1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

sdd wordt niet herkent

Discussie in 'SSD's, harddisks en opslagmedia' gestart door Jaffa Mugandi, 7 nov 2018.

  1. Jaffa Mugandi

    Jaffa Mugandi Member

    Sinds:
    7 nov 2018
    Berichten:
    10
    Beste leden,

    Ik zit met een probleem. Mijn pc wil maar niet booten naar de OS.
    Mijn OS staat op mijn sdd geinstaleerd. Maar telkens als ik het nu opstart
    krijg de melding "Reboot and select proper boot device or insert boot
    media in selected boot device and press a key".
    Dus ik ben in de bios gaan kijken, onder tabblad "boot".
    Ik zie maar 2 boot options:
    Boot 1 is de hdd schijf
    Boot 2 is de dvd/cd rom schijf
    Boot 3 is als ik een usb in steek
    Maar ik zie nergens boot option voor de sdd.
    Dus ben de tabblad advanced gaan kijken. in de storage configuration.
    Daar zie ik sata3 poort 1 sdd schijf , sata3 poort 2 hdd schijf en sata3 poort 5 dvd/cd rom schijf
    Ook staat de sata mode op AHCI.
    Ik heb ook gekeken bij de tabblad tools of de sdd aangesloten staat. Hij geeft bij system browser dat in de sata poort 2 mijn samsun evo 250gb aan gesloten zit.

    Daarna dacht ik als hij de hdd op poort 5 herkend switch ik die met de sdd,
    tevergeefs. Hij herkent em niet in de boot tabblad. Waarom wil het niet herkennen. Wordt er echt gek van lol.

    hier zijn wat informatie over mijn pc.
    UEFI: Z97 Anniversary p1.90
    SDD: Samsung sdd 850 evo 250GB
    Serialnumber: S2R6NX1H604296H

    mijn OS is windows 10 legaal gekocht en heb pc zelf in elkaar gezet een jaar geleden
     
  2. Jaffa Mugandi

    Jaffa Mugandi Member

    Sinds:
    7 nov 2018
    Berichten:
    10
  3. MSDOS Retro

    MSDOS Retro Senior Member

    Sinds:
    20 dec 2011
    Berichten:
    1.905
    Is er op het moederbord geen aansluiting met de aanduiding Sata3_0 ?

    De SSD moet op de allereerste poort (laagste nummer)
    Check SATA en voedingaansluiting ook even goed

    Je kan ook nog eens proberen om de HDD los te koppelen
    Eventueel BIOS reset?
     
  4. FRtex

    FRtex Senior Member

    Sinds:
    7 feb 2013
    Berichten:
    336
    Misschien moet je Windows wel fixen bij een andere pc door Windows weer anders/opnieuw op te bouwen (van MBR naar GPT).
    Met oa Minitool Partition Wizard kan je dat doen.
     
  5. Jaffa Mugandi

    Jaffa Mugandi Member

    Sinds:
    7 nov 2018
    Berichten:
    10
    kabels zitten goed heb laatst nog checked.
    met resetten bedoel je terug naar default settings. heb ik al 3x gedaan. hdd en ssd heb ik los gekoppeld en geswitched zelfs.
    maar zal morgen ssd van poort 1 naar poort 0 overzetten.
     
  6. Jaffa Mugandi

    Jaffa Mugandi Member

    Sinds:
    7 nov 2018
    Berichten:
    10
    bedoel je dat ik dan de ssd koppel in een andere pc en van daaruit kijk of het mbr of gpt is? en omzetten naar gpt voor eufi policy?
     
  7. FRtex

    FRtex Senior Member

    Sinds:
    7 feb 2013
    Berichten:
    336
    In een andere pc kun je het iig zien.

    Ja, het is inderdaad eerst handig om te controleren of het al GPT is.
    GPT is sowieso veiliger om te gebruiken bij een SSD.
     
  8. Forum m8

    Forum m8 Senior Member

    Sinds:
    30 jan 2006
    Berichten:
    10.548
    Dus eerst werkte alles wel en van de een op de andere dag niet?

    Een nieuw Haswell systeem uit 2017? Euh...?
     
  9. TrueTactiX

    TrueTactiX Senior Member

    Sinds:
    11 mei 2016
    Berichten:
    462
    Boot eens in Legacy mode..
     
  10. Gronaldo

    Gronaldo Senior Member

    Sinds:
    1 sep 2013
    Berichten:
    1.493
    Hard Drive BBS priorities openen en SSD bovenaan zetten.
    Of Windows Boot Manager kiezen als je hem tegenkomt
     
  11. Hans Beukers

    Hans Beukers Member

    Sinds:
    8 okt 2014
    Berichten:
    10
    Ik denk dat je SSD niet bootable is. Misschien is het te repareren met het commando Fix MBR. Probeer eens je SSD te analyseren met een data recovery programma. Als niets werkt misschien opnieuw formatteren. Het kan natuurlijk ook dat je SSD ter ziele is.
     
  12. Jaffa Mugandi

    Jaffa Mugandi Member

    Sinds:
    7 nov 2018
    Berichten:
    10
    het wordt compleet niet gezien in de optie die je aangeeft T_T

    ik heb het zowel in legacy en eufi gezet niks.
    maar wanneer ik de storage mode van ahci naar raid zet ziet hij het wel in de boot optie
     
  13. Gronaldo

    Gronaldo Senior Member

    Sinds:
    1 sep 2013
    Berichten:
    1.493
    Knipsel.PNG
    Dus daar zie je de SSD niet?

    Wat is er in dit jaar veranderd dan? Ging het eerst wel goed? Welke info ontbreekt hier nog?
     
  14. Jaffa Mugandi

    Jaffa Mugandi Member

    Sinds:
    7 nov 2018
    Berichten:
    10
    klopt

    afgelopen zondag werktie perfect. maar toen ik maandag na werk kwam, kon ik niet meer in mijn windows operating system komen. keek in de bios en zag dat hij geen ssd in de boot option aangaf.
    ik denk dat de data op de ssd op het een of ander manier gewist is en daardoor niks te zien is.
    mijn vraag is dan moet ik de hele ssd drive opnieuw instaleren. mijn 2de vraag gewoon cd in stoppen en laten lopen(ik weet niet of je drive zo moet instaleren. ben een total noob).
    of optie 2 ik ga windows opnieuw via usb boot instaleren.

    een andere vraag. als een ssd of hdd leeg is, worden ze in boot tabblad gedetecteert?
    Want als ik het goed begrijp is de boot tabblad waar de drives zitten met gegevens om op te starten vandaar ook de woord boot. misschien praat ik onzin ofzo.....[/QUOTE]
     
  15. Hermano Conejo

    Hermano Conejo Senior Member

    Sinds:
    14 mei 2012
    Berichten:
    701
    En dan kun je Windows gewoon weer opstarten?
     
  16. quiller

    quiller Senior Member

    Sinds:
    4 jul 2012
    Berichten:
    845
    Ik vermoed heel sterk dat de SSD naar de eeuwige jachtvelden is...Was hij vorig jaar nieuw? Zo ja dan heb je nog garantie.
     
    Wim Visser vindt dit nuttig.
  17. Gronaldo

    Gronaldo Senior Member

    Sinds:
    1 sep 2013
    Berichten:
    1.493
    Zolang hij zichtbaar is in de BIOS, zie foto's denk ik dat er nog wel muziek in zit.
     
  18. Jaffa Mugandi

    Jaffa Mugandi Member

    Sinds:
    7 nov 2018
    Berichten:
    10
    ik heb geprobeerd windows 10 opnieuw te instaleren maar krijg telkens een blauwe scherm met pnp driver watchdog.
    hoe kan dit verhelpen
     
  19. Jaffa Mugandi

    Jaffa Mugandi Member

    Sinds:
    7 nov 2018
    Berichten:
    10
    ik vermoed datje gelijk hebt. heb net ssd eraf geplugd en viola windows instalatie werkt weer.

    ik heb nog een keer geprobeerd met ssd in poort 3 en hdd in poort 0. kreeg zelfde stopcode pnp driver watchdog error
     
  20. TrueTactiX

    TrueTactiX Senior Member

    Sinds:
    11 mei 2016
    Berichten:
    462