1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

Gigabyte B450 I AORUS PRO WIFI moederbord - underclock-en

Discussie in 'CPU's, moederborden en geheugen' gestart door Beemaze, 2 jun 2019.

  1. Beemaze

    Beemaze Member

    Sinds:
    14 nov 2009
    Berichten:
    4
    hallo,

    ik wil AMD Ryzen 2400G op Gigabyte B450 ITX Aorus pro wifi in kleine kast onderbrengen en maximaal 40-45 watt laten gebruiken ivm warmte en ventilator geluid.
    Ryzen 2400GE zou ideaal zijn maar helaas niet voor consumenten te koop.
    Is de Gigabyte B450 makkelijk te underclock-en in de EUFI?
    Welke instellingen kun je daarvoor gebruiken?
     
    Badaware vindt dit nuttig.
  2. Roel1966

    Roel1966 Senior Member

    Sinds:
    17 feb 2010
    Berichten:
    13.224
    Warmte is helemaal ervan afhankelijk van wat je gaat doen met dat systeem en zo'n cpu alleen max 65 watt kan verbruiken. Alleen bij gewoon eenvoudig gebruik zal zo'n cpu niet constant 65 watt weg trekken en temps blijven ook laag. En verder kan je ook eens kijken voor b.v. waterkoeling en dingen als stille fans gebruiken zoals Noctua fans.
     
    Badaware vindt dit nuttig.
  3. nutty

    nutty Senior Member

    Sinds:
    10 okt 2009
    Berichten:
    2.842
    Dan maar een 2400G,en deze undervolten,iets underclocken,dan kom je waarschijnlijk in de buurt van de 2400GE
     
    Badaware vindt dit nuttig.
  4. Etxalar

    Etxalar Senior Member

    Sinds:
    11 mrt 2018
    Berichten:
    1.263
    Als de cpu niet continue op volle belasting draait heeft ondervolten weinig zin. Het idle verbruik is vrijwel gelijk aan een niet ondervolte 2400G.
    Het Gigabyte bordje zou ik niet nemen als een laag verbruik het doel is. Asrock, Asus en MSI doen het stukken beter.
     
    Badaware vindt dit nuttig.
  5. Manyuken

    Manyuken Senior Member

    Sinds:
    20 feb 2013
    Berichten:
    1.538
    Badaware vindt dit nuttig.
  6. Roel1966

    Roel1966 Senior Member

    Sinds:
    17 feb 2010
    Berichten:
    13.224
    Precies wat ik ook bedoel en het puur ervan afhankelijk is wat je ermee gaat doen. Mijn cpu doet nagenoeg niets wanneer ik hier simpel wat op het forum zit of met Office dingen bezig ben en zelfs Youtuben.
     
    Badaware vindt dit nuttig.
  7. suijkerbuijk

    suijkerbuijk Senior Member

    Sinds:
    21 dec 2016
    Berichten:
    275
    Die 2400g verbruik geen 65watt .
    Het is 65watt tdp

    Zelfs mijn 2600 65watt tdp verbruik geen 65watt.
    Je kan dat testen namelijk .
    Er is een programma voor die een burn test doet en daarbij gelijk je watt berekend .
    Morgen zal ik het neer zetten ben nu in bed.
     
    Badaware vindt dit nuttig.
  8. Beemaze

    Beemaze Member

    Sinds:
    14 nov 2009
    Berichten:
    4
    dank voor de feedback en tips. wil er development (powershell/javascript/go) op doen. maar misschien maak ik me 'ongerust' over iets wat zich bijna niet gaat voordoen. heb via ali een mooie watt meter gevonden dus die ga ik er zeker aan hangen.
     
    Badaware vindt dit nuttig.
  9. suijkerbuijk

    suijkerbuijk Senior Member

    Sinds:
    21 dec 2016
    Berichten:
    275
    Software waar je de cpu mee kan uitlezen tijdens het testen
    Sofia 64 extrame
    Daar staat ook de wattage van de cpu bij tijdens stress .

    Wel met de combo cpuid hwmonitor die mee draait

    Mijn cpu met strest test software 56watt
     
    Badaware vindt dit nuttig.
  10. Beemaze

    Beemaze Member

    Sinds:
    14 nov 2009
    Berichten:
    4
    gister setje binnen gekomen. CEMO case van Ali 27x22x10cm met flex voeding had ik al staan. Hij doet zo'n 25-40watt is dus wel ok.
    IMG_20190615_171855.jpg