1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

Maximale snelheid Cisco EPC 3928 ziggo modem.

Discussie in 'Routers, NAS-apparaten en netwerkapparatuur' gestart door Dabomb, 17 apr 2019.

  1. Dabomb

    Dabomb Senior Member

    Sinds:
    9 jul 2012
    Berichten:
    1.399
    Weet iemand misschien wat de maximale snelheid is wat ik met het Cisco EPC 3928 modem kan halen totdat het ding niet verder kan.. Volgens mij gebruikt dit modem EURODOCSIS ??

    Kreeg in de mail dat de snelheid omhoog zou gaan van 200 / 20 naar 250 / 25..

    Merk wel dat die nou enkele Mbits hoger ligt (dus van 200 naar 206)
    Maar heb nog niet de snelheid gezien die ik zou moeten zien..

    Vraag me af of me oude modem misschien de kulprut is.

    Zie hier dat:

    https://tweakers.net/nieuws/131399/...ificatie-met-uploadsnelheid-tot-10gbit-s.html

    Eurodocsis 3.0 tot 200Mbit downstream max ondersteunt bij 4 kanalen.
    En 400Mbit downstream max bij 8 kanalen..

    Hoe kan ik zien welke kanalen mijn modem gebruikt?

    https://www.ziggo.nl/klantenservice/wifi/modem/cisco-epc3928/

    Hier zeggen ze 250Mbit down.
     
    Laatst bewerkt: 17 apr 2019
  2. Comp User

    Comp User Senior Member

    Sinds:
    10 aug 2014
    Berichten:
    315
  3. Gronaldo

    Gronaldo Senior Member

    Sinds:
    1 sep 2013
    Berichten:
    1.716
    Modem al spanningsloos gemaakt en weer opgestart? Dan weet je zeker dat juiste configuratie actief is.
     
  4. Sw333t

    Sw333t Senior Member

    Sinds:
    26 jun 2010
    Berichten:
    3.177
    Ik kreeg mijn hogere snelheid pas nadat ik het modem een kwartier volledig van de spanning af had.

    Je hebt de pc overigens wel bedraad aangesloten?
     
  5. Dabomb

    Dabomb Senior Member

    Sinds:
    9 jul 2012
    Berichten:
    1.399
    Ja al een paar keer stekker eruit getrokken en minimaal 60 sec gewacht.


    @Sw333t Verbindingen zijn allemaal bekabeld.



    Waar kan ik zien hoeveel kanalen downstream het modem momenteel gebruikt?
     
    Laatst bewerkt: 17 apr 2019
  6. Dabomb

    Dabomb Senior Member

    Sinds:
    9 jul 2012
    Berichten:
    1.399
    Gisteren heb ik hem de hele tijd uit het stop contact gehad..

    Met speedtest.nl merk ik soms wel even een piek in het download gedrag..
     
  7. Dabomb

    Dabomb Senior Member

    Sinds:
    9 jul 2012
    Berichten:
    1.399
    Laatste keer dat ik reageer.. Ik heb het probleem kunnen oplossen.
    Moest eerst in het modem kijken hoeveel kanalen er actief staan.. Dit zijn er gelukkig op dit moment 8 kanalen.. Dus dan kan ik prima die 440Mbit/s theoretisch ook wel max halen.. Dus gelukkig is het modem nog het struikelblok niet.

    Wist het wachtwoord niet meer, dus maar een hardware reset gedaan en de stekker daarna ook eruit getrokken..

    Even wachten en de snelheid is zoals het nou hoort te zijn 250Mbit/s - 25 Mbit/s

    [​IMG]

    Enige nadeel van zoveel kanalen is dat de verbinding ineens teveel gaat schommelen als een van die kanalen minder presteerd.


    Het hoogste wat ik net gehaald is:

    [​IMG]

    Ik mag echt niet klagen.. Vroeger was het echt veel slechter met telfort en 20Mbit abootje..
     
    Laatst bewerkt: 19 apr 2019
  8. Enterprise1701

    Enterprise1701 Senior Member

    Sinds:
    5 dec 2010
    Berichten:
    4.119
    Wat bedoel je met schommelen? de speedtest is gewoon prima, ze hebben alleen een extra marge voor het geval dat
     
  9. WhiteSnake

    WhiteSnake Senior Member

    Sinds:
    30 apr 2008
    Berichten:
    6.288
    Dat Modem gaat tot 250Mbit/s, zou inderdaad geen probleem moeten zijn.

    Dit had ook moeten werken:

    Haal de stroom van het modem, haal de internet kabel aansluiting van de wantcontactdoos of het modem, zet de stroom weer op het modem, wacht tot er geen lampjes meer knipperen (behalve misschien de gene die zegt dat hij geen internet verbinding heeft) of wacht gewoon 10 minuutjes, haal dan weer de stroom van je modem, sluit de kabel weer aan en zet de stroom weer op het modem.
     
  10. Forum m8

    Forum m8 Senior Member

    Sinds:
    30 jan 2006
    Berichten:
    11.424
    Mooie vertaling

    Heb je nog geen glasvezelaansluiting?
     
  11. Dabomb

    Dabomb Senior Member

    Sinds:
    9 jul 2012
    Berichten:
    1.399
    Hier is coax de beste optie momenteel.. Daarnaast hebben we hier nog wel kpn, maar die kopere lijn die hier ligt het niet denderend plus de afstand is te ver. Momenteel kan je er met geluk 100Mbit max erop krijgen en dan kom je niet meer verder.
     
  12. Forum m8

    Forum m8 Senior Member

    Sinds:
    30 jan 2006
    Berichten:
    11.424
    Geen glasvezel dus?