeld is deze koeler een van de duurste in de test.

Arctic Freezer 7 Pro Rev.2

Arctic Freezer 7 Pro Rev.2


Lees ook deze cpu-koeler artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

*