1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

Videokaart voor Adobe Premiere en Photoshop

Discussie in 'Videokaarten & 3D-chips' gestart door Ataric64, 11 feb 2019.

  1. Ataric64

    Ataric64 Member

    Sinds:
    3 feb 2019
    Berichten:
    17
    Ik wil meer video en foto bewerkingen uitvoeren.

    Ik weet dat Adobe in sommige programma's de gpu meer belasten voor betere prestaties.

    Het gaat mij dus puur om video en foto bewerking. Ik speel zelden tot nooit games.

    Ik wil het ook niet te duur maken, maximaal 200 € en het stroomverbruik moet ook niet veel zijn, liefst helemaal op 0 bij idle (ik weet dat dat niet kan, maar bvs)

    Ik werk veel met Handbrake en dus ook al met Photoshop (allemaal de nieuwste versies) met Premiere ga ik aan de slag.

    4k is voor nu geen optie, misschien koop ik pas over enkele jaren een 4k tv

    Hier mijn systeemgegevens:

    Operating System
    Windows 10 Pro 64-bit
    CPU
    Intel Core i5 4460 @ 3.20GHz 43 °C (pc staat momenteel te converten)
    Haswell 22nm Technology
    RAM
    16,0GB Dual-Channel DDR3 @ 799MHz (9-11-11-29)
    Motherboard
    Gigabyte Technology Co. Ltd. G1.Sniper H6 (SOCKET 0) 32 °C
    Graphics
    Intel HD Graphics 4600 (Gigabyte)
    Storage
    238GB Crucial_CT256MX100SSD1 (SSD) 26 °C
    2794GB Western Digital WDC WD30EZRX-00DC0B0 (SATA) 24 °C
    931GB Netac SSD 1TB (SSD) 49 °C
    1863GB ASMT ASMT105 SCSI Disk Device (USB (SATA)) 23 °C
     
  2. philpend

    philpend Senior Member

    Sinds:
    8 apr 2014
    Berichten:
    4.435
    Handbrake ondersteunt geen externe gpu, maar kan wel gebruik maken van de igpu via quick sync. Adobe ondersteunt wel gedeeltelijk het gebruik van een externe gpu. Daarbij maakt het niet heel veel uit welke gpu, maar let wel op de minimale hoeveelheid videoram. Voor 1080p bewerking adviseert Adobe minimaal 4Gb en een nVidia kaart heeft de voorkeur boven AMD.

    Dan zou je met jouw budget op zoiets uitkomen: https://nl.hardware.info/product/369869/msi-geforce-gtx-1050-ti-gaming-x-4gb

    Edit: als je nu geen videokaart gebruikt in je pc is het wel handig te weten of je voeding dat aan kan. Welke heb je (merk en typenummer)?
     
  3. Ataric64

    Ataric64 Member

    Sinds:
    3 feb 2019
    Berichten:
    17
    Ok @philpend ik heb al wat youtube filmpjes gekeken en daar wordt beweerd dat 4 gb krap is... Maar misschien is dat wel alles wat ik nodig heb. Weet jij of ik er met een aparte videokaart flink op vooruit ga, of zal dat in praktijk wel meevallen?

    Ook moet ik een andere voeding kopen, wat ik nu heb is 350 watt, waarvan ik weet dat ik minstens 500 watt moet hebben.
     
  4. philpend

    philpend Senior Member

    Sinds:
    8 apr 2014
    Berichten:
    4.435
    Als je een kwalitatief goede voeding hebt van 350 watt is dat in principe voldoende voor je huidige systeem + gtx 1050Ti. voor 1080p bewerking zou 4Gb voldoende moeten zijn, voor 4k bewerking wil je naar 6Gb of meer.

    edit: beter deze versie van de 1050Ti, deze heeft geen extra stroomaansluiting nodig, de vorige die ik linkte wel. https://nl.hardware.info/product/370218/msi-geforce-gtx-1050-ti-oc-4gb/specificaties
     
    Laatst bewerkt: 11 feb 2019
  5. Ataric64

    Ataric64 Member

    Sinds:
    3 feb 2019
    Berichten:
    17
    Ok........ trouwens ik kwam dit tegen in de instellingen van Handbrake

    upload_2019-2-12_10-41-4.png
     
  6. Manyuken

    Manyuken Senior Member

    Sinds:
    20 feb 2013
    Berichten:
    1.101
    Ik weet niet hoe stabiel die is... Tijdje geleden geprobeerd met de AMD setting en Handbrake liep steeds direct vast.. :(
     
  7. Manyuken

    Manyuken Senior Member

    Sinds:
    20 feb 2013
    Berichten:
    1.101
    Als je vermoedt dat 8GB te weinig gaat zijn heb je 2 keuzes:
    • 2e hands GTX 1060 6GB kopen
    • AMD RX 570 8GB kopen (rond de 170 euro te vinden te nieuw)
     
  8. Ataric64

    Ataric64 Member

    Sinds:
    3 feb 2019
    Berichten:
    17
    Bedankt @Manyuken , jaren geleden had ik meerdere Radeon's kaarten en nagenoeg altijd problemen ondervonden. Ik weet niet of ik nog aan de AMD's wil beginnen..... Tja 2de hands wil ik wel alleen daar kijk ik dan als laatst naar...
     
  9. Manyuken

    Manyuken Senior Member

    Sinds:
    20 feb 2013
    Berichten:
    1.101
    Ik moet zeggen, ik heb net even mijn handbrake geupdatet (aangezien die AMD optie opeens weg was gehaald?...) en hij staat er nu weer tussen en heb net even een 10gb MKV file er in gegooid om te converten met de AMD setting enabled (RX 580) en dat lijkt nu prima te gaan.
     
  10. Ataric64

    Ataric64 Member

    Sinds:
    3 feb 2019
    Berichten:
    17
    @Manyuken zou je voor mij eens kunnen testen of er een wezenlijk verschil is in tijd voor een 10gb file om te zetten met deze optie aan en uit?
     
  11. Manyuken

    Manyuken Senior Member

    Sinds:
    20 feb 2013
    Berichten:
    1.101
    Scheelde mij zover ik kon zien ergens tussen de 10-20 min.
     
  12. Ataric64

    Ataric64 Member

    Sinds:
    3 feb 2019
    Berichten:
    17
    Hoe lang duurde het converteren op zich dan? Ik kan dit dan vergelijken met mijn situatie, scheelt het 50% in tijd of wat schat jij in. Ik heb natuurlijk een andere processor en ram config
     
  13. Manyuken

    Manyuken Senior Member

    Sinds:
    20 feb 2013
    Berichten:
    1.101
    Denk dat het ook afhankelijk is van de volgende dingen:
    • Type bronbestand
    • Resolutie bronbestand
    • Type bestand als uitvoer
    • Uitvoerende resolutie
    • Uitvoerende kwaliteitsinstelling
    • De rest van jouw hardware (ik heb bijv een 6 core i7 3930k met HT en 32GB werkgeheugen)
     
  14. Ataric64

    Ataric64 Member

    Sinds:
    3 feb 2019
    Berichten:
    17
    Dat is zeker, alleen zou ik graag willen weten wat de verhouding is, want je zegt dat het 10 tot 20 minuten scheelt, maar ik weet dan niet hoelang het totale proces in heeft geduurd..... dan pas kan ik dit uitreken hoe dit ongeveer bij mij zal zijn.
     
  15. Manyuken

    Manyuken Senior Member

    Sinds:
    20 feb 2013
    Berichten:
    1.101
    Ik zette een film van 1,5 uur om (MKV 1080p bestand met 2 DTS audio tracks) om naar MKV bestand met 2 audio tracks in stereo met een iets lagere compressiekwaliteit (nog steeds scherp op tv) zodat het filmbestand maar iets van 3,5GB wordt.
    Het totaal proces duurde nu iets van 1 uur 10 en normaal loopt dat redelijk 1 op 1.
     
  16. Ataric64

    Ataric64 Member

    Sinds:
    3 feb 2019
    Berichten:
    17
    Dus dat houd in dat dit proces met ongeveer 10 tot 15 % sneller gaat met een aparte videokaart... Ik weet niet of ik dat de moeite vind...

    Bedankt voor de hulp!!
     
  17. Manyuken

    Manyuken Senior Member

    Sinds:
    20 feb 2013
    Berichten:
    1.101
    Geen probleem, maar ik weet dus niet wat voor processor jij hebt. Wellicht dat het daardoor bij maar 10-15% is.
    Wellicht als jij minder cores hebt is het verschil groter?
     
  18. Ataric64

    Ataric64 Member

    Sinds:
    3 feb 2019
    Berichten:
    17
    Ik heb een i5 4460 (4 cores) met 16 gb ddr3 ram
     
  19. Manyuken

    Manyuken Senior Member

    Sinds:
    20 feb 2013
    Berichten:
    1.101
    Dan kan het verschil wellicht groter zijn bij gebruik van de gpu..
    Maar daar heb ik geen cijfers voor...
    Dan zou ik de test eigenlijk ook eens op mijn backup pc moeten doen.
    Die heeft een i5 4690k (4 cores),16GB ram en een Sapphire HD 7870 Ghz Edition 2GB.
     
  20. Ataric64

    Ataric64 Member

    Sinds:
    3 feb 2019
    Berichten:
    17
    Ja zou je kunnen doen..... Zou wel interessant zijn :)