1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

Zware fps drops na een uur a 2

Discussie in 'Systemen en (thuis)servers' gestart door Jeroen germers, 27 aug 2017.

  1. Jeroen germers

    Jeroen germers Senior Member

    Sinds:
    28 aug 2012
    Berichten:
    241
    Hallo,

    Mijn systeem:

    Cpu: Ryzen 5 1600 @ stock
    Mobo: Msi B350m Mortar
    Video: Sapphire RX 470 nitro+ 4 GB
    Mem: 16GB ram 2400
    PSU: 750Watt
    H.D.D: 1x SSD en 1x standaard
    Na ongeveer een uur in-game te zijn, krijg ik gigantische fps drops van 60 naar 5-10 fps voor zo'n 10 tot 30 seconden, vervolgens komt hij weer los en draait hij weer normaal, totdat het weer gebeurd.

    Wat heb ik geprobeerd:

    verse installatie
    nieuwe/oude drivers
    window energie instellingen op max
    andere spellen
    directx update​

    Temperaturen zijn in orde, cpu en gpu load zijn goed. Ondanks dit heb ik geen idee wat dit kan veroorzaken, heeft iemand een idee? Het gebeurd in elk spel na een bepaalde tijd en kan eenmalig of meerdere keren voorkomen.


     
  2. eismc2

    eismc2 Senior Member

    Sinds:
    22 mrt 2017
    Berichten:
    256
    Is dit die rma 470?
    Kan je deze bevindingen eens begeleiden met een een (afterburner) screenshot?
     
  3. Jeroen germers

    Jeroen germers Senior Member

    Sinds:
    28 aug 2012
    Berichten:
    241
    Dat klopt het is die RMA 470.

    Ik zal afterburner is installeren, je wilt een screenshot van de dip neem ik aan?
     
  4. eismc2

    eismc2 Senior Member

    Sinds:
    22 mrt 2017
    Berichten:
    256
    Yup maar ik ga zo weg (ben vanavond weer terug) ..misschien dat anderen daar even naar kunnen kijken :)
     
  5. Jeroen germers

    Jeroen germers Senior Member

    Sinds:
    28 aug 2012
    Berichten:
    241
    Is prima, zal toch eerst een paar uur moeten gamen, omdat dit niet direct naar voren komt en op random tijden gebeurd, zodra het weer gebeurd zal ik een screenshot posten.
     
  6. Jeroen germers

    Jeroen germers Senior Member

    Sinds:
    28 aug 2012
    Berichten:
    241
    Oke, even titanfall 2 gestart en mijn geluk in ronde 2 kwam de fps drop naar voren.

    Hier een video opgenomen toen het begon (met relive):


    screenshots van afterburner:
    [​IMG]

    [​IMG]

    Zoals je kunt zien in de video de laatste 5 seconden herstelde hij zich en was de fps drop weer afgelopen.

    #edit
    Kreeg hem net nog een keer, iets beter opgelet de GPU gaat naar 0 % usage tijdens de fps drop
     
    Laatst bewerkt: 27 aug 2017
  7. DatAccountz

    DatAccountz Senior Member

    Sinds:
    13 nov 2012
    Berichten:
    8.951
    Kun je even alle CPU threads er ook bij zetten?
     
  8. WEBPC

    WEBPC Senior Member

    Sinds:
    28 okt 2016
    Berichten:
    581
    Welke 750W voeding?
    Wat zijn de temperaturen van de cpu? Lijkt op throtteling.
     
  9. Jeroen germers

    Jeroen germers Senior Member

    Sinds:
    28 aug 2012
    Berichten:
    241
    Trouwens cpu throttling, hoezo?
    als je dit basseert op het laatste stukje van de grafieken, dat is omdat ik daar het spel gesloten had. (daarom dat terug naar idle gaat) vind de GPU veel raarder met die rechthoekige blokken.


    Uhm ja dat kan als het zich later op de avond (als ik nog even een uurtje ga gamen) nogmaals voordoet zal ik alle graphs posten. (mist thread 3, alle anderen zijn er, heb je die nodig dan?)

    https://nl.hardware.info/product/202675/cooler-master-gm-series-g750m
    cooler master g750m

    oeps vergeten, de cpu temp zijn idle 40 stressed 68c op dat moment in game dacht rond 60c
    ik zal hier straks ook even opletten en de juiste waarde posten
     
    Laatst bewerkt: 27 aug 2017
  10. DatAccountz

    DatAccountz Senior Member

    Sinds:
    13 nov 2012
    Berichten:
    8.951
    Je vergeet dat dit een kip-ei verhaal is. CPU of VRM-based throttling op moederbord kan dit ook simpelweg veroorzaken. CPU downclocked -> minder drawcalls -> GPU load laag.

    Kan tevens ook een memoryleak zijn en dat de game gaat fileswappen. Of een HDD die niet goed functioneert.

    Allemaal mogelijkheden die je allereerst moet uitsluiten voordat je naar specifieke componenten gaat kijken.
     
  11. wailingwimmy

    wailingwimmy Senior Member

    Sinds:
    15 feb 2010
    Berichten:
    1.140
    Daar dacht ik ook aan, zit wel een koelblokje op maar het is geen mobo met de beste stroomvoorziening
     
  12. focuseddepet

    focuseddepet Member

    Sinds:
    3 nov 2016
    Berichten:
    32
    Hoi,
    Ik heb hetzelfde bij BF1.
    GPU Asus GTX1060 OC6
    Mobo MSI Z77A -G43
    CPU i5 3570
    Corsair CX750 M

    Gr. Eddy
     
  13. Jeroen germers

    Jeroen germers Senior Member

    Sinds:
    28 aug 2012
    Berichten:
    241
    Ja en dat is het leuke, de gehele setup is nieuw haha.
    de HDD zou kunnen evenals de cpu throttling, nadeel is hier als ik dit uit zet in de bios dan vreet hij wel meer stroom, onder gaming niet erg maar als ik aan het programmeren ben is dit te veel van het goede.

    Dat zou kunnen, maar het is niet alleen bij deze game, ook bij need for speed, battlefield 1, planet coaster, titanfall 2, simcity, blacksquad, heb het nog niet gemerkt in paragon, sims, dragon age.

    Al deze spellen staan op dezelfde HDD.

    Ook wat ik niet correct vond is dat als ik een spel sluit, mijn muis 1 seconde vast zit (voor die seconde geen leven in te krijgen). Weet niet of dit zo hoort, maar met mijn oude setup nooit last van gehad.
     
  14. DatAccountz

    DatAccountz Senior Member

    Sinds:
    13 nov 2012
    Berichten:
    8.951
    Tag me maar zodra je de gegevens hebt. Speculeren heb ik weinig zin in.
     
  15. Mattie112

    Mattie112 Senior Member

    Sinds:
    18 jan 2007
    Berichten:
    1.304
    Heb je al de nieuwste drivers? Zo ja eventueel even een oudere versie proberen.
     
  16. Jeroen germers

    Jeroen germers Senior Member

    Sinds:
    28 aug 2012
    Berichten:
    241
    Ja v-17.8.2 laatste driver, heb ook oudere geprobeerd zelfde probleem.

    Temperatuur GPU = 70c, CPU 51c

    Hierbij de volledige afterburner grafieken:
    [​IMG]
     
  17. WEBPC

    WEBPC Senior Member

    Sinds:
    28 okt 2016
    Berichten:
    581
    Ik blijf er bij dat het op cpu (of vrm) throtteling lijkt.
    Je ziet ook een piek in cpu load, waarschijnlijk omdat de processor lager klokt, en dus meer belasting krijgt.

    Laat prime95 eens een tijd lopen, en let op de kloksnelheid (en temperatuur) van de processor. Klokt de processor op een gegeven moment lager, heb je last van cpu throtteling.
    Je kan ook aida64 gebruiken, dan krijg je zelfs een heel handig grafiekje, maar of dat ook te gebruiken is bij de trial versie weet ik niet.
     
    Laatst bewerkt: 28 aug 2017
  18. Jeroen germers

    Jeroen germers Senior Member

    Sinds:
    28 aug 2012
    Berichten:
    241
    Ok, zal zo is de cpu test draaien
     
  19. wailingwimmy

    wailingwimmy Senior Member

    Sinds:
    15 feb 2010
    Berichten:
    1.140
    Als je AIDA64 gebruikt ook ff "stress GPU " aanvinken zodat je de game situatie beter benadert.
     
  20. WEBPC

    WEBPC Senior Member

    Sinds:
    28 okt 2016
    Berichten:
    581
    Weet jij toevallig of de stresstest ook werkt in de trial versie?