Hele vreemde situatie

Vorige week donderdag wilde mijn systeem niet meer booten
grafische kaart gewisseld geheugen gewisseld extra voeding geplaatst alles uitgehaald met het bios wat maar denkbaar is cpu gereinigd en zelfs ingevroren niets had echt geweldig effect
ook windows herinstalleren was niet mogelijk bij booten van de cd restarte het systeem meteen
alleen als ik met nvcc core 0 en 1 op -14 of 0 zette kreeg ik het XP laadscherm 2 sec te zien ipv niet
core 0 kan ik helaas niet uitschakelen, dus ging er van uit dat dit de boosdoener was
dus na een aantal dagen klooien had ik de moeite opgegeven, en een andere cpu besteld @azerty

Maar als er iets kapot is blijft het bij me kriebelen, ik kan het niet uitstaan
dus het ding weer aangekoppeld en weer in het bios aan de gang gegaan
alles op basisinstellingen gezet, geen suc6
nvcc core 0 -14% core 1 -14% core 2 10% core 3 10%
geen suc6 2 sec xp scherm daarna blauw en gelijk restart
en zo heb ik nog wat dingen met nvcc geprobeerd
tot ik core 0 op 0% core 1 op 0% core 2 op 10% en core 3 op 10% zette
en toen gebeurde het, hij starte vrolijk en rap op als een quadcore @3220mhz
ik heb hem een uurtje laten draaien zo, daarna wprime gedraaid en bleef stabiel

daarna een paar keer gerestart, zonder probleem
nvcc uitgeschakeld en hij doet het nu weer als een gewone phenom x2 555
wat ik dus dagen niet voor mekaar kreeg:cry:
in hoeverre hij weer goed draaid weet ik nog niet
en hoe het komt al helemaaaaal niet

@koen
wat ik wel weet is dat ik nu een probleempje heb
want ik zou deze @hwi sturen omdat hij kapot zou zijn
maar hij is weer springlevend!
mag ik voor de laatste 2 benchmarks nog scores aanleveren
die dan niet meetellen of zo
kan ik mezelf toch nog een beetje meten met de rest:D
 
Bovenaan