wat een ergernis af en toe

Pnut1979

Senior Member
heb een probleem en weet niet wat te doen

gister ben ik volmoedig naar nijmegen gereden van uit amsterdam
om een DFI 790x m3h5 op te pikken

eindelijk thuis gekomen cpu,geheugen en vid install gedaan
corsair TX650W speciaal gekocht voor de oc comp

niks nada noppes,beetje geknetter uit mijn voeding,debug led gaf code 88 aan
en dat betkent rma action volgens het boekje

maar het geknetter gaf me een klotegevoel dat het daar aan lag
dus ik pak een 550 nexxus voeding

wat blijkt alles start op met de nexxus, de corsair even getest in mijn zoon zijn rig

bestaande uit

amd x215
Gigabyte GA-MA785GMT-UD2H
2 x 1 gb ddr2 1066
8800 gs
320 gb hd sata
en geen oc

de corsair voeding werkt
de dfi mobo werkt

maar niet samen ??? heb alles wel 20 x nagekeken

de atx power en de 12 volt power

de voeding is een maand oud,en hoe kan ik dit verklaren tegen over mycom
 

Rol-Co

Senior Member
mja heb ik ook, mijn 1200w chieftech werkt op nagenoeg alle borden maar niet met een rampage 2 extreme .

waarom? geen idee.
 

Pnut1979

Senior Member
ja ik snap het niet heel erg vreemd

en ik heb niet nog eens 90 euro om nog een voeding te halen
en mycom klaart me voor gek straks wat ik ga zeggen heb het al vaak genoeg daar mee gemaakt

ik wou hem aanbieden voor te ruil maar aangezien ik nog te jong lid ben kan ik daar nog niet posten

is er misschien iemand die hem wilt ruilen deze voeding is een maand oud en komt met bon bij mycom vandaan(weet niet of dat mag hier maar zit best mijn handen in het haar)

mijn dank
 
Laatst bewerkt:

Garret

Senior Member
Heb je ook al de 4-pins 12V stekker geprobeerd ipv de 8pins.

Of bordje is erg kritisch wat betreft voltages, maar dat lijkt mij onwaarschijnlijk. Misschien dat er een pennetje slecht contact maakt icm stekker op moederbord. Misschien valt er nog wat bij te buigen.
 

Pnut1979

Senior Member
nee als ik hem zo op start dan hoor ik knetter geluid uit de voeding

met 8 polig en zowel 4 polig als niet polig

allemaal knetterend geluid uit de psu

maar als ik hem dan op een ander bord aan sluit dan is er weer niks aan de hand
 

skyrip

Senior Member
ik zou gewoon terug gaan met de voeding samen met je mb enzo, voeding is en moet universeel zijn als hij het bij 1 configuratie het niet doet is hij gewoon kapot naar mijn mening
 

Garret

Senior Member
Ik had niet goed gelezen wat betreft dat geknetter. Ruik of zie je niks dan en weet je zeker dat het uit de psu komt ipv stekkerverbinding

edit: ik lees net dat er wel vaker problemen zijn, dat een voeding incompatibel is met bepaald moederbord. Helaas heb ik geen oplossing voor je
 
Laatst bewerkt:

Pnut1979

Senior Member
dank je wel garret morgen even mycom bellen vragen wat zij kunnen doen
en als backup heb ik een hele vriendelijke mede hwi`r gevonden die mij dan als mycom weer eens vervelend doet,
mij uit de brand te helpen waardoor ik weer wat verder kan gaan
 

Pnut1979

Senior Member
ten eerste wil ik ROL-CO vriendelijk bedanken voor de support die hij wou geven,aan een young member van hwi

mijn dank rol-co

maar mycom heeft voor mij de corsair omgeruild voor een coolermaster modular.
en dat na een maand gebruik van de corsair

bedankt voor de hulp allen
 
Laatst bewerkt:

Pnut1979

Senior Member
ja het werkt en ik snap nog steeds niet waarom de corsair niet wou functioneren

maar ja nu aan de slag met de coolermaster
 

Bauke van den Berg

Senior Member
Ik snap het nu wel!

Een maat van mij heeft exact eenzelfde probleem.
Hij heeft een MSI P35 gebaseerd moederbord.
Hij heeft via Tweakers nu een corsair HX750 voeding
gekocht welke hij aangesloten heeft op zijn moederbord.
Echter; bij het inschakelen van de voeding begint de voeding wel
te draaien, maar de PC start niet.

Volgens het moederbord is de CPU defect. Bij het terughangen van de
oude voeding werkt het geheel weer zoals van tevoren.

Het geval zit hem in de Power OK line van de voeding.
Wanneer de voeding inschakelt heeft hij even een beetje tijd nodig om het geheel te laden en te stabiliseren, tot deze tijd houdt hij de Power-OK laag en wacht het computersysteem met opstarten.
De corsair heeft een voedingsspanning van zo'n 4.6 á 4.7v op die power OK line terwijl mijn Antec op die lijn 5.015V gemeten geeft.
Kennelijk implementeert het moederbord wat hij heeft dit niet als een Logische 1 waardoor hij niet doorstart. Het Asus moederbord die ik bezit heeft hier geen last van; Deze start vrolijk op met een spanning van 4.7V aangeboden op deze pin.

@Rol-Co:

Meet eens tussen de grijze en een zwarte draad van je ATX stekker en post eens wat daar op staat. Ben ik wel nieuwsgierig naar.
 

Rol-Co

Senior Member
Zal ik eens doen bauke , tot nu toe heeft alleen de rex II daar last van , alle andere borden hebben er geen probleem mee.
 

Pnut1979

Senior Member
ja zoiets had ik ook gelezen en dat veel dfi daar last van hadden

en mycom werkt gelukkig mee thanks baukeee
 

Mod_Aap

Senior Member
Je bent er maar druk mee :p

Het moet toch niet zo moeilijk zijn om die spanning iets hoger te krijgen trouwens?
 

Bauke van den Berg

Senior Member
De neergaande flank van de gele lijn is het moment waarop ik de computer inschakel.
De opgaande blauwe flank is het moment waarop de voeding aangeeft dat alle spanningen stabiel zijn en de PC mag opstarten.

Dat kost de voeding zo'n halve seconde dus. 100ms/div
 

Bauke van den Berg

Senior Member
Om te bepalen of je ook gewoon de 5 volt aan die pin kunt knopen :p
Maar als je dat doet moet je er dus voor het optimale een delay'tje in maken met bijv. een R-C netwerkje om te zorgen dat hij wel die 400ms minimaal wacht voor die pin hoog wordt.
 
Bovenaan