1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

Socket 370 M-ATX moederbord

Discussie in 'Te Koop Gevraagd' gestart door MSDOS Retro, 19 mei 2019.

Topicstatus:
Gesloten, verdere reacties plaatsen is niet mogelijk.
  1. MSDOS Retro

    MSDOS Retro Senior Member

    Sinds:
    20 dec 2011
    Berichten:
    2.011
    Ik zoek een Socket 370 moederbord M-ATX
    (FSB 133MHz)

    Als je 1 hebt liggen, hoor ik het graag
     
    Laatst bewerkt: 19 mei 2019
  2. Roel1966

    Roel1966 Senior Member

    Sinds:
    17 feb 2010
    Berichten:
    13.222
    Ik zit mij sterk af te vragen of er ooit M-ATX boarden met socket 370 gemaakt zijn en ik mij die niet kan herinneren. Hooguit dat misschien een of andere fabrikant een op maat gemaakt moederboard eens heeft geproduceerd voor hun eigen pc's.
     
  3. MSDOS Retro

    MSDOS Retro Senior Member

    Sinds:
    20 dec 2011
    Berichten:
    2.011
  4. NieuwRetroGamer

    NieuwRetroGamer Senior Member

    Sinds:
    12 dec 2016
    Berichten:
    483
    Hai, mag het ook een 462 zijn? En is een i/o shield vereist?
     
  5. MSDOS Retro

    MSDOS Retro Senior Member

    Sinds:
    20 dec 2011
    Berichten:
    2.011
    Welk bord heb je dan?
     
  6. NieuwRetroGamer

    NieuwRetroGamer Senior Member

    Sinds:
    12 dec 2016
    Berichten:
    483
    Moet ik nog even opzoeken, maar dan weet ik of ik daar ook naar kan kijken. Ik heb voornamelijk losse ATX moederborden liggen. Maar misschien ook nog een paar M-ATX.
    Ik zie dat het al laat is, dus ik wens u alvast een goede nacht:)
     
  7. NieuwRetroGamer

    NieuwRetroGamer Senior Member

    Sinds:
    12 dec 2016
    Berichten:
    483
    @MSDOS Retro , heeft u er nog eentje nodig? Ik heb een ASUZ A7V8X-LA liggen. Ik moet hem alleen nog even uittesten.
     
  8. NieuwRetroGamer

    NieuwRetroGamer Senior Member

    Sinds:
    12 dec 2016
    Berichten:
    483
    En zonder I/O shield.
     
  9. MSDOS Retro

    MSDOS Retro Senior Member

    Sinds:
    20 dec 2011
    Berichten:
    2.011
    Ik ga me er morgen eens verder in verdiepen, systeem komt nu wel tot leven, door even de suspend to ram jumper te shortcutten. Nadat de stekker eruit is geweest moet ik dat weer herhalen, heel vreemd.
     
  10. NieuwRetroGamer

    NieuwRetroGamer Senior Member

    Sinds:
    12 dec 2016
    Berichten:
    483
    Hhmm... Goed dat er leven in zit. Toch leuk om het een beetje origineel te houden:)
     
  11. Comp User

    Comp User Senior Member

    Sinds:
    10 aug 2014
    Berichten:
    315
    Moet het een beetje "echte" 370 zijn of mag het ook een slot 1 met converter kaart zijn er (ik heb overigens geen van beide liggen).

    Socket A (462) is voor Athlon (XP) processors, ik heb zo het idee dat @MSDOS Retro al een P3 (of Celeron equivalent) processor heeft liggen.
     
  12. NieuwRetroGamer

    NieuwRetroGamer Senior Member

    Sinds:
    12 dec 2016
    Berichten:
    483
    Als hij er geen een heeft liggen, geef ik hem er gewoon eentje mee. Dat is geen probleem:)
    Maar hij is nog bezig met het moederbord. Het zou mooi zijn als die gewoon goed werkt:)
     
  13. MSDOS Retro

    MSDOS Retro Senior Member

    Sinds:
    20 dec 2011
    Berichten:
    2.011
    Hij doet het weer!

    Ik vond het wel een wat vreemde oplossing: vervangen van de bios batterij.
    Ik heb nog nooit meegemaakt dat een systeem daardoor niet tot leven kwam :oops:


    Ja inderdaad. Dat is ook mijn doel, om ze zo origineel mogelijk te houden of te maken.
    Het systeem boot ook naar een nog werkende Windows XP PRO installatie. 733MHz CPU, 64MB RAM geüpgraded met 256MB extra
     
  14. NieuwRetroGamer

    NieuwRetroGamer Senior Member

    Sinds:
    12 dec 2016
    Berichten:
    483
    Mooi dat die vreemde vogel het weer doet:)
    Maar dat heb ik ook nooit meegemaakt dat een PC niet op wilt starten met een lege batterij. Bedankt trouwens voor het delen, dan weet ik ook weer dat ik daarna kan kijken:)

    En een nog best wel aardig systeem. Veel plezier ermee, en nog vele jaren:)
     
  15. Roel1966

    Roel1966 Senior Member

    Sinds:
    17 feb 2010
    Berichten:
    13.222
    Heb ik wel vaker meegemaakt bij oudere boarden dat ze dan weigeren op te starten.
     
  16. MSDOS Retro

    MSDOS Retro Senior Member

    Sinds:
    20 dec 2011
    Berichten:
    2.011
    Systeem start nog steeds prima op.

    Mag slotje op!
     
Topicstatus:
Gesloten, verdere reacties plaatsen is niet mogelijk.