1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

NAS vraagje

Discussie in 'Routers, NAS-apparaten en netwerkapparatuur' gestart door Wallaceke, 6 apr 2019.

  1. Wallaceke

    Wallaceke Member

    Sinds:
    6 apr 2019
    Berichten:
    2
    hallo

    Ik bezit momenteel een Readynas nv + . Dit is dus een 4 bay.
    Kan je hier de hard discs uithalen en deze plaatsen in een seagate blackarmor ?
     
  2. psychosammie

    psychosammie Senior Member

    Sinds:
    17 jul 2008
    Berichten:
    3.126
    Lijkt me wel maar je data ben je dan wel kwijt.
     
  3. Wallaceke

    Wallaceke Member

    Sinds:
    6 apr 2019
    Berichten:
    2
    Ok bedankt moet dus eerst schijven aan de pc hangen en alles overzetten ?
    readynas is namelijk stuk
     
  4. evilnapster

    evilnapster Senior Member

    Sinds:
    22 jun 2012
    Berichten:
    193
    dat hangt af van hoe je de NAS ingesteld had. partitie settings, raid setting enz..

    afhankelijk daarvan kan het erg gecompliceerd worden
     
  5. Gronaldo

    Gronaldo Senior Member

    Sinds:
    1 sep 2013
    Berichten:
    1.717
    Je hebt nog wel een goede backup, hoop ik? Een enkele NAS is geen backup namelijk.
    Als je een andere gaat aanschaffen, kijk eens naar een Synology of evt Qnap. Dit zijn robuustere platformen met veelal meer functionaliteit.
     
  6. psychosammie

    psychosammie Senior Member

    Sinds:
    17 jul 2008
    Berichten:
    3.126
    Yep, als je geen backup hebt ben je nu de Sjaak.
     
  7. Roel1966

    Roel1966 Senior Member

    Sinds:
    17 feb 2010
    Berichten:
    13.224
    Er is nog een optie namelijk probeer 2de hands een precies hetzelfde werkend model uit te halen want direct aan je pc hangen gaat niet lukken.