1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

Op zoek naar mijn Wifi wachtwoord..

Discussie in 'Routers, NAS-apparaten en netwerkapparatuur' gestart door Beretta-92, 24 jun 2011.

  1. Beretta-92

    Beretta-92 Senior Member

    Sinds:
    6 sep 2007
    Berichten:
    1.126
    Hallo,

    Ik wil met mijn telefoon op mijn eigen wifi maar waar kan ik mijn wachtwoord eigenlijk vinden?

    Alvast bedankt :)
     
  2. Mark van de Luijtgaarden

    Mark van de Luijtgaarden HWI Redactie

    Sinds:
    16 mei 2009
    Berichten:
    2.461
    via je pc deze URL bezoeken:
    192.168.1.1
    192.168.0.1
    Dat zijn de meest gebruikte interne IP's van routers. Hier kun je dus alles instellen.
     
  3. Beretta-92

    Beretta-92 Senior Member

    Sinds:
    6 sep 2007
    Berichten:
    1.126
    Ok, ik kan het wachtwoord veranderen maar daarvoor moet ik het oude wachtwoord weten.. die ik helaas dus niet weet..

    EDIT : Het oude wachtwoord is dus niet ''admin''
     
    Laatst bewerkt: 24 jun 2011
  4. Mark van de Luijtgaarden

    Mark van de Luijtgaarden HWI Redactie

    Sinds:
    16 mei 2009
    Berichten:
    2.461
    Dat is waarschijnlijk het wachtwoord om in de router in te loggen. Daar hoef je niks aan te veranderen, je moet alleen het WIFI wachtwoord veranderen. Daar heb je geen ander wachtwoord voor nodig, lijkt me.
     
  5. hitmetomaat

    hitmetomaat Senior Member

    Sinds:
    31 aug 2010
    Berichten:
    348
    Bij de meeste routers staat het standaard wachtwoord onder op de routor
     
  6. Mark van de Luijtgaarden

    Mark van de Luijtgaarden HWI Redactie

    Sinds:
    16 mei 2009
    Berichten:
    2.461
    Dat is echter niet het WI-FI wachtwoord, maar het wachtwoord om in de router te komen.
     
  7. Beretta-92

    Beretta-92 Senior Member

    Sinds:
    6 sep 2007
    Berichten:
    1.126
    Ok ik heb het wachtwoord, maar mijn telefoon (Samsung Galaxy SII) ziet mijn router helemaal niet..?
    weird..
     
  8. Fransb

    Fransb Senior Member

    Sinds:
    25 okt 2008
    Berichten:
    256
    Wat voor merk router heb je dan?? en sta je wel in de buurt van de router en niet tever weg?
     
  9. WhiteSnake

    WhiteSnake Senior Member

    Sinds:
    30 apr 2008
    Berichten:
    5.734
    Wat voor Router heb je inderdaad? je hebt waarschijnlijk helemaal geen WPA-Key (Wachtwoord) nodig, maar je moet gewoon op je Telefoon onder je WiFi instellingen voor WPS (WiFi Protected Setup) kiezen en dan de WPS knop op de router 5 seconden ingedrukt houden, dan gaat er als het goed is een extra lampje op je router branden als teken dat hij zoekt, kan ff een minuut of zo duren voor ze elkaar vinden, lukt het niet (gaat het lampje op de router uit zonder dat de telefoon zegt dat hij verbonden is) gewoon nog een keer proberen, als het daarna nog niet lukt zul je in de router setup moeten gaan kijken naar de WiFi instellingen of er dingen uit staan die er aan moeten staan.

    Die WPA-Key staat daar ook, dat is dus niet het wachtwoord wat je nodig hebt om in te loggen op je router zelf, maar een Netwerksleutel, die heb je nodig om een WiFi verbinding te maken van af een apparaat naar je router.
     
  10. Beretta-92

    Beretta-92 Senior Member

    Sinds:
    6 sep 2007
    Berichten:
    1.126
    Ik heb een KPN Experiabox-TG789,.. ik zal het even proberen.
     
  11. WhiteSnake

    WhiteSnake Senior Member

    Sinds:
    30 apr 2008
    Berichten:
    5.734
    Ik heb ff vlug gekeken, maar die zou aan de zijkant een WPS knop moeten hebben, en jou Samsung Galaxy SII zou ook gewoon WPS moeten ondersteunen.
     
  12. Sprakeloos

    Sprakeloos Senior Member

    Sinds:
    30 jun 2007
    Berichten:
    1.767
    Het is niet toevallig zo dat de broadcast van je SSID uitstaat zodat je router niet zichtbaar is?
    Bij onze experiabox is het als volgt:
    Code:
    Home > Thuisnetwerk > Interfaces > WLAN: <onze netwerknaam>
    [B]Broadcast netwerknaam:	Ja[/B]
    Nieuwe apparaten toestaan:	Nieuwe stations zijn toegestaan (automatisch)
    Beveiligingsmodus:	WPA-PSK
    WPA-PSK vooraf gedeelde sleutel:	<wifi wachtwoord>
    WPA-PSK-codering:	TKIP&AES
    WPA-PSK-versie:	WPA&WPA2
    Het gaat om het vetgedrukte deel.
     
  13. Renegade89

    Renegade89 Senior Member

    Sinds:
    7 feb 2006
    Berichten:
    796
    De TG789 kan je benaderen via http://192.168.1.254 of http://192.168.2.254.

    Dan naar Thuisnetwerk > Interfaces. En daar staat je wachtwoord.

    Doe dit wel via een vaste PC, dat werkt een stuk makkelijker. Mijn mobiele telefoon kan bijvoorbeeld niet op Sitecom routers komen ...
     
  14. WhiteSnake

    WhiteSnake Senior Member

    Sinds:
    30 apr 2008
    Berichten:
    5.734
    Berreta-92: is het nu opgelost? kan handig zijn voor andere mensen als je post of het heeft gewerkt of niet en hoe.
     
  15. Beretta-92

    Beretta-92 Senior Member

    Sinds:
    6 sep 2007
    Berichten:
    1.126
    Sorry voor de late reactie, maar het is gelukt.. het bleek dus dat de WIFI helemaal uitstond :lol:

    Thanks voor de tips HWIers :)
     
    Laatst bewerkt: 11 jul 2011