1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

(KEYBOARD) Logitech G810 double input probleem

Discussie in 'Toetsenborden, muizen en overige invoerapparaten' gestart door RSlippens, 15 apr 2019 om 17:54.

  1. RSlippens

    RSlippens Member

    Sinds:
    21 apr 2012
    Berichten:
    12
    Sinds een maand of twee heb ik met mijn Logitech G810 dat er met bepaalde letters dubbel verschijnen.
    Het rare is dat het niet consistent dezelfde letters op mijn toetsenbord zijn. Op het moment van schrijven zijn het voornamelijk de D, F, V, B en N toets. Tijdens schoolwerk of het schrijven van een forum topic is dit heel hinderlijk. De 2 year warranty is al verlopen en aangezien het toetsenbord nog geen 3 jaar oud is wil ik een nieuwe kopen voorkomen. Soms wordt een keypress helemaal niet geregistreerd.

    Specs als deze relevant zijn:

    Windows 10 Home 64-bit
    Intel i7-6700k
    ASUS Maximus VIII Hero
    MSI GTX970 Gaming 4G

    Ik heb verschillende oplossingen geprobeerd, helaas zonder resultaat
    • Alle keycaps eraf halen en elke keyswitch geblazen met perslucht
    • Behuizing verwijderd en de binnenkant (printplaat) gespoten met perslucht
    • Keyswitches gedesoldeerd en verwisseld met switches waarbij er nooit dubbele input is
    • De betreffende keyswitches die tot nu toe geteisterd zijn (X, V, B, N, D, F, G, T, Y) gedesoldeerd, open gemaakt, gecheckt of het mechanische gedeelte stuk is, wat niet het geval is.
    • Keyswitches verwisseld met andere switches op mijn toetsenbord die niet het probleem hebben.
    • Getest op andere computers
    • Andere USB-poorten op mijn PC geprobeerd
    • USB aansluiting gespoten met perslucht
    • De repeat delay en repeat rate in keyboard instellingen aangepast
    • Logitech Gaming Software opnieuw geïnstalleerd
    Meer dan deze potentiële oplossingen kan ik niet verzinnen. Ik wil graag alles proberen om een nieuwe aanschaf te voorkomen. Het toetsenbord terug sturen naar Logitech is ook geen optie, voor dat geld kan ik dan bijna een nieuw toetsenbord kopen.

    Hopelijk heeft iemand nog een andere optie die ik niet genoemd heb.
     
  2. jurrian120

    jurrian120 Senior Member

    Sinds:
    26 aug 2011
    Berichten:
    2.704
    Je geeft aan het op andere PC's getest te hebben. En daar doet het probleem zich ook voor? Het klinkt eerder als dat de controller op de printplaat van je keybord niet helemaal 100 is.
     
  3. Crewz

    Crewz Senior Member

    Sinds:
    19 sep 2018
    Berichten:
    420
    ik ben ook wel geinteresseerd als iemand een oplossing hier voor heeft. Ik heb precies hetzelfde probleem met mijn strix tactic pro, alleen deze is maar 1 jaar oud.
     
  4. xzandr

    xzandr Senior Member

    Sinds:
    15 jun 2011
    Berichten:
    148
    Het enige dat ik nog in je lijstje mis is het updaten of herinstalleren van de firmware van het bord zelf.
    Soms is een firmware update nodig om met nieuwere Logitech Gaming Software te werken.
     
    MZw vindt dit nuttig.
  5. RSlippens

    RSlippens Member

    Sinds:
    21 apr 2012
    Berichten:
    12
    De huidige firmware is de meest up-to-date versie. Ik kan niet vinden hoe ik de firmware van het keyboard kan herinstalleren.
    Drivers opnieuw installeren heeft ook niet gewerkt helaas.
     
  6. RSlippens

    RSlippens Member

    Sinds:
    21 apr 2012
    Berichten:
    12
    Als dit het geval is, zou dit op een manier te fixen zijn of is mijn laatste optie dan opsturen of een nieuw toetsenbord kopen?
     
  7. xzandr

    xzandr Senior Member

    Sinds:
    15 jun 2011
    Berichten:
    148
    Ik heb even gekeken maar de laatste firmware is al vrij oud voor dit bord, je kan het nog proberen, maar ik denk niet dat de update functie in de gaming software nog gaat updaten.
    Er is dan alleen nog een handmatige herinstallatie te proberen, de firmware staat hier: https://support.logitech.com/nl_nl/product/810-orion-spectrum-rgb-gaming-keyboard/downloads#
     
  8. jurrian120

    jurrian120 Senior Member

    Sinds:
    26 aug 2011
    Berichten:
    2.704
    Het kan natuurlijk ook stuk gegaan zijn door een piek in de Voltage en schade aangericht hebben. Dan ben ik bang dat je een nieuwe zal moeten kopen.

    En heeft een nieuw toetsenbord hier ook last heb je wet koop op afstand.
     
  9. RSlippens

    RSlippens Member

    Sinds:
    21 apr 2012
    Berichten:
    12
    De huidige firmware is 102.5.30 dus de geïnstalleerde firmware is nieuwer dan de link die gegeven is.

    Ik denk dat er geen andere opties zijn dan een nieuwe kopen helaas. Zonde om na nog geen 3 jaar alweer een nieuwe te moeten kopen.
     
  10. xzandr

    xzandr Senior Member

    Sinds:
    15 jun 2011
    Berichten:
    148
    De firmware word tegenwoordig inderdaad automatisch geïnstalleerd door de software, van mijn plank (G413) is helemaal geen losse firmware meer te vinden.
    Er kan natuurlijk best iets fout zijn gegaan met een firmware update, daar zou ik dan toch eerst contact over opnemen met Logitech om te vragen of ze een idee/oplossing hebben.
    Dit soort problemen al na 3 jaar is wel erg vlot.
     
  11. Roel1966

    Roel1966 Senior Member

    Sinds:
    17 feb 2010
    Berichten:
    13.030
    Toch zou ik als ik jou was eerst nog eens contact met Logitech opnemen want Logitech heeft een goede service. Kan best zijn dat dit probleem bekend is bij hun en ze alsnog coulant zijn en je een nieuwe krijgt.