1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

Nieuwe monitor gekocht, maar 144hz werkt niet.

Discussie in 'Monitoren' gestart door MrJerkov, 10 jun 2019.

  1. MrJerkov

    MrJerkov Member

    Sinds:
    12 mrt 2016
    Berichten:
    13
    Hi!

    ik heb zojuist een 144hz monitor gekocht, maar ik krijg de 144hz niet aan de praat. Optie staat er niet eens tussen. Blijft bij 60hz.
    Ik heb het aangesloten met een dvi-d kabel.

    Videokaart:
    Nvidia GTX 960

    Ik heb op mijn pc geen hdmi aansluiting (heb ik wel, staat aan mn moederbord, doet het niet meer).
    Heb geen Displaypoort aansluiting.

    Wat mis ik, wat gaat er mis?
     
  2. nutty

    nutty Senior Member

    Sinds:
    10 okt 2009
    Berichten:
    2.836
    DVI-D kabel ondersteuning voor deze frequentie denk ik is je probleem,maar dat weet ik niet zeker,kan je zelf even uitzoeken.
     
  3. MrJerkov

    MrJerkov Member

    Sinds:
    12 mrt 2016
    Berichten:
    13
    Zojuist in m'n bios dingen veranderd, mn HDMI doet het nog wel. Dus hij staat nu op HDMI. Maar alsnog kan ik geen 144hz doen. Staat op 64hz nu :/
     
  4. Etxalar

    Etxalar Senior Member

    Sinds:
    11 mrt 2018
    Berichten:
    1.244
    Welke GTX 960 heb je exact? Naar mijn weten hebben alle GTX 960 een DP.
    Aangesloten op het moederbord? Daar heb je geen GTX 960 voor neem ik aan?
    Welke cpu en moederbord heb je?

    Oh, en ook het merk en type van de monitor!
     
  5. MrJerkov

    MrJerkov Member

    Sinds:
    12 mrt 2016
    Berichten:
    13

    CPU: i5 6600K
    Moederbord: Gygabite Z170 Gaming K3
    Monitor: aoc agon ag241qx
     
  6. Etxalar

    Etxalar Senior Member

    Sinds:
    11 mrt 2018
    Berichten:
    1.244
    En welke GTX 960?
     
  7. Gronaldo

    Gronaldo Senior Member

    Sinds:
    1 sep 2013
    Berichten:
    1.701
    Je zal toch DP moeten gebruiken, vrees ik. DVI en HDMI zijn niet voor 144Hz geschikt. anders blijf je op 60Hz steken.
     
  8. MrJerkov

    MrJerkov Member

    Sinds:
    12 mrt 2016
    Berichten:
    13
    Dat was mijn eerste optie, op DVI van mijn GTX 960. Maar daar kom ik niet hoger dan 60hz.
    Nu zit ik op hdmi en kom ik niet hoger dan 120 hz op 1980p en 60 hz op 2560p
     
  9. MrJerkov

    MrJerkov Member

    Sinds:
    12 mrt 2016
    Berichten:
    13
    GIGABYTE GTX 960 OC 4 GB
     
  10. MrJerkov

    MrJerkov Member

    Sinds:
    12 mrt 2016
    Berichten:
    13
    Hoe kan ik DP gebruiken als ik geen DP poort heb in mijn pc? Wel in mn monitor trouwens.
     
  11. Etxalar

    Etxalar Senior Member

    Sinds:
    11 mrt 2018
    Berichten:
    1.244
    Bovenste is DP

    [​IMG]
     
  12. division

    division Senior Member

    Sinds:
    22 okt 2017
    Berichten:
    1.900
    Dan klopt er nog iets niet, ondanks het DP verhaal.... 75hz zou i ook motte draaien op HDMI en dvi-d. als i dan op 65hz blijft hangen klopt er iets niet....
     
  13. MrJerkov

    MrJerkov Member

    Sinds:
    12 mrt 2016
    Berichten:
    13
    Deze heb ik echt niet! ik heb alleen de DVI op mn GPU.
     
  14. MrJerkov

    MrJerkov Member

    Sinds:
    12 mrt 2016
    Berichten:
    13
    Ja ik snap er werkelijk waar niets van.
     
  15. Etxalar

    Etxalar Senior Member

    Sinds:
    11 mrt 2018
    Berichten:
    1.244
    Post eens een foto van de achterkant van je systeem

    Onmogelijk. Elke GTX 960 heeft DVI-D, DP en HDMI.
     
    Laatst bewerkt: 10 jun 2019
  16. MrJerkov

    MrJerkov Member

    Sinds:
    12 mrt 2016
    Berichten:
    13
    Ha, ik ben de grootste sukkel ooit, die dingen zaten met een soort knop vast. Ik heb nu DP aangesloten, en 144hz werkt meteen.
    Super bedankt voor de hulp.
     
  17. Gronaldo

    Gronaldo Senior Member

    Sinds:
    1 sep 2013
    Berichten:
    1.701
    ???
     
  18. MrJerkov

    MrJerkov Member

    Sinds:
    12 mrt 2016
    Berichten:
    13
    de hdmi en de DP poort. Zaten met een druk knop verborgen.
     
  19. Sw333t

    Sw333t Senior Member

    Sinds:
    26 jun 2010
    Berichten:
    3.172
    Gewoon een rubber/siliconen afdekkapje dus.