1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

PC voor Presonus Studio one professional

Discussie in 'Systemen en (thuis)servers' gestart door mr. nice, 27 jan 2018.

  1. mr. nice

    mr. nice Senior Member

    Sinds:
    27 sep 2014
    Berichten:
    136
    @MZw ik heb nu een pc ook dat word mn gaming pc met een high end videokaart. De daw studio pc ga ik alleen presonus op gebruiken, die krijgt een AMD Radeon pro WX3100 4GB.

    Monitor ga ik wel in juli aanschaffen dus vandaar dat ik alles nu uitpluis.
     
  2. mr. nice

    mr. nice Senior Member

    Sinds:
    27 sep 2014
    Berichten:
    136
    monitoren.jpeg Omdat de monitoren op 7 meter afstand komen te staan heb ik een aantal 10 meter kabels nodig om ze aan te sluiten en mooi weg te kunnen werken.
    De opstelling word een 32 inch 4k 60Hz HDR in het midden een 27 inch 60Hz 4k portrait rechts en een 27 inch 60Hz 4k links.
    Ik neem een HDMI switch op de linker monitor zodat ik die met beide pc's kan gebruiken.
    De rechter monitor word alleen aan de DAW pc gekoppeld.


    3x 3840x2160 4k 60Hz HDMI 2.0 10 meter
    Lindy cromo €60
    https://nl.hardware.info/product/433517/lindy-37876

    1x 3840x2160 4k 60Hz DP 1.2 10 meter
    rotronic €35
    https://nl.hardware.info/product/484801/rotronic-11045649

    1x 3840x2160 4k60Hz HDR HDMI 2.1 10 meter
    RUconnected €90
    https://www.ruconnected.nl/lange-hdmi-kabel-4K/

    Ik wil wel premium kables liefst sleaved, zijn er nog andere kabel oplossingen met betere prijs/kwaliteitsverhouding?
     
    Laatst bewerkt: 16 feb 2019
  3. Wormwiel

    Wormwiel Senior Member

    Sinds:
    7 mrt 2010
    Berichten:
    588
    De switch bij de computers zetten, dan kun je een korte in plaats van lange kabel kopen.
     
  4. mr. nice

    mr. nice Senior Member

    Sinds:
    27 sep 2014
    Berichten:
    136
    Voor mijn studio pc heb ik wat veranderingen, heb het een en ander uitgezocht, de Intel 9820x en x299 platform zijn niet veel sneller dan Intel z390 en 9900k voor muziekgebruik, terwijl dat toch 500 euro meerprijs is. Het was een beetje schuiven omdat ik minder lanes tot mijn beschikking heb. De hogere single core snelheid is erg belangrijk. Dus is ga toch voor intel z390.

    Aangezien geluid geen issue is omdat de computer buiten de kamer komt te staan neem ik de noctua's.
    De Asus workstation serie komt helemaal niet zo goed uit de test dus denk dat ik voor Gigabyte ga.
    Kom nu uit op zoiets om mee te starten, ik begin met een SATA SSD van 250GB en koop later de andere ssd drives en harddisks.

    Aantal Product Prijs Subtotaal
    1 AMD Radeon Pro WX 3100 4GB € 194,05 € 194,05
    1 Aten VS481C-AT-G 4 Port True 4K HDMI Switch € 65,86 € 65,86
    1 Corsair HX750 v2 € 109,90 € 109,90
    1 Fractal Design Define R6 Blackout Window Black € 133,00 € 133,00
    1 G.Skill Ripjaws V 32GB DDR4-3000 CL15 kit € 210,50 € 210,50
    1 Gigabyte Z390 Aorus Pro € 191,00 € 191,00
    1 Intel Core i9 9900K Boxed € 517,55 € 517,55
    4 Noctua NF-A14 IndustrialPPC-2000 140mm IP67 PWM € 27,05 € 108,20
    1 NZXT Kraken X62 AM4 € 145,00 € 145,00
    6 Sharkoon 4044951016495 € 3,95 € 23,70
    18 producten Opslaan als eigen wensenlijst Totaal € 1.698,76


    Mijn huidige pc upgraden met een videokaart komt ook later, persoonlijk vind ik dat 4k gaming nog te duur is, dus 1440p met 144Hz is toch waar ik op uitkom. Een RTX 2070 vind ik denk ik wel mooie keuze en ben benieuwd naar NAVI , voordat ik een monitor koop beslis ik wel of ik voor AMD of NVIDIA ga.
     
    Laatst bewerkt: 17 apr 2019
  5. jurrian120

    jurrian120 Senior Member

    Sinds:
    26 aug 2011
    Berichten:
    2.823
    1440p op 144 Hz is erger dan op 4K met 60 Hz te gamen. Je CPU is heel belangrijk op moment je veel frames nodig zilt gaan hebben. En nVidia heeft nu ook FreeSync support.
     
    mr. nice vindt dit nuttig.
  6. MZw

    MZw Senior Member

    Sinds:
    12 aug 2012
    Berichten:
    3.464
    Ik heb twijfels of die opstelling wel lekker werkt. Je hebt een WX3100 videokaart met een 1x DP-uitgang en 2x mDP-uitgangen.
    Eén van de drie monitoren komt achter een switch. Eén monitor wordt op twee PC's aangesloten zonder switch, dus zul je op de monitor je ingangskanaal moeten kiezen. Twee 4k monitoren zijn via HDMI aangesloten. Ik zou het proberen zonder een switch en alles via displayport. Bijvoorbeeld zo:
    DAW PC.jpg
    Enkele muis en toetsenbord aangesloten op een KM switch, waarmee je beide PC's kunt bedienen. Als je een keer alle 3 monitoren tegelijk wilt gebruiken, dan zet je beide PC's aan. Ik denk ook dat de herkenning van de monitoren door Windows beter gaat als ze rechtstreeks op de videokaart zijn aangesloten.
    Als bij gebruik van een switch de monitor op de andere PC staat, dan zal die niet worden herkend en moet je deze handmatig weer opnieuw laten herkennen.
    https://www.lindy-international.com...htm?websale8=ld0101.ld020102&pi=32165&ci=5005
     
    mr. nice vindt dit nuttig.