1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

Internetverbinding PC valt uit als de PC lang aan staat of in slaapstand gaat

Discussie in 'Routers, NAS-apparaten en netwerkapparatuur' gestart door Dennis20, 3 mei 2019.

  1. Dennis20

    Dennis20 Member

    Sinds:
    3 mei 2019
    Berichten:
    11
    Hallo,

    Ik heb sinds een tijdje last van plostelinge internetproblemen met mijn PC.
    Als de PC een tijdje niet wordt aangeraakt en in de slaapstand gaat, dan heb ik opeens geen internetverbinding meer. Hierdoor moet ik mijn netwerk opnieuw instellen, waarna het internet het wel weer doet.
    Ik heb al een nieuwe connectbox aangeschaft, maar dit mocht niet baten.
    Het gekke is dat dit probleem zich ook regelmatig afspeelt bij mijn broertje.


    Hopelijk kunnen jullie mij helpen met dit probleem.
     
  2. joz

    joz Senior Member

    Sinds:
    24 apr 2006
    Berichten:
    4.362
    Even voor de duidelijkheid, we hebben het hier dus over WiFi (gezien de connectbox word genoemd) dat is nml niet evident uit de post.
    Dat verbaast me eerlijk gezegd niets, WiFi is vaak onstabiel en kan zomaar slechter worden als er iemand in de buurt een nieuwe router/AP oid plaatst.
    Als het kan, heeft een kabel altijd de voorkeur, maar dat moet je wel willen uiteraard.
     
  3. Dennis20

    Dennis20 Member

    Sinds:
    3 mei 2019
    Berichten:
    11
    Het probleem zit het hem in de internetverbinding via de kabel. (dit heb ik niet goed uitgelegd, excuus.) De connectbox is van Ziggo en voor wifi en bekabeld internet geschikt.
     
  4. nutty

    nutty Senior Member

    Sinds:
    10 okt 2009
    Berichten:
    2.778
    Is er iets veranderd in de samenstelling van de apparatuur thuis,sinds dit probleem opstak?
    Iets zegt me dat dit te maken heeft met de router die niet goed staat ingesteld,iets met de dhcp server.
    Het apparaat gaat uit,en vervolgens krijgt een ander apparaat het ip adres toegekent van de pc,waardoor deze opnieuw ingesteld moet worden,want het ip adres is nu toegewezen aan een ander apparaat,waardoor de pc een ander ip adres moet worden toegewezen krijgen alvorens weer goed te werken.
     
    Dennis20 vindt dit nuttig.
  5. Dennis20

    Dennis20 Member

    Sinds:
    3 mei 2019
    Berichten:
    11
    Nee, er is niets veranderd aan de samenstelling (behalve de nieuwe connectbox dan).
    Hoe zou ik dit goed in kunnen stellen?

    Ik heb eigenlijk hetzelfde probleem met mijn playstation 4. Bij de PS4 doet het gehele bekabelde internet het niet, en het wifi wel.
    Dus ik denk dat er dan inderdaad iets niet goed staat ingesteld in de connectbox...
     
  6. nutty

    nutty Senior Member

    Sinds:
    10 okt 2009
    Berichten:
    2.778
    Als eerste (en makkelijkste) suggestie:

    Ik verwacht niet dat dit gaat helpen,maar de kans is er wel,en kost weinig moeite,dus ik vraag:
    Heb je hem al eens uitgezet,en opnieuw opgestart?
    (Na het opnieuw starten kan het even duren voordat de router weer online is,dus even geduld)
     
  7. Dennis20

    Dennis20 Member

    Sinds:
    3 mei 2019
    Berichten:
    11
    Ja dit heb ik meerdere malen geprobeerd (ook resetten).
    Heeft helaas niks geholpen..
     
  8. xzandr

    xzandr Senior Member

    Sinds:
    15 jun 2011
    Berichten:
    169
    Misschien dat het helpt om een vast IP adres in te stellen voor je pc.
     
    Quercus vindt dit nuttig.
  9. WhiteSnake

    WhiteSnake Senior Member

    Sinds:
    30 apr 2008
    Berichten:
    6.269
    Rechts klikken op je start icoontje of op je netwerk icoontje,
    Dan Ethernet, Adapteropties, Rechts kliken op je gebruikte adapter, Eigenschappen, Configureren,
    Dan Energiebeheer, en dan Vinkje weg halen bij: "de computer mag dit apparaat uitschakelen om energie te besparen"
     
    VECTOR® en Dennis20 vinden dit nuttig.
  10. Dennis20

    Dennis20 Member

    Sinds:
    3 mei 2019
    Berichten:
    11
    Na een tijdje te hebben geprobeerd, lukt het nog steeds niet :( .

    Nu is er ook nog eens bijgekomen dat dit probleem voorkomt als de pc voor het eerst opstart.
    Dan moet ik het netwerk opnieuw stellen, en dan doet ie het weer.

    Iemand enig idee wat het wel zou kunnen zijn?
     
  11. nutty

    nutty Senior Member

    Sinds:
    10 okt 2009
    Berichten:
    2.778
    En wat precies (met de nadruk op precies) doe je dan,waardoor het weer werkt?
     
  12. Dennis20

    Dennis20 Member

    Sinds:
    3 mei 2019
    Berichten:
    11
  13. Dennis20

    Dennis20 Member

    Sinds:
    3 mei 2019
    Berichten:
    11
    Ik druk dan op nu opnieuw instellen en dan moet de pc opnieuw opstarten. En dan doet het internet het gewoon weer.
     
  14. nutty

    nutty Senior Member

    Sinds:
    10 okt 2009
    Berichten:
    2.778
    Wil je eens een screenshot maken van de lijst met software die je op de pc hebt staan.
    Misschien kunnen we software aanwijzen die mogelijk de netwerkeigenschappen aanpast tijdens gebruik van de pc.
    Je hebt ook maar één router in huis,verder geen andere netwerkapparatuur?
     
  15. nutty

    nutty Senior Member

    Sinds:
    10 okt 2009
    Berichten:
    2.778
    Klik eens op "status" van je adapter
    Dan krijg je dit te zien:
    aaa.jpg

    Daarna op "Details"
    Dan krijg je iets te zien als hiernaast: bbb.jpg

    Post de screenshot van dit venster eens hier.
     
  16. Dennis20

    Dennis20 Member

    Sinds:
    3 mei 2019
    Berichten:
    11
    upload_2019-5-16_21-3-48.png

    Ik heb maar één router in huis. Tussen de router en de pc staat nog wel een wifiversterker, maar dat is het probleem niet.
     
  17. Dennis20

    Dennis20 Member

    Sinds:
    3 mei 2019
    Berichten:
    11
    upload_2019-5-16_21-29-1.png

    upload_2019-5-16_21-30-9.png

    Deze bedoel je toch?
     
  18. Forum m8

    Forum m8 Senior Member

    Sinds:
    30 jan 2006
    Berichten:
    11.343
  19. nutty

    nutty Senior Member

    Sinds:
    10 okt 2009
    Berichten:
    2.778
    Mooi, precies gedaan waar ik om vroeg.
    Deinstalleer Gigabyte Cloudstation eens,(als het goed is wordt daardoor cloud server hiermee er ook afgehaald)
    Start daarna je pc opnieuw op,en kijk eens of het probleem nog aanhoud.
     
  20. Quercus

    Quercus Senior Member

    Sinds:
    20 aug 2004
    Berichten:
    6.532
    Deze al geprobeerd?