PC krijgt geen netwerkadres toegewezen.

rob_39

Senior Member
User systemen
volgende stap:
"tracert www.google.nl" en als die niet werkt "tracert 74.125.79.147"
je routing tabel ziet er goed uit, je ipconfiguratie op de vraagtekens na ook, dus dan gaan we verder kijken.
 
moet dat in normale modus of veilige? Ik doe alles in veilige nu. Dus die dingen die ik gepost heb ook. Je moet maar zeggen of het in normale modus moet.

PHP:
Bezig met het traceren van de route naar www.l.google.com [209.85.229.99]
via maximaal 30 hops:

  1   <1 ms   <1 ms   <1 ms  . [192.168.1.1]
  2    20 ms    20 ms    21 ms  1.226-176-91.adsl-dyn.isp.belgacom.be [91.176.22
6.1]
  3    22 ms    23 ms    22 ms  70.255-247-81.adsl-static.isp.belgacom.be [81.24
7.255.70]
  4    21 ms    22 ms    21 ms  ge0-0.intlmar1.isp.belgacom.be [194.78.0.47]
  5    22 ms    21 ms    21 ms  bru-22-r5-t3-3.car.belbone.be [80.84.20.210]
  6    28 ms    28 ms    29 ms  prs-bgc-r3-t2-1.car.belbone.be [80.84.18.154]
  7    36 ms    36 ms    36 ms  lnd-ix-r3-t2-2.car.belbone.be [80.84.18.111]
  8    36 ms    36 ms    36 ms  74.125.50.21
  9    37 ms    37 ms    37 ms  209.85.255.175
 10    44 ms    44 ms    44 ms  66.249.95.170
 11    44 ms    43 ms    43 ms  209.85.251.231
 12    54 ms    48 ms    54 ms  209.85.243.85
 13    43 ms    42 ms    43 ms  ww-in-f99.google.com [209.85.229.99]

De trace is voltooid.
 

Sprakeloos

Senior Member
User systemen
Een paar eigenaardigheden die me opvallen na alles gelezen te hebben :
Je beweert dat de PC geen IP adres krijgt maar kan vervolgens wel pingen naar het modem op 192.168.1.1
Met andere woorden, je krijgt weldegelijk een IP adres en dat blijkt later ook uit de ipconfig die je hier plaatst.
Het IP adres wat de PC gekregen heeft is 192.168.1.3
Dat je meerdere keren 192.168.1.1 voorbij ziet komen is goed en ook normaal.

Op dit moment zie ik twee mogelijkheden :
1. De PC is besmet met spyware/virus/trojan
2. De DNS configuratie van je modem is niet op orde
 
@Sprakeloos:

-Pingen gaat niet meer naar 192.168.1.1 in normale modus
-De dingen die ik hier postte komen vanuit veilige modus waar internet wel werkt
ik maak morgen namiddag alle tests in gewone modus. Heb vandaag geen tijd meer.

- PC kan bijna niet besmet zijn want ik heb norton al 3 keer laten lopen, antivir 1x , hitman pro 2 al 1 x
- Ik heb niets aan de modem veranderd. En dan nog, als je in veilige modus wel internet hebt.

Maar dan nog iets:

In veilige modus heb ik internet maar in die test ( ipconfig /all ) staan veel vraagtekens. Dus dat is raar?

Bedankt!
 
Ik kom eigenlijk in je hele verhaal alleen maar tegen dat je alles via de DHCP probeerd. Wellicht zou je eens kunnen proberen om je IP-Config met de hand in te kloppen want wellicht werkt je DHCP server niet helemaal naar behoren en krijg je af en toe wel een lease en soms ook niet. Heb je ook al geprobeerd om je router/modem een keerke uit te zetten en deze na 5 min weer aan te zetten en dan even een ipconfig /release en ipconfig /renew te gebruiken.

Daarnaast kan je ook nog even een Static IP invullen om te bekijken of dat wel werkt. Ik weet niet wat je DHCP scope is maar probeer eens onderstaande:

IP: 192.168.1.3 ( Of iets wat in je range ligt)
Subnet Mask: 255.255.255.0
Default Gateway: 192.168.1.1

Gebruik de DNS Servers van je provider en niet van je modem.

Ps. in veilige modus heb je wat meer beperkingen ivm het niet laden van de drivers dus die vraagtekens zou ik niet teveel aandacht aan besteden.
 

Sprakeloos

Senior Member
User systemen
Goedbedoelde waarschuwing, ga er NOOIT maar dan ook NOOIT vanuit dat je geen virus oid op je systeem hebt omdat een virusscanner niets kan vinden.
Ook met een virusscanner kun je gewoon besmet raken met een virus cq trojan.
Daarnaast nog een advies, gooi HitmanPro asap van je systeem af.
Met een beetje pech maakt het meer kapot dan je lief is en daarnaast is er nog wel het een en ander op dat stukje software aan te merken maar daar is meer dan zat over te vinden op hwinfo en andere fora.

Heb je overigens al eens gekeken in de eventviewer of je daar bepaalde foutmeldingen oid tegen komt die je in de juiste richting kunnen duwen ?
Wat geeft een ipconfig /all voor output in normale modus ?
 

Brumo

Senior Member
User systemen
Heb je ook al een geprobeert je Firewall van windows is uit te schakelen? misschien laat die geen inkomende pakketjes binnen. Of een andere firewall programma op je PC. Ik had dit eens met AVG Prof. 8.

Hoop dat ik je beetje heb kunnen helpen.

-Rj
 

Djingo

Senior Member
User systemen
Misschien een gekke opmerking hoor, maar ik mis een mogelijke oplossing; namelijk het simpele uit- en aanzetten van de router. Het komt namelijk bij sommige routers voor dat deze op een willekeurig moment weigeren een ip-adres uit te geven.

Het uit- en aanzetten van de router is dan vaak de oplossing.
 
@Djingo: Dat ken ik wel ;) moet hier soms wel eens gebeuren.

Maar bedankt voor de hulp mensen maar ik heb maar besloten een snelle herinstallatie te doen. Het leek me nog de snelste oplossing.

Bedankt voor jullie hulp!
 
Daarom Tower10, het probleem was een week ervoor ook eens geweest, toen opgelost door services uit te schakelen (maar ik denk dat het gewoon toeval was dat het juist met die herstart terug werkte)
en daarna werkte het weer niet en na veel zoeken nog niets gevonden.
Dus de pc herinstalleren leek mij de stabielste manier. Nu loopt de pc weer als een trein.
 
Bovenaan