Spam wordt eindelijk aangepakt in Google Drive

0 reacties

Google heeft in een blogpost aangekondigd dat het de mogelijkheid heeft toegevoegd om andere gebruikers in Google Drive te blokkeren. Het bedrijf doet dit onder andere om de hoeveelheid spam op zijn cloudopslagservice te verminderen.

Spam op Google Drive is al jaren een probleem en komt omdat individuen bestanden met iedereen op het platform kunnen delen. Voor het delen van bestanden is geen toestemming van de andere gebruiker nodig zolang ze maar het e-mailadres hebben. Hoewel er een verwijderoptie is worden de gedeelde bestanden niet verwijderd, maar worden ze simpelweg verborgen.

Zoals het bedrijf in mei aankondigde kun je voorkomen dat anderen in de toekomst inhoud met je delen. Als je dit doet wordt alle spam verwijderd en wordt ook de toegang tot jouw inhoud ontnomen van ongewenste individuen. Dit geldt dus ook voor personen met wie je eerder items hebt gedeeld.

Google gaf bovendien aan dat als je een gebruiker op Drive blokkeert deze ook niet met je kan communiceren in andere apps en services:
"Gebruikersblokkering zal niet alleen de bruikbaarheid van Drive behouden, maar vooral de veiligheid van de dienst waarborgen".

De functie wordt de komende 15 dagen geleidelijk uitgerold en zal beschikbaar zijn voor alle Google Workspace-klanten, G Suite Basic- en Business-klanten, en ook voor alle persoonlijke Google-accountgebruikers. Om iemand te blokkeren open je Drive en klik je met de rechtermuisknop op een bestand, hierdoor wordt het optiemenu geopend. Klik in dit menu op Blokkeren (gebruiker) en vervolgens op Blokkeren in het venster. Uiteraard kun je gebruikers later alsnog deblokkeren

Bron: Google

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*