1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

Problemen 120hz instellen op monitor verschillende resoluties

Discussie in 'Monitoren' gestart door scythe, 9 mrt 2018.

  1. scythe

    scythe Member

    Sinds:
    20 mrt 2017
    Berichten:
    9
    Goedemorgen allen,

    Ik heb een raar probleem met mijn beeldscherm BenQ XL2420T.

    Ik kan niet meer mijn native resolutie (1920*1080) instellen op 120hz. Ik heb alle benodigde hardware om dit te kunnen. Een Dual DVI D kabel etc etc.. Als ik een aangepaste resolutie maak dan werkt het wel..

    Nu heb ik het probleem met games dat wanneer ik bijvoorbeel wil spelen op 1280*1024 hij ook naar 60 hz springt. Ik denk wel degelijk dat dit met elkaar te maken heeft..

    Wat ik al geprobeerd heb:

    Windows reinstall
    Driver met DDU weggehaald en opnieuw geinstalleerd..

    Videokaart is: GTX 970..

    Windows 10 heb ik.

    Heeft iemand suggesties?

    Alvast bedankt!

    Jan
     
  2. Koen Bruggeman

    Koen Bruggeman Member

    Sinds:
    6 jan 2016
    Berichten:
    50
    volgens mij ligt het aan win10. is er weer net geen update geweest?
    soms is 100hz zelfs niet beschikbaar in mijn lijst. een DDU en reinstall lost bij mij het probleem op..
    zelfs tijdens het gamen versprong het eens van 100hz naar 60hz :/
    maar is al een tijdje geleden toen ik heb gehad.
     
  3. scythe

    scythe Member

    Sinds:
    20 mrt 2017
    Berichten:
    9
    Dank voor je terugkoppeling. Ik heb dit ook al met Windows 7 gehad. Ook heb ik alles inderdaad al met DDU verwijderd en opnieuw geinstalleerd...

    Ik heb ooit eens met EDID OVERIDE geklierd vanwege strobe lightning.. Ik ben bang dat ik daarmee iets heb gedaan wat ik niet had moeten doen..
     
  4. Van

    Van Senior Member

    Sinds:
    27 okt 2009
    Berichten:
    1.721
    Waarom gebruik je geen displayport kabel? Die monitor kan toch 144hz?
     
  5. scythe

    scythe Member

    Sinds:
    20 mrt 2017
    Berichten:
    9
    Die van mij helaas niet. Ik heb 1 van de eerste modellen van dit scherm.
     
  6. wailingwimmy

    wailingwimmy Senior Member

    Sinds:
    15 feb 2010
    Berichten:
    2.067
    Dan is dat toch de oplossing ?
     
  7. scythe

    scythe Member

    Sinds:
    20 mrt 2017
    Berichten:
    9
    ja voor 1920*1080 wel, maar niet voor 1280*1024 bijvoorbeeld..
     
  8. Forum m8

    Forum m8 Senior Member

    Sinds:
    30 jan 2006
    Berichten:
    9.800
    In nVidia driver instellen dat die met zwart aanvult tot 1920x1080. Of wil je 1280x1024 uitgerekt en uitgemeerd hebben op een 1920x1080 paneel?
     
  9. wailingwimmy

    wailingwimmy Senior Member

    Sinds:
    15 feb 2010
    Berichten:
    2.067
    En waarom die 1280 x 1024 , wil je spelen op een resolutie waarbij je 120 FPS haalt ?
     
  10. nutty

    nutty Senior Member

    Sinds:
    10 okt 2009
    Berichten:
    2.094
    Kan door een wazige kabel worden veroorzaakt,die net wel/niet de bandbreedte kan leveren.
     
  11. Global-Interface

    Global-Interface Senior Member

    Sinds:
    15 sep 2009
    Berichten:
    313
    Zal wel CS:GO zijn. :).
    De settings van CS:GO pro gamers 2018. http://csgopedia.com/csgo-pro-setups/
    BenQ komt vaak langs, en de resoluties die ze gebruiken beginnen vanaf 800x600 ! @ 75 Hz and up.
     
  12. Van

    Van Senior Member

    Sinds:
    27 okt 2009
    Berichten:
    1.721
    Dus je kan met rechtermuis op bureaublad > beeldscherminstellingen > beeldscherm
    enkel 60hz selecteren?

    En in je on screen monitor settings kan je daar ook nog instellingen veranderen?

    En de laatste software update/stuurprogramma gedownload (als die er is)?
    http://www.benq.nl/support/downloads/
     
    Laatst bewerkt: 9 mrt 2018
  13. scythe

    scythe Member

    Sinds:
    20 mrt 2017
    Berichten:
    9
    Jup liefst speel ik fullscreen streched:D ben nog van de oude garde als het om FPS gaat.
     
    eismc2 vindt dit nuttig.
  14. scythe

    scythe Member

    Sinds:
    20 mrt 2017
    Berichten:
    9
    Ja idd. Soms stream ik zelfs nog met mijn i5 3570 en GTX970. Wel alleen via mijn GPU dan. Maar vind het gewoon raar dat ik niet alles simpel meer op 120hz kan zetten. Het is prima als ik via een aangepaste resolutie wel 120hz haal op 1080P, maar dat zou niet moeten.
     
  15. wailingwimmy

    wailingwimmy Senior Member

    Sinds:
    15 feb 2010
    Berichten:
    2.067
    720p ?
     
  16. scythe

    scythe Member

    Sinds:
    20 mrt 2017
    Berichten:
    9
    Ja idd
     
  17. scythe

    scythe Member

    Sinds:
    20 mrt 2017
    Berichten:
    9
    Heb ook al een nieuwe DVI D kabel gekocht.. Werkt ook niet. Ben bang dat het iets in mijn scherm zelf is. Heb in de tussentijd al wel 3 keer Windows opnieuw geinstalleerd en ik heb ook al een andere GPU erin zitten..
     
  18. wailingwimmy

    wailingwimmy Senior Member

    Sinds:
    15 feb 2010
    Berichten:
    2.067
    Heeft die 970 geen display port ?
     
  19. Pakhuisrat

    Pakhuisrat Member

    Sinds:
    23 feb 2017
    Berichten:
    47
    Wel dubbel link toch hoop ik,want volgens mij ondersteunt enkel link geen 1440 of 1920 60hz,maar kan zijn dat ik me vergis.
     
  20. scythe

    scythe Member

    Sinds:
    20 mrt 2017
    Berichten:
    9
    Ja sowieso. Ik kan ook wel 120hz krijgen, maar dan moet ik dus die aangepaste resolutie maken.. En ik snap dat dus niet. Waarom dit niet meer op de 'normale' manier kan.