1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

Ingame filpjes maken hoe?

Discussie in 'Games' gestart door Verwijderde gebruiker 31623, 26 okt 2009.

  1. Verwijderde gebruiker 31623

    Verwijderde gebruiker 31623

    Sinds:
    12 okt 2007
    Berichten:
    3.333
    Ik wil graag ingame filmpjes gaan maken maar ik weet niet welk gratis
    progamma het beste werkt hier voor? Zelf gebruik ik win7 64 bit.

    Fraps werk te laggy en game cam werkt niet op windows 7 64 bit.
    Hebben jullie nog eenige opties voor mij?
     
  2. Jkremer

    Jkremer Senior Member

    Sinds:
    12 mei 2008
    Berichten:
    258
    de xfire ingame recorder, maar deze filmpjes nemen wel een behoorlijke hoeveelheid plaats in
     
  3. Verwijderde gebruiker 31623

    Verwijderde gebruiker 31623

    Sinds:
    12 okt 2007
    Berichten:
    3.333
    Ik zal hem eens proberen want 4 van de 3 progammas krijg ik al niet aan het werk
     
  4. Jeroen3

    Jeroen3 Senior Member

    Sinds:
    13 apr 2009
    Berichten:
    3.034
    4 van de 3?

    Screen recorders zijn er heel veel, veelal troep.
     
  5. martje-nl-

    martje-nl- Senior Member

    Sinds:
    7 mrt 2009
    Berichten:
    207
    ik gebruikte zelf op vista altijd fraps heel goed programma maar neemt HEEL veel ruimte in 30 seconde 1.4 gb xD

    maar ik heb het nog niet op windows 7 geprobeert
     
  6. Verwijderde gebruiker 31623

    Verwijderde gebruiker 31623

    Sinds:
    12 okt 2007
    Berichten:
    3.333
    Fraps vind ik te laggy en het is maar max 30 sec
     
  7. jurjenvduyn

    jurjenvduyn Senior Member

    Sinds:
    26 mrt 2009
    Berichten:
    188
    ik gebruikte altijd hypercam
    erg handig programma
     
  8. GSlayer

    GSlayer Senior Member

    Sinds:
    7 jul 2009
    Berichten:
    475
    Gebruik Fraps al jaren, niks over te klagen.

    Goede tip is trouwens om fraps zn filmpjes op een andere hd op te slaan dan vanwaar je speelt, (2 verreist 2 HD's natuurlijk)
     
  9. Verwijderde gebruiker 31623

    Verwijderde gebruiker 31623

    Sinds:
    12 okt 2007
    Berichten:
    3.333
    Fraps is leuk las je niet langer dan 30 sec hoeft te filmen
     
  10. The_Andrieske

    The_Andrieske Senior Member

    Sinds:
    20 jun 2008
    Berichten:
    271
    Hoe kom je erbij dat je maar 30 sec kunt filmen met fraps?

    Ik heb filmpjes van een minuut en nog wat seconden lang heb nooit langer gefilmd maar ben er zeker van dat het nog langer gaat.
     
  11. Verwijderde gebruiker 31623

    Verwijderde gebruiker 31623

    Sinds:
    12 okt 2007
    Berichten:
    3.333
    Niet met de nieuwste fraps die ik heb geiistalleerd.
    Ook ingame is het laggy met fraps en tijdens het draaien van fraps zie je het ook
    Bij hypercam gaan de fps ook naar beneej wat een rotzooi
     
    Laatst bewerkt: 26 okt 2009
  12. Jeroen Weimar

    Jeroen Weimar Senior Member

    Sinds:
    1 feb 2007
    Berichten:
    2.220
    Eh, je weet dat bij het filmen je framerate naar beneden HOORT te gaan? Namelijk naar de framerate van de video, en dat is vaak 24.99, 25 of 30 fps..als je 60fps gewent bent dan lijkt dat laggy ja, maar als je de video vervolgens online gooit is het net zo vloeiend als al het andere.
    In fraps kun je onder de movies tab je framerate instellen. 30 fps is een veilige keus, en als het goed is standaard.
     
  13. martje-nl-

    martje-nl- Senior Member

    Sinds:
    7 mrt 2009
    Berichten:
    207
    Fraps ging by mij met 75 FPS op me hd4870....

    heb het nog niet getest met me SSD's en hd 5870
     
  14. Jeroen3

    Jeroen3 Senior Member

    Sinds:
    13 apr 2009
    Berichten:
    3.034
    Fraps ja, zo heette het. (Ik zat te denken, snap, snaps...)

    Dan moet je de kwaliteit op 50% of lager zetten als je wil dat hij minder ruimte in beslag neemt!

    O, en voor de mensen waarbij fraps laggy is: dat ligt niet aan fraps, maar aan je pc. Hij kan de beeldjes dan niet snel genoeg verwerken/opslaan.
     
  15. Jeroen Weimar

    Jeroen Weimar Senior Member

    Sinds:
    1 feb 2007
    Berichten:
    2.220
    Hoe bedoel je 'ging' met 75fps? de counter die in beeld staat geeft gewoon het aantal fps in beeld weer, en als ie rood is ook, maar dan tijdens het opnemen. Opnemen op 75fps is totale overkill btw, 30 fps is meer dan zat. Als ik trouwens Ludo z'n systeem zo check kan ik me niet voorstellen dat die niet snel genoeg zou zijn..
     
  16. GSlayer

    GSlayer Senior Member

    Sinds:
    7 jul 2009
    Berichten:
    475
    Trial versie van Fraps kan idd maar 30 seconden filmen, de volledige versie kan gewoon filmen tot je HD vol zit.

    Voor te Frapsen heb je wel een redelijke tot goede PC nodig, dat geef ik toe, maar ik merk haast niets als ik Fraps met WoW (PVP dus veel aktie)
     
  17. martje-nl-

    martje-nl- Senior Member

    Sinds:
    7 mrt 2009
    Berichten:
    207
    ik had me max fps van fraps op 100 staan en daarna bleef hij op cod4 bij ongeveer 75 fps hangen en opnemend :p

    cod4 movie makers doen het met 200 fps maar dat kan je ingame opnemen duurt heel lang en wordt heel groot iemand zei dat hij 800 gb aan filmpies had opgenomen die hij in zijn cod4 movie had gebruikt :p
     
  18. Verwijderde gebruiker 31623

    Verwijderde gebruiker 31623

    Sinds:
    12 okt 2007
    Berichten:
    3.333
    Oke hoe kan het dan dat het filmpje zelf ook laggy loot net zoals in de game?
    Na het trug kijken van het filmpje :roll:

    Het zal wel aan cryis liggen omdat cod4 wel gewoon boven de 60fps blijft draaien?
    Maar dan snap ik nog niet hoe andere menen crysis wel soepel kunnen laten zie op you tube.
    Vast niet met fraps dan.

    Ik denk eerder dat het aan de game ligt dan crysis draait namelijk maar met 55 fps
    Mijn pc is verder wel in orde om fraps te kunnen draaien zoals je ziet mij mijn user systeem
     
    Laatst bewerkt: 27 okt 2009
  19. Jeroen Weimar

    Jeroen Weimar Senior Member

    Sinds:
    1 feb 2007
    Berichten:
    2.220
    Ik zeg niet dat er niets aan de hand is, ik zeg alleen dat het normaal is dat je framerate omlaag gaat tijdens het recorden.

    Op welke resolutie/settings neem je eigenlijk op? Als je gewoon op 1280*720 in windowed mode record heb je nog steeds een HD resolutie. Zo neem ik in ieder geval zelf op met fraps.
     
  20. Verwijderde gebruiker 31623

    Verwijderde gebruiker 31623

    Sinds:
    12 okt 2007
    Berichten:
    3.333
    Mmm mischien is dat het. Ik neem op in 1920x1200. Maar goed 30 sec is niet genoeg lol.