1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

RDP in thuisnetwerk niet op 1 pc

Discussie in 'Desktop besturingssystemen' gestart door basssment, 8 sep 2018.

  1. basssment

    basssment Member

    Sinds:
    25 mrt 2012
    Berichten:
    62
    Hallo allemaal,

    Ik zit met een probleem waar ik niet uit kom.
    Ik heb in mijn netwerk thuis 4 pc's 4 x win 10 pro en 1 w7 ultimate.
    Ik wil graag elke pc via rdp overnemen als ik thuis ben.
    voor 3 pc's is dit intussen gelukt.
    de 4e pc wil me niet lukken.
    Alles is ingesteld en rdp is ingesteld dat het mogelijk is.
    de pc w10 heeft een vast ip.
    Wanneer ik van een andere pc probeer te verbinden krijg ik de melding dat de pc mogelijk niet aan staat.
    Andersom kan ik rdp wel gebruiken.
    Na wat klooien dacht ik dat het in de switch zat, ik kan het ip van de pc niet pingen (andersom weer wel).
    de switch uitgesloten en rechtstreeks in ed router een kabel aangesloten , probleem blijft bestaan.
    pc zit in de zelfde workgoup, pc naam is bekend en netwerk is te detecteren.

    Voor zo ver ik weet heb ik alles goed staan.
    Antivirus uit geschakeld heeft geen effect, windows firewall uitschakelen helpt ook niet.
    Netwerk instellingen opnieuw ingesteld, geen effect
    ander ip toegewezen, geen effect.
    de pc welke ik niet kan benaderen kan zonder problemen andere pc's overnemen en ook gewoon op de nas in het netwerk.

    Wat zou ik nog kunnen missen waardoor ik het niet voor elkaar krijg?
    bedankt voor het mee denken!
     
  2. Forum m8

    Forum m8 Senior Member

    Sinds:
    30 jan 2006
    Berichten:
    11.212
    Mogelijkheid om via RDP overgenomen te worden kun je uitzetten.
     
  3. basssment

    basssment Member

    Sinds:
    25 mrt 2012
    Berichten:
    62
    Dat snap ik maar die mogelijkheid staat dus wel aan.
     
  4. Forum m8

    Forum m8 Senior Member

    Sinds:
    30 jan 2006
    Berichten:
    11.212
    Hoe connect je? Op naam? IP?
     
  5. basssment

    basssment Member

    Sinds:
    25 mrt 2012
    Berichten:
    62
    Beide. Zowel op naam als ip.
    Laatste tests alleen op ip omdat dat vast staat en minder foutgevoelig is.