1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

MS-7848 Upgraden?

Discussie in 'CPU's, moederborden en geheugen' gestart door Aäron Verhoegstraete, 3 jan 2019.

  1. Aäron Verhoegstraete

    Aäron Verhoegstraete Member

    Sinds:
    3 jan 2019
    Berichten:
    13
    Beste,

    Zou het mogelijk zijn om mijn computer grafische kaart te upgraden naar een Nvidia Geforce GTX 1060 X 6GB? En zou ik moeten gaan voor deze kaart of de gtx 970 4g

    Ik heb 450Watt voeding
    Moederbord: MS-7848
    Cpu: i7-4790 3.60GHz
    Ram: 16GB

    Alvast Bedankt
     
  2. Etxalar

    Etxalar Senior Member

    Sinds:
    11 mrt 2018
    Berichten:
    821
    Welke videokaart heb je nu?

    Wat is het merk en type van de voeding.

    Welke behuizing heb je voordat er een videokaart gekocht wordt die er niet in past.
     
  3. Aäron Verhoegstraete

    Aäron Verhoegstraete Member

    Sinds:
    3 jan 2019
    Berichten:
    13
    Ik heb een Nvidia gefroce 750TI
    Voeding: FSP Group Inc
    Hij past in mijn behuizing dat heb ik al gecontroleerd
     
  4. Etxalar

    Etxalar Senior Member

    Sinds:
    11 mrt 2018
    Berichten:
    821
    FSP maakt troep maar ook high-end. Misschien wil je de moeite nemen het type van de voeding op te zoeken.
     
  5. Aäron Verhoegstraete

    Aäron Verhoegstraete Member

    Sinds:
    3 jan 2019
    Berichten:
    13
    FSP450-60EMDN
     
  6. nutty

    nutty Senior Member

    Sinds:
    10 okt 2009
    Berichten:
    2.546
    Als je mb niet in een medion pc zit zijn er geen onoverkomelijke problemen.
     
  7. Aäron Verhoegstraete

    Aäron Verhoegstraete Member

    Sinds:
    3 jan 2019
    Berichten:
    13
    Hoe bedoel je en waarm zou dat een probleem veroorzaken?
     
  8. LaCrimosa

    LaCrimosa Senior Member

    Sinds:
    20 mrt 2012
    Berichten:
    1.883
    @Aäron Verhoegstraete De meeste prebuild systemen zoals Medion, HP, Dell, ... hebben een locked Bios welke niet toelaat om zomaar hardware te vervangen in het systeem. Je zou ten eerste moeten nagaan bij Medion of dat jij wel de GPU kan upgraden naar het model dat je wenst voor desbetreffend systeem.
     
  9. Aäron Verhoegstraete

    Aäron Verhoegstraete Member

    Sinds:
    3 jan 2019
    Berichten:
    13
    Dus dan zou ik hun moeten contacteren om dit na te vragen?
     
  10. Manyuken

    Manyuken Senior Member

    Sinds:
    20 feb 2013
    Berichten:
    806
    And his name is BINGO ;)
     
  11. Aäron Verhoegstraete

    Aäron Verhoegstraete Member

    Sinds:
    3 jan 2019
    Berichten:
    13
    Ik heb hun gecontacteerd en zij vertellen mij dat ik het altijd kan proberen maar dat ze niks garanderen en dat ik moet opletten met de energiecomsumptie van de kaart.
     
  12. Manyuken

    Manyuken Senior Member

    Sinds:
    20 feb 2013
    Berichten:
    806
    Kortom niet uitproberen dus...
    Wat wil je er precies mee gaan doen?

    Als je zou willen gaan gamen raad ik je eerder aan om deze Medion te verkopen (iig proberen..) en een budget gaming set in elkaar te zetten. Bijv een AMD Ryzen 3/5 systeem met in ieder geval 8GB ram (liefst 16GB uiteraard), B450 moederbord en bijv een RX570 videokaart (die kosten niet veel meer namelijk). Daarbij heb je ook hele goede 450 watt voedingen voor <€50,- tegenwoordig.
    Gooi het allemaal in een degelijk maar betaalbaar kastje en je hebt een systeem waar je uiteindelijk veel meer aan gaat hebben...
     
  13. Aäron Verhoegstraete

    Aäron Verhoegstraete Member

    Sinds:
    3 jan 2019
    Berichten:
    13
    Maar alle componenten kan je eruit halen en ergens anders gebruiken zoals mijn ram dit is al gelukt namelijk.. En alles is best wel oke alleen had ik graag men videokaart geupgrade
     
  14. Manyuken

    Manyuken Senior Member

    Sinds:
    20 feb 2013
    Berichten:
    806
    Moederbord wil je niet hergebruiken...trust me..
     
  15. Aäron Verhoegstraete

    Aäron Verhoegstraete Member

    Sinds:
    3 jan 2019
    Berichten:
    13
    nee dat weet ik maar ik bedoel ik kan mijn ram enzo toch overplaatsen dan hoef ik dat niet aan te schaffen. Alleen wat ik jammer vind is ik moest maar 1 iets upgraden moest het mogelijk zijn om gewoon een andere videokaart in te plaatsen
     
  16. WhiteSnake

    WhiteSnake Senior Member

    Sinds:
    30 apr 2008
    Berichten:
    6.204
  17. Aäron Verhoegstraete

    Aäron Verhoegstraete Member

    Sinds:
    3 jan 2019
    Berichten:
    13
    Dit had ik ook tegengekomen alleen @LaCrimosa liet weten dat het niet altijd werkt met een medion moederbord dus had ik medion gecontacteerd en hun vertelden me dit:

    "U kan het altijd proberen. let wel op de energieconsumptie van de kaart. Echter melden wij u nogmaals dat wij niet kunnen garanderen dat het 100% functioneerd en tevens bieden wij hier geen verdere ondersteuning voor."

    Mijn optie's waar ik aan denk is:
    - Gewoon proberen
    - Moederbord en Videokaart vervangen (ram enzo gebruiken van oude pc)
    - Gewoon een nieuwe samenstellen (maar geen budget voor)
     
  18. MSDOS Retro

    MSDOS Retro Senior Member

    Sinds:
    20 dec 2011
    Berichten:
    1.955
    als die 1060 videokaart idd werkt zoals vermeldt, zou ik deze eerst vervangen.
    Werkt het niet, dan kun je deze altijd retourneren.
    Werkt het wel, dan zou ik de voeding daarna uit voorzorg erbij vervangen door een goed model.
     
  19. LaCrimosa

    LaCrimosa Senior Member

    Sinds:
    20 mrt 2012
    Berichten:
    1.883
    Ik zei "meeste" dat wil niet zeggen allen. 'k Zou het enkel zonde vinden dat je geld uitgeeft en dan tot de vaststelling komt dat het niet mogelijk is op jouw systeem omdat je een locked bios kan hebben.
     
  20. nutty

    nutty Senior Member

    Sinds:
    10 okt 2009
    Berichten:
    2.546
    Kopen,proberen,en bij faal terug sturen naar de shop,dat recht heb je.
    Er worden dingen terug gestuurd om gekkere reden,dus...