1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

Moederbord en CPU combinatie mogelijk?

Discussie in 'CPU's, moederborden en geheugen' gestart door MicaaaahVH0103, 12 jan 2018.

  1. MicaaaahVH0103

    MicaaaahVH0103 Member

    Sinds:
    12 jan 2018
    Berichten:
    56
    Beste lezers,

    Ik heb een A68HM grenade (msi) moederbord. Maar ik wil graag een AMD A10 7860 processor (fm2) erop instaleren. Is dit mogelijk?
     
  2. eismc2

    eismc2 Senior Member

    Sinds:
    22 mrt 2017
    Berichten:
    1.382
  3. WEBPC

    WEBPC Senior Member

    Sinds:
    28 okt 2016
    Berichten:
    955
    Wat voor processor heb je nu? En waarom wil je upgraden?
    Investeren in FM2 is meestal niet echt aan te raden.
     
  4. WhiteSnake

    WhiteSnake Senior Member

    Sinds:
    30 apr 2008
    Berichten:
    6.032
    Ik gok omdat het een stuk goedkoper dan een heel nieuw systeem te kopen (minimaal nieuw moederbord, processor, geheugen en windows)
     
    MicaaaahVH0103 vindt dit nuttig.
  5. MicaaaahVH0103

    MicaaaahVH0103 Member

    Sinds:
    12 jan 2018
    Berichten:
    56
    Ik heb nu een A4-6300 en wil graag een upgrade i.v.m. slechte game prestaties
     
  6. MicaaaahVH0103

    MicaaaahVH0103 Member

    Sinds:
    12 jan 2018
    Berichten:
    56
  7. MicaaaahVH0103

    MicaaaahVH0103 Member

    Sinds:
    12 jan 2018
    Berichten:
    56

    Precies : )
     
  8. WEBPC

    WEBPC Senior Member

    Sinds:
    28 okt 2016
    Berichten:
    955
    Is dat een antwoord op mijn vraag?

    Heb je een videokaart in dat systeem zitten?
    En wat voor RAM heb je? De snelheid van het ram is heel belangrijk als je de ingebouwde gpu van de processor gebruikt.
     
    Laatst bewerkt: 12 jan 2018
  9. WhiteSnake

    WhiteSnake Senior Member

    Sinds:
    30 apr 2008
    Berichten:
    6.032
    Als je een Videokaart gebruikt om te gamen kun je beter voor een Athlon II X4 860k gaan, scheelt je 30 euro en is nog sneller ook.
     
  10. MicaaaahVH0103

    MicaaaahVH0103 Member

    Sinds:
    12 jan 2018
    Berichten:
    56
    Ik heb een Nvidia 1050 Ti en 8GB ram
     
  11. WhiteSnake

    WhiteSnake Senior Member

    Sinds:
    30 apr 2008
    Berichten:
    6.032
    Ga dan voor de Athlon X4 860K of als je nog sneller wilt voor de Athlon X4 880K, zijn allebij goedkoper dan de processor die je wou en veel sneller.
     
  12. eismc2

    eismc2 Senior Member

    Sinds:
    22 mrt 2017
    Berichten:
    1.382
    Gewoon op de link klikken.. anders Service>linkerzijde: Product Service>Compatibility>CPU (eerste kolom) naar onder scrollen..
    Als ik je nog ergens anders van dienst mee kan zijn, laat het me effe weten. ;)
     
  13. WEBPC

    WEBPC Senior Member

    Sinds:
    28 okt 2016
    Berichten:
    955
    Vandaar dat ik dus even verder vroeg. ;)

    Inderdaad, die processors zijn dan veel betere opties. Je hebt geen videochip in de processor nodig, dus daar hoef je ook niet voor te betalen.
     
  14. MicaaaahVH0103

    MicaaaahVH0103 Member

    Sinds:
    12 jan 2018
    Berichten:
    56
    Hartstikke bedankt voor de tip(s)! Helaas heb ik de A10 processor zojuist bestelt. Maar door jullie tips zit ik erover na te denken hem om te ruilen
     
  15. WEBPC

    WEBPC Senior Member

    Sinds:
    28 okt 2016
    Berichten:
    955
    Als je hem online besteld hebt kan je hem gewoon annuleren.
    Doe dat dan snel, is beter voor jou en de winkel, anders moeten jullie hem heen en weer zitten sturen.

    De A10 heeft voor jou geen enkel voordeel over de athlons.
     
  16. WhiteSnake

    WhiteSnake Senior Member

    Sinds:
    30 apr 2008
    Berichten:
    6.032
    Zeker gelijk cancelen zo als @WEBPC zegt, die Athlon's zijn veel goedkoper en sneller.
     
  17. MicaaaahVH0103

    MicaaaahVH0103 Member

    Sinds:
    12 jan 2018
    Berichten:
    56
    M

    Misschien een heel dom vraagje?

    Maar wat is het verschil tussen de AMD A10 en de Athleton? Geen grafische chil en GHZ. Maar wat doet de GHZ nou eigenlijk?
     
  18. WEBPC

    WEBPC Senior Member

    Sinds:
    28 okt 2016
    Berichten:
    955
    Geen grafische chip is het grootste verschil. De Ghz snelheid is de snelheid van de processor zelf.

    Als een processor op 2Ghz zou lopen, en een op 4Ghz, dan is de 4Ghz 2x zo snel. (in dezelfde serie processors)
     
    Laatst bewerkt: 13 jan 2018
  19. WhiteSnake

    WhiteSnake Senior Member

    Sinds:
    30 apr 2008
    Berichten:
    6.032
    In principe is het de zelfde processor, maar zonder de ingebouwde grafische chip en met een hogere klok snelheid (GHz) wat simpel gezegt is hoe snel de processor werkt (voor jou bvb dus hogere frame rate/soepelere game ervaring)

    Omdat jij een losse videokaart gebruikt heeft die A10 geen enkele meerwaarde voor jou, sterker nog, je betaald extra voor die grafische chip die er in zit terwijl je hem niet gebruikt.

    In mijn Moeder haar PC heb ik ook een Athlon X4 740 zitten met mijn oude AMD HD-7770 videokaart (kan ik als ik daar een weekendje ben tenminste ook nog een beetje gamen :p )
     
  20. MicaaaahVH0103

    MicaaaahVH0103 Member

    Sinds:
    12 jan 2018
    Berichten:
    56
    Oke bedankt,

    Ik denk dat ik genoeg informatie heb gehad. Iedereen heel erg bedankt! Voor de hulp en ik zal megekko.nl bellen over de weiziging.