1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

Wazige bureaublad letters

Discussie in 'Videokaarten & 3D-chips' gestart door ZeroVision, 22 aug 2003.

  1. ZeroVision

    ZeroVision Senior Member

    Sinds:
    17 nov 2002
    Berichten:
    243
    Ik heb een beetje wazige bureaublad letters,hoe kan ik het scherper maken?
    Beeldscherm is van het merk hyundai en heb het beeld al 3 jaar,en vidoekaart is een geforce 4 ti4200 van leadtek.
     
  2. baggie

    baggie

    Sinds:
    12 aug 2003
    Berichten:
    45
    is je videokaart overgeklokt?
     
  3. Sm4sh

    Sm4sh Senior Member

    Sinds:
    1 aug 2003
    Berichten:
    3.169
    Misschien in Windows (xp) de cleartype onder effects aangezet?
     
  4. baggie

    baggie

    Sinds:
    12 aug 2003
    Berichten:
    45
    is je videokaart overgeklokt?
     
  5. Sm4sh

    Sm4sh Senior Member

    Sinds:
    1 aug 2003
    Berichten:
    3.169
    Vanwaar deze dubbelposting?
     
  6. baggie

    baggie

    Sinds:
    12 aug 2003
    Berichten:
    45
    ja lol sorry... internet deed het vaag
    Blijkbaar is hij 2 keer gepost :?

    sorry!!
     
  7. raymondjuh

    raymondjuh Senior Member

    Sinds:
    24 mrt 2001
    Berichten:
    1.499
    2x klikken wegens ongeduld :wink:

    greetz raymondjuh
     
  8. baggie

    baggie

    Sinds:
    12 aug 2003
    Berichten:
    45
    yep dat klopt. ****@home :p
     
  9. ZeroVision

    ZeroVision Senior Member

    Sinds:
    17 nov 2002
    Berichten:
    243
    Jah hij is wel overgeclockt maar waar staat dat cleartype?
     
  10. baggie

    baggie

    Sinds:
    12 aug 2003
    Berichten:
    45
    ja ik weet niet zeker maar ik had dezelfde probleem.
    Het is overgegaan maar ik weet nie hoe, maar kameraad zei dat ik memory van mn videokaart iets lager moest klokken...kan dat kloppen mensen?

    groeten,
    Baggie
     
  11. ZeroVision

    ZeroVision Senior Member

    Sinds:
    17 nov 2002
    Berichten:
    243
    Heb ik gedaan maar heb nog steeds het probleem :x
     
  12. Johan79

    Johan79 Senior Member

    Sinds:
    27 okt 2001
    Berichten:
    629
    Ik heb hetzelfde gehad en dat lag aan mijn monitor. Iets met "out of focus" volgens de technische diens van Hansol. De monitor is toen keurig omgeruild kosteloos (garantie). Probeer eens een andere monitor is mijn advies...
     
  13. Robert van Weersch

    Robert van Weersch Senior Member

    Sinds:
    16 feb 2000
    Berichten:
    11.078
    1. Eigenschappen van Desktop;
    2. Tabblad Appearance;
    3. Knopje "Effects";
    4. En dan onder de dropdownlijst met "smooth edges" opties (dus de 2e lijst).

    En ik heb heb geen flauw idee hoe dit allemaal heet in de NL-versie van Windows ;)
     
  14. Surcouf

    Surcouf Senior Member

    Sinds:
    19 aug 2001
    Berichten:
    3.588
    Voor de Nederlandse versie dus als hieronder;
    1. Op je bureaublad rechtermuisknop, eigenschappen;
    2. Tabblad Vormgeving;
    3. Knopje "Effecten";
    4. En dan onder de dropdownlijst met "Randen van letters vloeiend op het scherm weergeven" de optie cleartype kiezen.
     
  15. Robert van Weersch

    Robert van Weersch Senior Member

    Sinds:
    16 feb 2000
    Berichten:
    11.078
    Mooi één-tweetje, Surcouf ;)
     
  16. Emil Z

    Emil Z Senior Member

    Sinds:
    5 jun 2003
    Berichten:
    557
    Je kan ook ff kijken wat de beste resolutie is voor je monitor. elke monitor heeft zijn optimale resolutie. en even controleren hoe hoog je refreshrate is.
     
  17. kevlar01

    kevlar01 Senior Member

    Sinds:
    20 mrt 2003
    Berichten:
    1.627
    Is het alleen in Windows of overal? Ik had een paar maanden geleden een monitor die 3 jaar oud was, die dagelijks gebruikt werd, die ook opeens wazig beeld gaf. Af en toe ging het weg maar meestal was het wazig beeld. Monitor was kapot(achteraf gezien kan het ook de VGA kabel geweest zijn :? , dus misschien nieuwe monitor voor niks gekocht). Dus je kan ook proberen een andere monitor aan te sluiten.

    BTW: Ik dacht dat Cleartype alleen voor TFT/LCD schermen was? Ik heb het ook wel ingesteld, maar alleen omdat de letters dan anti-aliasing hebben.
     
  18. Surcouf

    Surcouf Senior Member

    Sinds:
    19 aug 2001
    Berichten:
    3.588
    Dank, dank. [​IMG]