1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

Upgraden RAM geheugen pc

Discussie in 'CPU's, moederborden en geheugen' gestart door apophis, 10 aug 2017.

  1. apophis

    apophis Senior Member

    Sinds:
    9 mrt 2008
    Berichten:
    214
    Hallo allemaal,

    ik ben recent begonnen met het bewerken van video's. Ik heb via het werk een licentie voor adobe, en premiere is handig om mee te werken. Ik kom echter in de problemen als ik After Effects open, want op dat moment gaat m'n pc erg traag gaan en ofwel loopt AE vast ofwel krijg ik de boodschap dat ik te weinig RAM geheugen vrij heb.
    Mijn vraag is dus voor de hand liggend, maar voor mij als leek niet zo evident te beantwoorden: kan ik dit probleem 'gewoon' oplossen met nieuw geheugen aan te kopen of zal ik een meer fundamentele upgrade moeten ondergaan? Bedankt voor alle hulp!!


    Aantal Product Prijs Subtotaal
    1 Akasa USB 3.0 SuperSpeed Memory Card Reader 24,99 € 24,99 €
    2 Cooler Master MegaFlow 200mm Blue 19,99 € 39,98 €
    1 Cooler Master Silent Pro Gold 550W - -
    1 Corsair Graphite 600T White 128,89 € 128,89 €
    1 Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 CL9 kit 68,90 € 68,90 €
    2 Dell UltraSharp U2412M Black 236,41 € 472,82 €
    1 Intel Core i7 4770K 603,79 € 603,79 €
    1 LG GH24NS95 40,89 € 40,89 €
    1 MSI Z87-G45 Gaming - -
    1 Noctua NH-U14S 67,95 € 67,95 €
    1 Palit GeForce GTX 770 JetStream 2GB - -
    1 Samsung 840 Series Pro 256GB - -
    1 Seagate Barracuda 7200.14 3TB 104,95 € 104,95 €
    1 TP-Link TL-WN881ND 15,00 € 15,00 €
    16 producten Opslaan als eigen wensenlijst Totaal 1.568,16 €
     
  2. JB56

    JB56 Senior Member

    Sinds:
    23 jan 2016
    Berichten:
    230
    Het eenvoudigste antwoord is ja. Het beste is er een zelfde setje bij te prikken als je er al in hebt zitten, dus de Corsair Vengeance. Dan heb je in totaal 16Gb, dat moet voldoende zijn.
     
    apophis vindt dit nuttig.
  3. ACB41

    ACB41 Senior Member

    Sinds:
    8 feb 2013
    Berichten:
    1.592
    apophis vindt dit nuttig.
  4. Forum m8

    Forum m8 Senior Member

    Sinds:
    30 jan 2006
    Berichten:
    6.969
    Die lage is misschien wel handiger.. mocht die Noctua over DIMM1 hangen.

    En zo'n systeem... daar hoort 16GB in inderdaad.

    Je kunt ook 16GB bijkopen; heb je 24 GB :p
     
    apophis en FRtex vinden dit nuttig.
  5. FRtex

    FRtex Senior Member

    Sinds:
    7 feb 2013
    Berichten:
    273
    Je moet inderdaad wel meer ram hebben om fatsoenlijk te kunnen werken. Ik ben op mijn systeem sinds kort met 4K videobewerking begonnen en merk dat voor 4K mijn processor niet snel genoeg is. Hiervoor lukte het bewerken van video's op 2K wel goed.
    Hiermee wil ik aangeven dat als je voor 4k videobewerking gaat je kunt ervaren of je de wachttijden acceptabel vindt. Mijn i7 2600 heeft er in ieder geval wel moeite mee.

    Wat Forum m8 gedaan heeft is altijd een goede manier om te upgraden. Daarom heb ik nu 20GB.
     
    apophis vindt dit nuttig.
  6. Forum m8

    Forum m8 Senior Member

    Sinds:
    30 jan 2006
    Berichten:
    6.969
    Dat heb ik niet zelf gedaan hoor. Ik heb 2x4GB bijgezet naast de 2x4GB die ik had.... in 2012.
     
    apophis vindt dit nuttig.
  7. apophis

    apophis Senior Member

    Sinds:
    9 mrt 2008
    Berichten:
    214
    Heel erg bedankt voor alle antwoorden!! Voor alle duidelijkheid: ik kan gewoon een 16GB aankopen, dat gaat geen conflict geven met de set die er al insteekt?
     
  8. Forum m8

    Forum m8 Senior Member

    Sinds:
    30 jan 2006
    Berichten:
    6.969
    Zelfde voltage, zelfde snelheid; geen probleem.
     
    apophis vindt dit nuttig.
  9. Paulus61

    Paulus61 Senior Member

    Sinds:
    13 dec 2016
    Berichten:
    347
    Tweedehands zou ik niet doen. Het is voor het werk, dus je wilt een betrouwbare oplossing.
     
  10. Forum m8

    Forum m8 Senior Member

    Sinds:
    30 jan 2006
    Berichten:
    6.969
    Dat staat er niet
     
  11. Paulus61

    Paulus61 Senior Member

    Sinds:
    13 dec 2016
    Berichten:
    347
    Er staat niet "er staat dat het voor het werk is". In het bericht van de vraagsteller staat het tegenovergestelde ook niet. Mijn interpretatie is de meest logische. En er staat ook niet dat ik bij prive-gebruik tweedehands geheugen adviseer. Het is vandaag niet zondag.
     
  12. Forum m8

    Forum m8 Senior Member

    Sinds:
    30 jan 2006
    Berichten:
    6.969
    Hij schrijft dat hij de licentie via z'n werk heeft. Dat is niet ongebruikelijk; dat werknemers voor een habbekrats of voor niks licenties meekrijgen / meenemen vanaf hun werk om thuis voor de lol te gebruiken.
     
  13. nutty

    nutty Senior Member

    Sinds:
    10 okt 2009
    Berichten:
    945
    Gewoon zelfde setje van 8 GB erbij kopen,100% garantie dat het werkt en jaren op het product.
    De pc is niet echt budget,dus ik ga er maar vanuit dat 7 tientjes voor deze reep op te brengen is
     
    apophis vindt dit nuttig.
  14. apophis

    apophis Senior Member

    Sinds:
    9 mrt 2008
    Berichten:
    214
    Ik wil jullie allemaal super bedanken voor de tips en info! Ga maandag naar de lokale pc shop en stop er nog wat geheugen bij. Ben nog aan het twijfelen tussen 8 en 16gb erbij, maar het zal sowieso wel een boost geven :). Leuk dat m'n pc toch nog even meekan!
     
  15. JB56

    JB56 Senior Member

    Sinds:
    23 jan 2016
    Berichten:
    230
    Zo'n verrot setje heb je destijds echt niet gekocht. Omdat het nu allemaal wat minder snel gaat qua ontwikkeling kan het spulletje ook om die reden nog prima een paar jaar mee.