1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

nieuw netwerk aanleggen

Discussie in 'Routers, NAS-apparaten en netwerkapparatuur' gestart door rftha, 9 jun 2019.

  1. rftha

    rftha Member

    Sinds:
    11 aug 2005
    Berichten:
    18
    Ik wil een nieuw netwerk aanleggen.
    he tvolgende is de bedoeling
    Via een Ziggo moden ga ik na mijn Synology wifi router.
    Vanuit deze Synology wil ik een netwerk maken.
    Ik wil hierop aansluiten een
    • NAS
    • kabel naar dubbele aansluiting in ruimte 1
    • idem ruimte 2
    • enkele aansluiting in ruimte 3
    Ik heb dus 5 aansluitingen en op de Synology 4 uitgangen.
    Hoe kan ik dit het best oplossen om op elk aanlsuitpunt zo hoog mogelijke snelheid te hebben
     
  2. Gronaldo

    Gronaldo Senior Member

    Sinds:
    1 sep 2013
    Berichten:
    1.701
    Alle apparaten die je noemt op een 8 poorts gigabit switch aansluiten en een enkele kabel van switch naar je router. Uitgaande van maximale snelheden op je interne netwerk.

    Ik tel overigens 6 aansluitingen.
     
  3. Sw333t

    Sw333t Senior Member

    Sinds:
    26 jun 2010
    Berichten:
    3.172
    5 uitgaande aansluitingen en 1 binnenkomende (vanaf het modem). Dus 6 inderdaad. Synology router heeft 1x IN, 4x UIT.

    Dus per saldo blijft TS er een te kort komen.

    Sluit me verder wel aan bij het uitbreiden met een 8-poorts switch.
     
  4. Gronaldo

    Gronaldo Senior Member

    Sinds:
    1 sep 2013
    Berichten:
    1.701
    Ik lees het zo;
    NAS - aansluiting 1
    kabel naar dubbele aansluiting in ruimte 1- aansluiting 2+3 ivm dubbele aansluiting
    idem ruimte 2- aansluiting 4+5 ivm dubbele aansluiting
    enkele aansluiting in ruimte 3 - aansluiting 6
    Plus koppeling naar router, aansluiting 7
     
    Sw333t vindt dit nuttig.
  5. Sw333t

    Sw333t Senior Member

    Sinds:
    26 jun 2010
    Berichten:
    3.172
    Helemaal gelijk. Die idem had ik even gemist. Moet gewoon geen twee dingen tegelijk doen (ben de garage aan het leegruimen).
     
  6. rftha

    rftha Member

    Sinds:
    11 aug 2005
    Berichten:
    18
    klopt dit het zijn 6 aansluitingen.
    ik wil de naar de andere ruimtes gaan met een cat 6 kabel met een vaste kern. Waar ik een data aansluiting maak.
    Als ik naar een andere ruimte ga, kan dat in 16mm buis of moet ik 19 mm buis nemen.
     
  7. rumpelstilskin

    rumpelstilskin Senior Member

    Sinds:
    12 dec 2016
    Berichten:
    126
    Heb je de router al? anders zou ik kiezen voor een Asus RT-AC88U die heeft een 8 poorts gigabite switch.
     
  8. Quercus

    Quercus Senior Member

    Sinds:
    20 aug 2004
    Berichten:
    6.536
    Dat staat in de openingspost!
     
  9. nutty

    nutty Senior Member

    Sinds:
    10 okt 2009
    Berichten:
    2.836
    edited
    Past gewoon in een 16mm pijp.
     
  10. psychosammie

    psychosammie Senior Member

    Sinds:
    17 jul 2008
    Berichten:
    3.113
    Dus met een nieuwe Switch, een patchpanel en een paar patchkabels ben je de man.

    Kan je misschien nog even nadenken of je PoE nodig hebt en of een 8 poort switch wel voldoende is.
     
  11. nutty

    nutty Senior Member

    Sinds:
    10 okt 2009
    Berichten:
    2.836
    Zeer waarschijnlijk is hij niet de man die het patchpanel en de rest gaat aansluiten..;)
    Dat is niet weggelegd voor iedereen,is wel knowhow voor nodig.
     
  12. psychosammie

    psychosammie Senior Member

    Sinds:
    17 jul 2008
    Berichten:
    3.113
    Dat is een aanname. Ik zou niet weten waarom @rftha dat niet zelf zou kunnen. Er zijn genoeg filmpjes op Youtube te vinden die uitleg geven.
     
  13. nutty

    nutty Senior Member

    Sinds:
    10 okt 2009
    Berichten:
    2.836
    Geen aanname.
    Tuurlijk kan iedereen dat met een YT filmpje joh,en gaat ook werken.
    Alleen is het dan in 9 van de 10 gevallen niet gedaan zoals het hoort,en als je niet begrijpt wat ik bedoel,dan heb je blijkbaar niet de vakkennis om mn opmerking op juistheid te kunnen beoordelen,of je prutste maar wat aan.
     
  14. Quercus

    Quercus Senior Member

    Sinds:
    20 aug 2004
    Berichten:
    6.536
    Wat is het verschil qua prutsen, het aansluiten van de kabel op het patchpanel of het aansluiten van de kabel op de WCD, dat maakt volgens mij geen verschil. Daarvoor moet toch hetzelfde gereedschap worden gebruikt?
     
  15. Forum m8

    Forum m8 Senior Member

    Sinds:
    30 jan 2006
    Berichten:
    11.380
    Absoluut. Als je dat dan niet snapt; huur iemand in die je niet kunt controleren; die prutst het er dan voor je in op dezelfde manier, maar je hebt er voor betaald en mag denken dat het goed zit.
     
  16. psychosammie

    psychosammie Senior Member

    Sinds:
    17 jul 2008
    Berichten:
    3.113
    Vrij vertaald: @nutty praat poep :)
     
  17. Forum m8

    Forum m8 Senior Member

    Sinds:
    30 jan 2006
    Berichten:
    11.380
    Nee hoor. Maar ik ding graag af op de heiligheidsstatus van installateurs. Er lopen net wat te veel knoeiers rond.
     
  18. psychosammie

    psychosammie Senior Member

    Sinds:
    17 jul 2008
    Berichten:
    3.113
    Was ook meer mijn mening hoor. Nutty doet een beetje voorkomen alsof hier hogere wiskunde aan ten grondslag ligt. En als je dat niet begrijpt ben je een prutser.