Bij verwijderen Facebook-account wordt ook informatie Oculus-aankopen verwijderd

46 reacties

Oculus is in 2014 overgenomen door sociale mediagigant Facebook. Een overname heeft doorgaans enige invloed op het bedrijf dat wordt opgekocht, en dit zal zeker het geval zijn voor een bedrijf dat zoveel invloed heeft als Facebook. Een Twitteraar genaamd Cix blijkt een nadeel te hebben gevonden van de overname.

Het blijkt namelijk dat als je van plan bent je Facebook-account te verwijderen, je een melding krijgt met de gevolgen van het verwijderen. Als je doorgaat met de procedure, dan kun je namelijk niet meer gebruikmaken van je Oculus-account met onder andere informatie over je aankopen. Hierdoor zul je niet meer in staat zijn om app-aankopen in te zien, voortgang in apps te bekijken en gespaarde punten in de app-winkel te bekijken. Daarnaast kun je apps niet meer retourneren volgens Facebooks waarschuwing. Als je voor deactiveren kiest, dan is het ook niet mogelijk om de informatie in te zien. Het wordt echter niet verwijderd.

Facebook zegt ook dat het tot 1 januari 2023 Oculus-accounts die niet aan Facebook gekoppeld zijn zal onderhouden, maar vanaf 2023 zal dit ook niet meer het geval zijn. UploadVR ontdekte dat dit vanaf oktober dit jaar het geval is. Het sociale mediabedrijf probeert hiermee duidelijk Facebook zoveel mogelijk te integreren in Oculus' producten en diensten.

Bronnen: Cix (Twitter), UploadVR

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*