1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

Router altijd resetten na aanmelden laptop

Discussie in 'Routers, NAS-apparaten en netwerkapparatuur' gestart door Tomsonvdb, 11 sep 2017.

  1. Tomsonvdb

    Tomsonvdb Member

    Sinds:
    11 sep 2017
    Berichten:
    5
    Hallo,

    Op onze router werken diverse smartphones, tablets, laptop van werk allemaal perfect.
    Maar als we onze prive laptop connecteren valt na enkele seconden de volledie wifi weg. Dan ga ik de router uit de stekker trekken, half minuutje wachten en dan werkt alles weer voor bepaalde tijd (soms 10 min, soms half uur, soms...)
    Heel erg vervelend dus.
    Iemand enig idee wat het probleem kan zijn? Of wat we kunnen controlere ...
    Dank u
     
  2. Gronaldo

    Gronaldo Senior Member

    Sinds:
    1 sep 2013
    Berichten:
    799
    Welke kleur heeft ie?
     
    Yogi Bear vindt dit nuttig.
  3. Tomsonvdb

    Tomsonvdb Member

    Sinds:
    11 sep 2017
    Berichten:
    5
    Grijs met blauw van dlink.
    Gaat al wel wat jaren mee.
     
  4. Red Boll

    Red Boll Senior Member

    Sinds:
    4 nov 2014
    Berichten:
    96
    Hoe valt de Wifi weg?

    Is het SSID/Access Point niet meer zichtbaar wanneer je hiernaar op zoek gaat?
    Valt net internet/lokaal netwerkverkeer weg?
    Krijgen alle apparaten op dezelfde wijze een IP nummer toegewezen binnen het netwerk?
     
  5. Tomsonvdb

    Tomsonvdb Member

    Sinds:
    11 sep 2017
    Berichten:
    5
    Ja het wifi verkeer valt weg. Hij is wel nog zichtbaar in de lijst verbidingen maar geen connectie meer naar buiten.
    Ook de andere toestellen vallen dan zonder internet.
    Op de vraag ivm ip heb ik geen antwoord. Hoe kan ik dat zien?
     
  6. Gronaldo

    Gronaldo Senior Member

    Sinds:
    1 sep 2013
    Berichten:
    799
    Mijn flauwe opmerking was meer aan te geven dat iets meer details handig zou zijn, zoals merk, model etc.
     
    Yogi Bear vindt dit nuttig.
  7. Tomsonvdb

    Tomsonvdb Member

    Sinds:
    11 sep 2017
    Berichten:
    5
    :confused:
    Laptop: acer aspire E 17 E5-772-55QP
    Router: d-link DI-524
     
  8. nutty

    nutty Senior Member

    Sinds:
    10 okt 2009
    Berichten:
    1.044
    edit
    nm
     
    Laatst bewerkt: 12 sep 2017
  9. Comp User

    Comp User Senior Member

    Sinds:
    10 aug 2014
    Berichten:
    144
    Die router (100 Mbit, WiFi G 54 Mbps) is meer dan 10 jaar oud, het kan dus zo zijn dat het apparaat op instorten staat.
     
  10. Red Boll

    Red Boll Senior Member

    Sinds:
    4 nov 2014
    Berichten:
    96
    Een mogelijk scenario dat ik me kan bedenken is dat jouw laptop het IP nummer heeft van de default gateway of dat er een probleem ontstaat met het resolven van host namen (DNS).

    Anyway, aangezien je geen OS noemt ga ik maar even uit van Windows op de laptop:
    Druk op de Windows knop en de R toets , tik in cmd en druk dan op enter
    Tik in het venster ipconfig en druk dan op enter

    Je ziet dan iets als:

    Ethernet adapter Ethernet:​

    Connection-specific DNS Suffix . : domein.nl
    IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 172.16.0.170
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Default Gateway . . . . . . . . . : 172.16.0.2​

    Belangrijk hier zijn het IPv4 Address en de default gateway, vergelijk dit eens met het IP adres en de default gateway op de tablet.
    Je zou ook een op de laptop en de overige apparaten kunnen kijken wat de DHCP server is voor alle apparaten.

    Onder Windows kan op deze wijze:
    Druk op de Windows knop en de R toets , tik in cmd en druk dan op enter
    Tik in het venster ipconfig /all en druk dan op enter

    Zoek dan naar een regel als:
    Default Gateway . . . . . . . . . : 172.16.0.2
    DHCP Server . . . . . . . . . . . : 172.16.0.2
    DNS Servers . . . . . . . . . . . : 172.16.0.2

    Vaak zullen deze diensten thuis (gateway, DNS en DHCP) worden aangeboden vanaf 1 apparaat.

    Probeer ook eens op IP basis verbinding met het internet te krijgen door te pingen naar 8.8.8.8

    Normaal zou je op Windows machine een reactie als dit krijgen:

    Pinging 8.8.8.8 with 32 bytes of data:
    Reply from 8.8.8.8: bytes=32 time=3ms TTL=60
    Reply from 8.8.8.8: bytes=32 time=3ms TTL=60
    Reply from 8.8.8.8: bytes=32 time=3ms TTL=60
    Reply from 8.8.8.8: bytes=32 time=3ms TTL=60

    Ping statistics for 8.8.8.8:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
    Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 3ms, Maximum = 3ms, Average = 3ms

    Zonder meer info is het lastig aan te geven waar het mis gaat.
    Je laptop zou ook een verstoring kunnen veroorzaken op het netwerk, je router kan inderdaad ook ouderdomsverschijnselen vertonen.
     
    Yogi Bear vindt dit nuttig.
  11. FRtex

    FRtex Senior Member

    Sinds:
    7 feb 2013
    Berichten:
    278
    Mij lijkt het meest logische om gewoon een nieuwe aan te schaffen. Nieuwe routers zijn ook veel beter in het beheer van de Wifi dan die oude routers. Verder kunnen ze ook met de nieuwe protocollen/standaarden overweg.
    Nieuwe routers hebben meestal ook meerdere antennes waardoor de theoretische snelheden ook hoger (kunnen) liggen.
     
  12. Tomsonvdb

    Tomsonvdb Member

    Sinds:
    11 sep 2017
    Berichten:
    5
    Als ik dat hier allemaal lees zal ik eens een nieuwe aanschaffen.
    Iemand tips en suggesties voor een goeie koop voor huiselijk gebrui.
     
  13. Comp User

    Comp User Senior Member

    Sinds:
    10 aug 2014
    Berichten:
    144
    Als ik je een advies kan geven; lees zoveel mogelijk (recente) (gebruikers)reviews.

    Begin op deze site, of bij de buren maar neem ook eens een kijkje op

    https://www.smallnetbuilder.com/wireless/wireless .

    Dat kan je ook op het forum van alles vinden.

    Ik weet niet wat voor een budget je hebt maar voor CA. €120 - €150 kun je behoorlijk wat vinden.

    Om je een idee te geven ik heb pas geleden een Asus RT-AC68U + Rp-AC68 (Dual-band AccesPoint) geïnstalleerd bij kennissen; het voordeel van deze routers is dat er een "zeer goede" alternatieve (Merlin) firmware is, die regelmatige updates heeft.

    Zelf gebruik ik de RT-AC87u i.c.m EA-AC87 (5ghz AccesPoint).
     
    Laatst bewerkt: 13 sep 2017