1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

Random LAN adapter resets

Discussie in 'Routers, NAS-apparaten en netwerkapparatuur' gestart door flythierry, 7 apr 2018.

  1. flythierry

    flythierry Senior Member

    Sinds:
    30 jul 2012
    Berichten:
    85
    Goedemiddag allemaal,

    Sinds kort ben ik van een draadloze internetverbinding overgestapt op een bekabelde verbinding vanaf mijn PC.
    Nadat ik het heb aangesloten werkte alles naar behoren (dacht ik), maar sinds wat kleine veranderingen binnen het netwerk, komen er ineens problemen aan het licht.

    Twee weken geleden heb ik een gigabit-switch (TP-LINK TL-SG105) geinstalleerd in het netwerk omdat ik mijn PC en NAS met een gigabit connectie wilde verbinden met elkaar en mijn modem alleen 100Mbps ondersteund.
    Daarna heb ik de LAN adapter op mijn pc 'geforceerd' op 1Gbps moeten zetten, omdat hij anders steeds automatisch terugschakelt naar 100Mbps.
    Tot zover werkte alles prima en kon ik lekker snel bij alle bestanden op m'n NAS komen, maar toen kwam het probleem:

    Ik krijg nu zeer regelmatig random LAN disconnects en reconnects. Meestal duurt het maar een paar seconden, maar soms langer en meerdere keren achter elkaar.
    Als ik in de windows logboeken kijk gaat het steeds om deze waarschuwingen:

    Code:
    Logboeknaam:   System
    Bron:          e1dexpress
    Datum:         28-2-2018 16:37:18
    Gebeurtenis-id:27
    Taakcategorie: Geen
    Niveau:        Waarschuwing
    Trefwoorden:   Klassiek
    Gebruiker:     n.v.t.
    Computer:      PC_*******
    Beschrijving:
    Intel(R) Ethernet Connection (2) I219-V
     Network link is disconnected.
    
    Gevolgd door:
    Code:
    Logboeknaam:   System
    Bron:          e1dexpress
    Datum:         28-2-2018 16:37:20
    Gebeurtenis-id:33
    Taakcategorie: Geen
    Niveau:        Informatie
    Trefwoorden:   Klassiek
    Gebruiker:     n.v.t.
    Computer:      PC_*******
    Beschrijving:
    Intel(R) Ethernet Connection (2) I219-V
     Network link has been established at 1Gbps full duplex.
    
    Nu dacht ik in eerste instantie dat het aan de gigabit instelling lag, maar na het switchen naar de 'oude' 100Mbps bleek het nog steeds te gebeuren, maar een stuk minder vaak.
    Daarna dacht ik aan de switch, maar als ik terug kijk in de logboeken gebeurde het ook al voordat ik de switch installeerde.
    Ik gebruik voor de verbinding deze (nieuwe) kabel.
    Daarnaast heb ik de meest recente LAN drivers van Intel geinstalleerd staan.

    Heeft iemand enig idee waardoor dit veroorzaakt wordt?
     
  2. eismc2

    eismc2 Senior Member

    Sinds:
    22 mrt 2017
    Berichten:
    1.335
    Heb je dit al nagekeken..
    Device Manager>Properties>Power Management>allow the computer to turn off this device to save power-checkbox unchecked?
     
  3. flythierry

    flythierry Senior Member

    Sinds:
    30 jul 2012
    Berichten:
    85
    Dat is een goede, deze optie stond idd aangevinkt.
    Ik zal hem weer eens op gigabit snelheid zetten en kijken of het opgelost is!
     
  4. flythierry

    flythierry Senior Member

    Sinds:
    30 jul 2012
    Berichten:
    85
    Nee, helaas. Nog steeds disconnects.
     
  5. 4Dpixel

    4Dpixel Senior Member

    Sinds:
    20 jun 2014
    Berichten:
    82
    Welke netwerk adapter/moederbord gebruik je?
     
  6. flythierry

    flythierry Senior Member

    Sinds:
    30 jul 2012
    Berichten:
    85
    Ik gebruik de onboard Intel I219-V van m'n Asus Z270-I.
     
  7. Paulus61

    Paulus61 Senior Member

    Sinds:
    13 dec 2016
    Berichten:
    514
    Vreemde kabel. Ik zou de apparaten eens met een korte gewone kabel rechstreeks op elkaar aansluiten en laat ons weten wat er dan gebeurt.
     
  8. flythierry

    flythierry Senior Member

    Sinds:
    30 jul 2012
    Berichten:
    85
    Heb mij bij de aanschaf idd iets te veel laten leiden door koper-aders/vorm/kleur dan de AWG waarde.
    (Helaas kwam de post van Forum m8 net iets te laat haha ;))
    Ik zat er inmiddels ook over te denken om een betere kabel aan te schaffen, maar dat zal wel weer een 10m kabel moeten worden.

    Het aantal disconnects is wel minder geworden na het uitzetten van de 'power savings', maar gebeurt nog wel op geheel willekeurige momenten (maakt niet uit of ik op het internet zit of dat m'n pc idle draait)
     
  9. Comp User

    Comp User Senior Member

    Sinds:
    10 aug 2014
    Berichten:
    194
    Die kabel is wel erg dun, het zou mij verbazen als het géén CCA / CCS kabels zijn.
     
    Laatst bewerkt: 14 apr 2018
  10. flythierry

    flythierry Senior Member

    Sinds:
    30 jul 2012
    Berichten:
    85
    Volgens de website waar ik de kabel gekocht heb zou het een koper kabel moeten zijn.
     
  11. WhiteSnake

    WhiteSnake Senior Member

    Sinds:
    30 apr 2008
    Berichten:
    6.015
    Zou toch eens met een andere kabel testen of er gewoon eentje kopen, liefst met een keurmerk van Ziggo of bvb KPN, betaal je ietsje meer maar je weet zeker dat die kabels echt goed zijn.
     
  12. flythierry

    flythierry Senior Member

    Sinds:
    30 jul 2012
    Berichten:
    85
    Heb zo even geen andere kabel liggen hier om het te testen, maar ik ga denk ik idd maar een nieuwe goede kabel aanschaffen.

    Om een of andere reden gaat het bij The Division helemaal fout:
    [​IMG]
     
  13. Forum m8

    Forum m8 Senior Member

    Sinds:
    30 jan 2006
    Berichten:
    8.930
    Keurmerk van Ziggo of KPN? Haha? Is dat iets nieuws?

    awg 30 CCA zou wel heel veel verklaren, lol. Hoe dan ook is 30 awg gewoon fout. Dat is een kwart van de dwarsdoorsnede van 24 awg.

    :D Daar staan zulke dunne kabels inderdaad niet in.
     
    Paulus61 vindt dit nuttig.
  14. Comp User

    Comp User Senior Member

    Sinds:
    10 aug 2014
    Berichten:
    194
    Je zou zoiets kunnen overwegen.
     
  15. Forum m8

    Forum m8 Senior Member

    Sinds:
    30 jan 2006
    Berichten:
    8.930
    Patchkabels gewoon kan en klaar kopen. Waarom de ellende van stekkers knijpen over jezelf afroepen? Zeker als je toch niet door kleine gaatjes oid moet. En als je kant en klaar koopt, kun je ook allerlei mooi gekleurde exemplaren kopen.

    En als je op rol koopt, waarom dan awg 26?
     
  16. Paulus61

    Paulus61 Senior Member

    Sinds:
    13 dec 2016
    Berichten:
    514
    Een nieuwe kabel om te testen hoeft niet veel te kosten.
    https://www.action.com/nl-nl/p/maxxter-netwerk-kabel/
    Ook CCA maar met cat 5e zou 1 gbps moeten lukken.
    Belangrijker is dat je de kabel niet buigt/vouwt/plet. Die moet vrij liggen.

    Maar ik zou even een stap terug doen.
    Test de verbinding eens met een andere PC/laptop.
    Installeer Windows 10 (opnieuw).
    Of ga terug naar draadloze verbinding als dat wel goed werkte.
     
  17. Forum m8

    Forum m8 Senior Member

    Sinds:
    30 jan 2006
    Berichten:
    8.930
    Ben je nu echt dom ofzo...?

    Waarom zou je 2,39 uitgeven aan een stuk afval?
     
  18. Paulus61

    Paulus61 Senior Member

    Sinds:
    13 dec 2016
    Berichten:
    514
    Niet overdrijven
    Lengte 10m, cat 5e. Het valt allemaal ruim binnen de specs. Gigabit is geen probleem.
    Foutieve configuratie of slecht aangelegde kabel is bij de gemiddelde gebruiker waarschijnlijker.
     
  19. Forum m8

    Forum m8 Senior Member

    Sinds:
    30 jan 2006
    Berichten:
    8.930
    Dat weet je van die link helemaal niet. En de prijs is een goede indicatie dat het inderdaad niet zo is.
     
  20. WhiteSnake

    WhiteSnake Senior Member

    Sinds:
    30 apr 2008
    Berichten:
    6.015
    Nee, is er al een paar jaar, logotje van Ziggo/KPN er op, hebben ze ook met coax tv kabels en stekkers, waarschijnlijk zijn die producten door hun getest en hebben ze er een soort certificering/keurmerkje aan gegeven, je weet in ieder geval dat die kabels gewoon goed zijn en geen problemen geven.


    En inderdaad, voor dat geld een netwerkkabel (met conectors) van die lengte kan eigenlijk niet, 10 meter is al een lengte dat je met een beetje mindere kwaliteit kabel problemen kunt krijgen, dus die kabel van de Action zou ik niet doen.