1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

Videokaart kapot en nu?

Discussie in 'Systemen en (thuis)servers' gestart door sanderw22, 18 nov 2018.

  1. eismc2

    eismc2 Senior Member

    Sinds:
    22 mrt 2017
    Berichten:
    2.183
    Regelmatiger ontstoffen van je systeem/gpu is zo te zien geen overbodige luxe. Een extra stofdekentje voor de winter betekent soms dat de warmte op de overige videokaartcomponenten niet goed wegkan.
    Kan heel goed zijn dat je kaart op z'n end loopt (max bereikt op de condensatoren), dus in zo'n geval de kaart alleen vervangen.
    Goedkoopste oplossing is een tweedehandsje, die kan je vast op Tweakers Vraag en Aanbod wel vinden.

    Of je geeft wat meer uit (zoals voorgesteld) voor een meer bijdetijds systeem. Aan je toepassing te zien is naar mijn mening bijna alles nieuw, overkill.
     
  2. psychosammie

    psychosammie Senior Member

    Sinds:
    17 jul 2008
    Berichten:
    3.126
    Waar zie jij stof? Mijn stelling is dat je aan zo'n oud ding geen pesos meer moet uitgeven. Ook niet aan een afgeragde videokaart van Tweakers.
     
  3. division

    division Senior Member

    Sinds:
    22 okt 2017
    Berichten:
    1.902
    Oja mijn fout heb idd ff verkeerd gelezen. gtx 460 is het.
     
  4. sanderw22

    sanderw22 Senior Member

    Sinds:
    26 dec 2009
    Berichten:
    85
    Dit dan?

    Met deze AMD ryzen heb ik toch geen videokaart nodig?

    En kan die corsiar vervangen worden voor een iets goedkopere?

    Moederbord is wel tof.

    Aantal Product Prijs Subtotaal
    1 AMD Ryzen 3 2200G Boxed € 103,00 € 103,00
    1 Cooler Master GM-Series G550M € 55,99 € 55,99
    1 Corsair Vengeance LPX Black 16GB DDR4-3200 CL16 kit € 143,00 € 143,00
    1 Gelid Tranquillo Rev. 4 B € 25,05 € 25,05
    1 Gigabyte B450 Aorus Pro € 111,99 € 111,99
    1 Kingston A1000 240GB € 58,27 € 58,27
    6 producten Opslaan als eigen wensenlijst Totaal € 497,30
     
  5. sanderw22

    sanderw22 Senior Member

    Sinds:
    26 dec 2009
    Berichten:
    85
    of kan het moederbord ook nog iets goedkoper
     
  6. Manyuken

    Manyuken Senior Member

    Sinds:
    20 feb 2013
    Berichten:
    1.538
    Moederbord kan zeker nog wel iets goedkoper. Al zou ik zelf wel kiezen voor de Ryzen 5 2400G aangezien de GPU een behoorlijk stuk krachtiger is ;)
     
    Hermano Conejo vindt dit nuttig.
  7. division

    division Senior Member

    Sinds:
    22 okt 2017
    Berichten:
    1.902
  8. sanderw22

    sanderw22 Senior Member

    Sinds:
    26 dec 2009
    Berichten:
    85
  9. sanderw22

    sanderw22 Senior Member

    Sinds:
    26 dec 2009
    Berichten:
    85
  10. Manyuken

    Manyuken Senior Member

    Sinds:
    20 feb 2013
    Berichten:
    1.538
    A350 werkt niet zonder bios update. Ik heb over ongeveer een uurtje mijn handen vrij (kinderen :rolleyes:) dan kijk ik even voor je.
     
  11. sanderw22

    sanderw22 Senior Member

    Sinds:
    26 dec 2009
    Berichten:
    85
    herkenbaar hahahaha. wil je dan ook even kijken voor een geheugenmodule.
     
  12. division

    division Senior Member

    Sinds:
    22 okt 2017
    Berichten:
    1.902
    Maare voor alleen internet en fortnite? Zou ik het bij 8gb houden ipv. 16. Scheelt ook weer in de prijs dan.
     
    Hermano Conejo vindt dit nuttig.
  13. nutty

    nutty Senior Member

    Sinds:
    10 okt 2009
    Berichten:
    2.846
    Werkt met bios F10 en later op het b350 bordje.
    Als je geluk hebt heeft de leverancier hem niet zo lang op de plank liggen en staat de juiste bios er al op,maar die garantie heb je niet.
    Het geheugen staat niet in de qvl,dus das een risico.

    Deze wel:
    https://www.megekko.nl/product/2046/178651/DDR4/Kingston-DDR4-HyperX-Predator-2x8GB-3200

    of:

    https://www.megekko.nl/product/2046/202622/DDR4/Kingston-DDR4-HyperX-Predator-1x8GB-3000

    Of zoek zelf even:

    http://download.gigabyte.eu/FileList/Memory/mb_memory_ga-ab350-gaming3_raven_v1.pdf


    Weet wel dat het moederbord geen vga aansluiting heeft.
     
    Laatst bewerkt: 19 nov 2018
  14. psychosammie

    psychosammie Senior Member

    Sinds:
    17 jul 2008
    Berichten:
    3.126
    Ja, zie het PC-Advies in mijn eerdere bericht. Een moederbord met A320 chipset zou voldoende moeten zijn. Ook hier heb je een BIOS upgrade nodig maar een beetje webshop zet die er voor je op.

    Verder is 8GB voor jou ruim voldoende en je kan eventueel de CPU koeler van je lijstje halen.
     
  15. Manyuken

    Manyuken Senior Member

    Sinds:
    20 feb 2013
    Berichten:
    1.538
    Aantal Product Prijs Subtotaal
    1 AMD Ryzen 5 2400G Boxed € 150,50 € 150,50
    1 ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4 € 84,95 € 84,95
    1 Cooler Master GM-Series G550M € 64,05 € 64,05
    1 Gelid Tranquillo Rev. 4 B € 25,05 € 25,05
    1 Kingston A1000 240GB € 58,27 € 58,27
    1 Patriot Viper 4 8GB DDR4-3000 CL15 kit € 69,50 € 69,50
    6 producten Opslaan als eigen wensenlijst Totaal € 452,32


    U vraagt wij draaien ;)
    Is dan 8GB, maar denk voor het gebruik wat jij voor ogen hebt het wel voldoende moet zijn de komende tijd.
    Ander moederbord ook, maar wel nog steeds een B450 chip.
    Daarbij is de stock koeler van AMD die bij deze Ryzen zit best droevig.... Niet veel beter dan bijv de Intel stock koelers en die zijn zo'n beetje het slechtste wat je kunt krijgen :p Dus ik heb de losse cpu koeler er in gelaten.
     
  16. psychosammie

    psychosammie Senior Member

    Sinds:
    17 jul 2008
    Berichten:
    3.126
    Deze PC moet dan wel bekabeld aan het netwerk.
     
  17. Manyuken

    Manyuken Senior Member

    Sinds:
    20 feb 2013
    Berichten:
    1.538
    Wil je dat niet sowieso? :p
     
  18. psychosammie

    psychosammie Senior Member

    Sinds:
    17 jul 2008
    Berichten:
    3.126
    Het is vaak geen kwestie van willen maar van kunnen.
     
  19. Manyuken

    Manyuken Senior Member

    Sinds:
    20 feb 2013
    Berichten:
    1.538
    Powerline adapter ;)
     
  20. psychosammie

    psychosammie Senior Member

    Sinds:
    17 jul 2008
    Berichten:
    3.126
    Yep, maar die moet dan wel bij het boodschappenlijstje. Misschien is een mobo met Wifi dan toch handiger?