1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

Ziggo snelheid te laag?

Discussie in 'Routers, NAS-apparaten en netwerkapparatuur' gestart door nitro1973, 2 mrt 2012.

  1. nitro1973

    nitro1973 Senior Member

    Sinds:
    23 sep 2005
    Berichten:
    596
    Laatst bewerkt: 2 mrt 2012
  2. Ömer

    Ömer Senior Member

    Sinds:
    2 okt 2007
    Berichten:
    613
    Weet je het zeker? Heb je al je router en je modem gereset?
    En misschien zit je pc vol met rotzooit? Al geprobeerd met een ander pc?
    Anders kun je wel ziggo helpdesk bellen, want 80-100 Mbit te laag is wel heel veel.
     
  3. mmx

    mmx Senior Member

    Sinds:
    25 okt 2009
    Berichten:
    1.147
    het kan zijn dat spyware of andere troep het netwerk in beslag neemt.

    je moet even naar taak beheer gaan en dan naar het tab "netwerk"
    dan moet je even een speedtest laten draaien, en dan moet je kijken voor hoeveel procent het netwerk word gebruikt.

    als je een 1Gbps router hebt dan moet je 12% halen, en als je een 100Mbps router hebt dan moet je 100% halen.
     
  4. nitro1973

    nitro1973 Senior Member

    Sinds:
    23 sep 2005
    Berichten:
    596
    Laatst bewerkt: 3 mrt 2012
  5. Enterprise1701

    Enterprise1701 Senior Member

    Sinds:
    5 dec 2010
    Berichten:
    4.105
    heb je al direct met de modem verbinding proberen te maken, zonder tussenkomst met router
     
  6. nitro1973

    nitro1973 Senior Member

    Sinds:
    23 sep 2005
    Berichten:
    596
    net even rechtstreeks op de modem de kabel aan gesloten geen router switch etc er meer tussen.
    http://www.speedtest.net/result/1810355731.png
    Niet echt beter ziggo maar bellen dan? taakbeheer blijfd net iets boven de 25 %

    Cisco modem dan een netgear n300 router waar 2 aansluitingen van gebruikt worden, 1x gaat naar de humax 5200 en 1x naar boven 1e verdieping waar weer een Asus 1005b switch de 2 pc's verbind met internet switch is er nu tussen uit.
    PC waar ik nu mee test is een core i7 920 asus p6t deluxe moederbord, 6GB geheugen 120 gb ssd en 1tb hd voor opslag
     
    Laatst bewerkt: 3 mrt 2012
  7. larsg

    larsg Senior Member

    Sinds:
    28 aug 2010
    Berichten:
    422
    Dit ruikt gewoon naar wifi

    heb je dit alles wel getest met een kabel?
     
  8. Enterprise1701

    Enterprise1701 Senior Member

    Sinds:
    5 dec 2010
    Berichten:
    4.105
    Dat heeft hij net gedaan, een kabel rechtstreeks het modem in en hij behaald nog steeds deze snelheid, probeer nog eens de modem een harde reset te geven en als dat niet wil werken zou ik toch even bellen

    Open wel even een nieuw topic anders
    aangezien deze topic alleen is voor de speedtestjes
     
    Laatst bewerkt: 3 mrt 2012
  9. nitro1973

    nitro1973 Senior Member

    Sinds:
    23 sep 2005
    Berichten:
    596
    ja de pc zelf waar ik mee test is via de kabel. wifi staat wel aan via de router voor mijn telefoons samsung gio en apple ifone 3. Ook mijn aa netbook van asus heb ik via wifi getest in speednet echt beroerd. Via de kabel rechtstreeks op de modem geen verbetering en ja ik heb de wifi functie daar toen op uit gezet.



    Ik ga bellen met ziggo als dat niet werkt kom ik in een nieuw toppic terug melvin
     
    Laatst bewerkt: 3 mrt 2012
  10. Enterprise1701

    Enterprise1701 Senior Member

    Sinds:
    5 dec 2010
    Berichten:
    4.105
    Oke prima
     
  11. nitro1973

    nitro1973 Senior Member

    Sinds:
    23 sep 2005
    Berichten:
    596
    Gebeld probleem erkent door ziggo eventueel geld terug maar denk niet dat dat zo maar gaat lukken. het is in iedergeval niet mijn netwerk pfff
     
  12. mm1985

    mm1985 Senior Member

    Sinds:
    20 mrt 2010
    Berichten:
    1.921
    Berichten verplaats naar een nieuw topic, omdat deze offtopic waren in het "speedtest.net Wat haal jij ?" topic.
     
  13. nitro1973

    nitro1973 Senior Member

    Sinds:
    23 sep 2005
    Berichten:
    596
    Sorry moest gewoon weten hoe dat met de snelheid zat. Voor ik ging bellen met ziggo door de reacties van de mede forum gebruikers liep het iets uit de hand.In iedergeval wil ik de forum gebruikers bedanken voor hun hulp
     
  14. Enterprise1701

    Enterprise1701 Senior Member

    Sinds:
    5 dec 2010
    Berichten:
    4.105
    Is het nu in orde?
     
  15. nitro1973

    nitro1973 Senior Member

    Sinds:
    23 sep 2005
    Berichten:
    596
  16. Enterprise1701

    Enterprise1701 Senior Member

    Sinds:
    5 dec 2010
    Berichten:
    4.105
    Toch wel mooi dat ze het aan het oplossen zijn
     
  17. nitro1973

    nitro1973 Senior Member

    Sinds:
    23 sep 2005
    Berichten:
    596
    Vandaag maar is een nieuwe kabel gekocht 20 meter cat 6 en door het huis naar boven gelegd om nogmaals de kabels uit te sluiten. Ik had een cat 5 kabel waar ook nog eens een kroonsteentjes verbinding tussen zat als oude kabel van ongeveer 10 jaar oud liggen.
    Rechtstreeks op het modem aan gesloten naar mijn hoofd pc en jullie raden het al, totaal geen verbetering met de cat6 kabel dus 25 euro weg gegooit? Nee de kabel bewaar ik wel als test kabel of om de hele lijn ooit nog is te vernieuwen. Het is namelijk nogal wat werk om die goed weg te werken. morgen maar weer is bellen denk dat het nu telaat is om goed advies te krijgen.
    http://www.speedtest.net/result/1821941487.png
     
    Laatst bewerkt: 8 mrt 2012
  18. Gekko12482

    Gekko12482 Senior Member

    Sinds:
    8 sep 2008
    Berichten:
    1.637
    Zoek de bottleneck niet bij jezelf maar bij speedtest. Speedtest haalt al een tijdje de hoge snelheden neit meer. Probeer eens verschillende speedtests, zoals speedtest.ziggo.nl ofzo
     
  19. lion78

    lion78 Member

    Sinds:
    18 apr 2008
    Berichten:
    2
    Beste Nitro1973,
    Ik heb thuis exact hetzelfde probleem, echter waar het aan ligt? Ik heb vorig weekend de pc maar eens een fresh install gegeven nadat de snelheid ook in SABNZB achteruit liep! De speetest programma's daar kijk ik niet meer naar, wat ik aanraad om te doen is; kijk een naar de snelheid wanneer je bv een "iets" aan het downloaden bent via nieuwsgroepen. Ik kom met de beschreven tests ook nooit boven de 100 (soms op een rustig tijdstip) maar met SAB (icm de juiste server) altijd rond de 14mb/s.
     
  20. WhiteSnake

    WhiteSnake Senior Member

    Sinds:
    30 apr 2008
    Berichten:
    6.229
    Een modem gebruikt meerdere kanalen om te downloaden, als er iets niet in orde is met het modem kan je dit ook krijgen, ieder kanaal is ongeveer 20~25Mbps, dus als je max 50 Mbps (met 120Mbps abo) haalt kan het zijn dat er 4 gewoon niet werken in je modem.

    Als je schomelnde snelheden haalt zo als Lion78 hier boven zegt is het wat anders, aangezien hij aangeeft dat hij soms wel 100Mbps haalt.