1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

RAM gebruik.

Discussie in 'CPU's, moederborden en geheugen' gestart door Evil-Inside, 4 mrt 2012.

  1. Evil-Inside

    Evil-Inside Senior Member

    Sinds:
    8 jan 2011
    Berichten:
    361
    Beste hwi'ers,

    Ik heb een probleempje..(tenminste dat denk ik)
    Ik zat net te kijken in mijn taakbeheer en daar zag ik dat ik veel ram gebruik terwijl ik maar 1 internet pagina heb open staan. (Afbeelding)
    Ik weet niet of dit normaal is, maar het lijkt me van niet.
    Heeft iemand een antwoord of oplossing, dan hoor ik het graag.
     

    Bijgevoegde bestanden:

    • 1.jpg
      1.jpg
      Bestandsgrootte:
      457,4 KB
      Views:
      16
  2. Palmachius

    Palmachius Senior Member

    Sinds:
    12 mei 2006
    Berichten:
    5.238
    Dat is geen enkel probleem, Windows 7 reserveert alvast geheugen om programma's sneller op te kunnen laten starten. Je zult ook zien dat dit meer wordt naarmate je meer geheugen in de pc hebt zitten.
     
  3. WhiteSnake

    WhiteSnake Senior Member

    Sinds:
    30 apr 2008
    Berichten:
    5.732
  4. m0rph3uS

    m0rph3uS Senior Member

    Sinds:
    8 nov 2008
    Berichten:
    651
    Aan het cpu gebruik te zien, lijkt het dat er andere processen bezig zijn. Bij mij is er 1.2GB RAM bezet met alleen HWI open.
     
  5. Evil-Inside

    Evil-Inside Senior Member

    Sinds:
    8 jan 2011
    Berichten:
    361
    @Palmachius
    Ooh oke.
    Bedankt voor het antwoord :).

    @WhiteSnake
    Oke, ik zal zo eens kijken naar dat programma.

    @m0rph3uS
    Waar kan ik het precies zien ?.
    Bij toepassingen staan maar 2 dingen en dat zijn internet en windows media player.
     
  6. Ömer

    Ömer Senior Member

    Sinds:
    2 okt 2007
    Berichten:
    609
    Zoals iedereen het zegt reserveert windows geheugen.
    Bij mij tikt het tegen de 3GB aan als ik hwi open houd. Maar dat is eigenlijk niet het echte gebruik. Als je kijkt hoeveel ik in cache heb, heb ik maar 1.5 GB over. Dus je kunt beter onder het kop 'vrij' kijken wil je weten hoeveel je eigenlijk daadwerkelijk beschikbaar hebt.
    Als je meer geheugen nodig hebt, zal windows de cache verkleinen en zal je eigen gebruik toenemen, zodat je grafiek bij windows zal gaan stijgen.
    En maar denken dat 16GB te veel is :)

    forum.jpg
     
    Laatst bewerkt: 4 mrt 2012
  7. Evil-Inside

    Evil-Inside Senior Member

    Sinds:
    8 jan 2011
    Berichten:
    361
    @Omer
    Haha inderdaad.
    Ik zat net in dat AMD progje te kijken en ik had ook heel weinig vrij.
    Maar ik ben geholpen, dus bedankt iedereen!.
     
  8. HansGrüber

    HansGrüber

    Sinds:
    25 okt 2011
    Berichten:
    1.847
    Enige wat vrij hoog is, is het CPU gebruik.
    Ik heb 1.48GB met 3browsertabs open. Maar gebruik dan ook weinig utilities etc.
     
  9. Evil-Inside

    Evil-Inside Senior Member

    Sinds:
    8 jan 2011
    Berichten:
    361
    @ HansGruber
    Inderdaad, dat zag ik ook dat die hoog was.
    Wat kan de cpu dan eigenlijk bezig houden ?.
     
  10. Enterprise1701

    Enterprise1701

    Sinds:
    5 dec 2010
    Berichten:
    3.655
    Verschillende processen, bijvoorbeeld een update van een programma
     
  11. fiko0

    fiko0 Senior Member

    Sinds:
    14 jul 2011
    Berichten:
    60
    Bij mij staat het op 1.30GB.. Ik heb ook al dat aero en onnodige services uitgeschakeld. Ik weet niet of dat ook bijdrage levert..
     
  12. Rigel

    Rigel

    Sinds:
    3 nov 2010
    Berichten:
    498
    Onder win 32 bit kom je daar idd een heel eind mee ... :roll:
     
  13. HansGrüber

    HansGrüber

    Sinds:
    25 okt 2011
    Berichten:
    1.847
    16GB is ook teveel voor normaal gebruik. Hij zal gewoon meer in reserveren voor programma's. Windows zal altijd het beschikbaar geheugen volstoppen.
     
  14. mvschaik

    mvschaik

    Sinds:
    8 nov 2002
    Berichten:
    71
    Niets om je zorgen over te maken. Betreft het 32 of 64 bit OS? Je kan namelijk overwegen om de pagefile (wisselbestand) zelfs uit te zetten. Bij veel geheugen (en 4GB zit op de rand), is het overbodig en vertraagt het systeem alleen maar (functie van de pagefile is om tijdelijk ongebruikte informatie van het geheugen, naar de HD te verplaatsen). Als je gebruik maakt van een SSD is het ook zonde omdat het het functioneren van de SSD op de lange termijn negatief beinvloedt (pagefile zorgt voor veel schrijfacties en dat is nu net iets waar SSD's niet van houden).

    Ik heb zelf iedergeval altijd de pagefile uitgezet bij 4GB+ systemen en daar nooit last van/mee gehad.

    Succes!!!