1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

Help! AMD Radeon 6520G en 7400M werken plots niet meer tegelijk.. update oorzaak?..

Discussie in 'Videokaarten & 3D-chips' gestart door Lauji, 9 jul 2018.

  1. Lauji

    Lauji Member

    Sinds:
    4 mrt 2017
    Berichten:
    34
    Beste leden

    sinds 08/7 toen ik mijn Acer Aspire laptop opstartte is mijn beeld, wazig en ingezoomd, een probleem met de AMD 6520G en 7400M videokaarten dus.

    Heb al meer dan 20 uur geprobeerd het te maken, maar nope.

    Met herinstalleren van de drivers heb ik normaal beeld,
    Maar als ik later mijn pc weer afsluit (bv om te eten) en erna weer aandoe, heb ik weer het slechte wazig ingezoomde beeld.


    Voorlopig heb ik als enige oplossing om in de BIOS
    de graphics van switchable naar integrated te veranderen. Hij start dan op door gebruik te maken van 1 kaart: de 6520G, dan is mijn beeld wel normaal, ook al zou ik de pc opnieuw starten. Maar ik zou graag weer beide kaarten werkend zien tegelijk...


    Ik zou denken dat het komt door een update of iets dergelijks, maar ik zie door het bos de bomen niet meer en heb de drivers al 10x opnieuw geïnstalleerd.. Ik ben er gek van geworden na meer dan 20uur proberen

    alle hulp is welkom, forum, teamviewer, thuis, ......Gr
     
    Laatst bewerkt: 9 jul 2018
  2. NieuwRetroGamer

    NieuwRetroGamer Senior Member

    Sinds:
    12 dec 2016
    Berichten:
    332
    Hallo Lauji:)
    Welke Acer Aspire betreft het? En heb je al een andere besturingssysteem geprobeerd? Je kunt namelijk een Ubuntu installatie doen van een usb stick, naar een andere usb stick. Dan even opnieuw opstarten en instellen in het bios dat hij de usb stick opstart en de 7400M gebruikt. Daarna de Ubuntu installatie opstarten en weer afsluiten, en weer opstarten. En misschien ook nog even een game doen.
    Als hij dan weer die gekke fratsen vertoont, ligt het waarschijnlijk aan de laptop.

    En als het aan de laptop ligt, kun je de grafische kaart in de laptop vervangen. In sommige laptops kan dat namelijk. Maar ik kan niet met 100% zekerheid zeggen dat dat ook op jouw laptop van toepassing is, omdat de modelnaam nog niet bekend is^_^
     
  3. Lauji

    Lauji Member

    Sinds:
    4 mrt 2017
    Berichten:
    34
    Gaat om een Aspire 7560G uit 2011. Standaard zat er w7 op, maar die is doorheen de jaren heen ge-evolueerd naar nu W10. Als ik een fabric reset doe zet hij hem ook terug naar w8 0f w10 geloof ik. Ben nu Ubuntu even op een stick aan het zetten.

    ik kan in bios enkel kiezen voor Integrated (Enkel 6520) of Static of zoiets (6520 en 7400). Moet ik dan beide kaarten kiezen neem ik aan?
     
  4. Lauji

    Lauji Member

    Sinds:
    4 mrt 2017
    Berichten:
    34
    Beste Nieuwretrogamer.
    In Ubunto opgestart, en daar gewoon perfecte graphics zoals het hoort. Lijkt dus weer een windows-issue te zijn..
    Als ik mijn PC opstart in windows krijg ik de melding dat van het AMD Catalyst Control dat er een fout met de AMD Drivers is.
    Wat kan ik nog doen? Ik heb updates en besturingssoftware automatisch updaten allemaal al uitgezet....
     
  5. Manyuken

    Manyuken Senior Member

    Sinds:
    20 feb 2013
    Berichten:
    548
    Windows vers installeren??
     
  6. NieuwRetroGamer

    NieuwRetroGamer Senior Member

    Sinds:
    12 dec 2016
    Berichten:
    332
  7. Lauji

    Lauji Member

    Sinds:
    4 mrt 2017
    Berichten:
    34
    Als ik de drivers via de auto detect tool van AMD laat installeren krijg ik Fout 175 : AMD Installer can continue due to unsupported AMD graphics hardware.

    Op site AMD kan ik de bestanden zelf niet downloaden. Amd zelf zegt dat deze drivers via Windows Update moeten worden geïnstalleerd >.<

    radeon-software-adrenalin-18.6.1-minimalsetup-180613_web heb ik wel als programma staan, maar soms doen ze het dan weer en soms ook niet.
    Als ze het doen, doen ze het na herstart weer niet meer...
     
    Laatst bewerkt: 9 jul 2018
  8. Manyuken

    Manyuken Senior Member

    Sinds:
    20 feb 2013
    Berichten:
    548
    Kijk even op de site van Acer naar drivers.
     
  9. Lauji

    Lauji Member

    Sinds:
    4 mrt 2017
    Berichten:
    34
    Zie alleen ``Stuurprogramma VGA AMD`` uit 2012 staan wat mij de videokaart te maken zou hebben. Heb dit even geinstalleerd, maar dit zijn zelfs nog de 2 oude videokaarten.

    Via DriverPackSolution heb ik drivers voor de 6520G en 7400M, maar het werkt allemaal niet..
    Ik ben nu aan het kijken met een gespecialiseerd programma hoe ik windows de toestemming kan onttrekken om automatische bewerkingen uit te voeren..

    Als dit niet meer werkt en ik hier geen reacties meer op krijg zal ik maar een fabric herstel proberen... Daag alle bestanden.. en dat zijn er wat..
     
    Laatst bewerkt: 9 jul 2018
  10. Manyuken

    Manyuken Senior Member

    Sinds:
    20 feb 2013
    Berichten:
    548
    Probeer via die ubuntu usb stick bij je bestanden te komen en maak een backup.
    Verse installatie en klaar!

    Maar heb je nou een losse AMD en een losse Nvidia kaart??
     
  11. Lauji

    Lauji Member

    Sinds:
    4 mrt 2017
    Berichten:
    34
    Heb 2 AMDs de 6520G en 7400M, beiden vooraf in laptop ingebouwd.
    Ben nu een backup aan het maken, zometeen fabric reset proberen
     
  12. Manyuken

    Manyuken Senior Member

    Sinds:
    20 feb 2013
    Berichten:
    548
    Oke, kende de 7400M alleen van Nvidia namelijk haha
    Succes!!!
     
  13. Quercus

    Quercus Senior Member

    Sinds:
    20 aug 2004
    Berichten:
    6.486
    Is niet ergens een Crossfire optie die je moet aanzetten om beide kaarten werkend te krijgen?
     
  14. Lauji

    Lauji Member

    Sinds:
    4 mrt 2017
    Berichten:
    34
    Zou het allemaal niet meer weten, heb alles geprobeerd, van drivers herinstalleren tot volledige reset.
    Heb ook met linux geprobeerd op te starten, en de kaarten werken daar wel SAMEN .

    Meer mensen hebben er last van: door Windows 10 kan je geen 2 grafische kaarten meer tegelijk gebruiken bij bepaalde processoren, zo ook bij mij nu dus.

    Als enige oplossing heb ik nu dus in de BIOS switchable naar integrated veranderd, waardoor mijn computer slechts 1 van de 2 grafische kaarten gebruikt. Het beeld is ermee gemaakt, maar de snelheid van de laptop is toch wat achteruitgegaan..
    Verder is het jammer.. want het is uiteraard niet de bedoeling om slechts 1 te gebruiken, daar is de laptop niet voor gemaakt denk ik, en dan kan ik die kaart nu evengoed eruithalen en verkopen..

    Zal even kijken hoe het tijdens gamen gaat met de snelheid, maar als het me tegenvalt gaat de hele laptop de deur uit..
    Ik upgrade alvast nooit meer nar een nieuwe windowsversie :).
     
  15. NieuwRetroGamer

    NieuwRetroGamer Senior Member

    Sinds:
    12 dec 2016
    Berichten:
    332
  16. Quercus

    Quercus Senior Member

    Sinds:
    20 aug 2004
    Berichten:
    6.486
     
  17. Lauji

    Lauji Member

    Sinds:
    4 mrt 2017
    Berichten:
    34
    Ik heb op dit moment geen AMD Catalyst Center meer geïnstalleerd, die AMD Engine Control center heb ik nooit gehad/van gehoord.
    Nu het beeld en de drivers weer goed zijn blijf ik er het liefst vanaf. In het Catalyst Control Center had ik enkel de optie Overdrive, verder niets.
    (lichte) Games (die ik speel) werken ook prima, dus heb die 2e kaart niet eens nodig blijkbaar..

    Mocht je toch nog een link van het Control center hebben Quercus hoor ik het graag, maar ik vind op internet enkel links voor het Catalyst center, en daar heb ik die optie niet in staan. (Vast omdat beide grafische kaarten door acer zelf in de laptop zijn gestopt). Dus het zou of in het engine center moeten staan, of helemaal niet kunnen bij mij. Al bij al ben ik al blij dat ik de laptop met 1 kaart prima kan runnen.. stel je voor.. het moet niet gekken worden met Windows!
     
    Laatst bewerkt: 10 jul 2018
  18. NieuwRetroGamer

    NieuwRetroGamer Senior Member

    Sinds:
    12 dec 2016
    Berichten:
    332
  19. Manyuken

    Manyuken Senior Member

    Sinds:
    20 feb 2013
    Berichten:
    548
    Gewoon voortaan geen Acer meer kopen ;)
     
  20. NieuwRetroGamer

    NieuwRetroGamer Senior Member

    Sinds:
    12 dec 2016
    Berichten:
    332
    Nou, die dingen gaan toch aardig lang mee als je ze goed onderhoud:)
    Ik heb hier nog Acer Aspire 5536G staan die het prima doet. Met het wel bekende Windows Vista :cool: