1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

Kan een gtx 1050 werken op een 280W PSU?

Discussie in 'Videokaarten & 3D-chips' gestart door Sander Umans, 19 mei 2017.

  1. Sander Umans

    Sander Umans Member

    Sinds:
    29 jun 2016
    Berichten:
    40
    hallo,

    Ik heb een lenovo h50-50 met een: -i7 4790 3.6 GHz, 12 GB ddr3, 280W PSU, gt 705.
    Ik zou de videokaart graag upgraden naar een gtx 1050.
    Hier is een foto van mijn PSU. http://imgur.com/COi2YYz
     
  2. jurrian120

    jurrian120 Senior Member

    Sinds:
    26 aug 2011
    Berichten:
    2.190
    Technisch ja. Maar een voeding die 280W is zal waarschijnlijk die 280W niet compleet over de 12V kunnen leveren.
     
  3. Sander Umans

    Sander Umans Member

    Sinds:
    29 jun 2016
    Berichten:
    40
    Ik heb zelf een beetje berekeningen gedaan, 12V met 16A= 192W
    De video kaart en CPU zitten op de 12V (denk ik) -> Videokaart gebruikt 75W en CPU 84W. dits is 159W, dus dat zou toch moeten werken dan?met ook nog wat overschot.
     
  4. nutty

    nutty Senior Member

    Sinds:
    10 okt 2009
    Berichten:
    1.188
    Belangrijker eerst, is of je pc die kaart wel draait,dat zou ik eerst uitzoeken.
     
  5. philpend

    philpend Senior Member

    Sinds:
    8 apr 2014
    Berichten:
    3.772
    Volgens het etiket hebben je twee 12V lijnen een gezamenlijk vermogen van 270w, en ieder apart van 196w. Een heel systeem met een 1050 verbruikt volgems de test van HWI maximaal net geen 160w. Moet dus kunnen volgens mij, zeker als je niet alles op 1 van de 2 lijnen aansluit.
     
  6. Sander Umans

    Sander Umans Member

    Sinds:
    29 jun 2016
    Berichten:
    40
    @nutty wat bedoel je met je pc die kaart wel draait?
     
  7. Sander Umans

    Sander Umans Member

    Sinds:
    29 jun 2016
    Berichten:
    40
    Mogelijk kan ik mijn cd/dvd brander ook nog ontkoppelen, dit gebruik ik toch nooit meer.
    Weet niet of dit veel verschil zal maken
     
  8. quiller

    quiller Senior Member

    Sinds:
    4 jul 2012
    Berichten:
    587
    Wat hij bedoelt is dat die kant en klaar systemen vaak bios gelockt zijn om te zorgen dat jij sneller een heel nieuw systeem gaat komen kopen omdat hij andere stukken niet aanneemt ... Truukje dat veel van die merken toepassen.
     
  9. Sander Umans

    Sander Umans Member

    Sinds:
    29 jun 2016
    Berichten:
    40
    De BIOS updates zijn beschikbaar op de site.
     
  10. quiller

    quiller Senior Member

    Sinds:
    4 jul 2012
    Berichten:
    587
    Heeft niks met bios updates te maken. Merkpc's zorgen vaak met een lock (die niet te omzeilen is) dat je GEEN andere hardware kan installeren. Kortom kans is groot dat het proberen wordt als je het toch wil doen en 'hopen' dat het werkt.
     
  11. Sander Umans

    Sander Umans Member

    Sinds:
    29 jun 2016
    Berichten:
    40
  12. Roel1966

    Roel1966 Senior Member

    Sinds:
    17 feb 2010
    Berichten:
    11.833
    Dat is mede ook een van de redes dat wij hier op HWI mensen niet aanraden om een kant en klaar systeem te kopen.
     
  13. nutty

    nutty Senior Member

    Sinds:
    10 okt 2009
    Berichten:
    1.188
    Laatst bewerkt: 19 mei 2017
  14. Sander Umans

    Sander Umans Member

    Sinds:
    29 jun 2016
    Berichten:
    40
    Ik heb 2 vrije sloten, maar ik heb Pci 2.0, dit zou normaal toch geen probleem moeten vormen, wel?
     
  15. Sander Umans

    Sander Umans Member

    Sinds:
    29 jun 2016
    Berichten:
    40
    @Roel1966 Ik heb deze pc gekocht toen ik er nog niks van kende, nu zou ik er zelf een samengesteld hebben.
     
  16. nutty

    nutty Senior Member

    Sinds:
    10 okt 2009
    Berichten:
    1.188
    2.0 is geen probleem
     
  17. quiller

    quiller Senior Member

    Sinds:
    4 jul 2012
    Berichten:
    587
    Klopt als een bus... fucked up was de juiste uitdrukking... En dan hebben we het nog niet over dat ze besparen op cruciale onderdelen als de voeding ... Als deze na 2.5 jaar in elkaar klapt zijn ze ook weer zeker dat je een nieuwe pc gaat kopen ... (zal echt wel niet hun bedoeling zijn ... das gewoon puur toeval ... NOT)
     
  18. Paulus61

    Paulus61 Senior Member

    Sinds:
    13 dec 2016
    Berichten:
    351
    Volgens mij is dit een broodje aap. Ik heb thuis ervaring met enkele HP PC's en bij vrienden en op het werk ook met Dell en HP gewerkt. Zo'n lock ben ik nog nooit tegengekomen. En ik heb bij vele PC's hardware toegevoegd/vervangen.
     
  19. DatAccountz

    DatAccountz Senior Member

    Sinds:
    13 nov 2012
    Berichten:
    9.023
    Vanwaar de 1050? En ik zou er gewoon even voor een paar tientjes een nieuwe voeding bij prikken.
    Zou zonde van die i7 en 1050 zijn als die voeding het begeeft.
     
  20. Forum m8

    Forum m8 Senior Member

    Sinds:
    30 jan 2006
    Berichten:
    7.678
    COi2YYz.jpg

    Het is meer een laptopverhaal, waar white-lists voor Wifi kaartjes gangbaar waren / zijn. Voor mijn Thinkpad en de generatie daarboven is de hele BIOS santakraam ondertussen gekraakt, en zijn die whitelists er dus uitgeknikkerd.
     
    Laatst bewerkt: 20 mei 2017