1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

Geheugen upgrade

Discussie in 'CPU's, moederborden en geheugen' gestart door royrc, 24 mei 2019.

  1. royrc

    royrc Senior Member

    Sinds:
    19 dec 2013
    Berichten:
    90
    Goedendag,

    Ik wil mijn geheugen upgraden, maar mijn huidige geheugenset is niet meer te koop:

    https://nl.hardware.info/product/240971/crucial-ballistix-sport-16gb-ddr4-2400-cl16-kit

    Kan ik een andere kit van hetzelfde merk toevoegen? Ik heb nog 2 ram sloten beschikbaar.
    Of is het beter om de oude set ook te vervangen?

    Verder ben ik benieuwd hoeveel geheugen mijn moederbord+CPU aan kan.

    Moederbord: https://nl.hardware.info/product/317166/gigabyte-z170x-ud5-th

    Processor: Intel i7-6700K

    Volgens intel specificaties is het maximum aan geheugen afhankelijkheid van de geheugen snelheid.

    Kan ik 64 GB DDR4-2133 ram gebruiken?
     
  2. seb83

    seb83 Senior Member

    Sinds:
    31 okt 2016
    Berichten:
    1.832
  3. Roel1966

    Roel1966 Senior Member

    Sinds:
    17 feb 2010
    Berichten:
    13.224
    Ze zijn wel in elk geval nog los te koop bij o.a. Azerty zoals je ziet, maar ik vraag mij even af waarom je het geheugen wilt gaan uitbreiden. Normaal gesproken is 16 GB intern geheugen voor de meeste taken al ruim voldoende en zijn er alleen specifieke taken waarbij meer intern geheugen ietwat kan schelen. Alleen moet je je niet voorstellen dat je systeem sneller word door meer intern geheugen, een misverstand wat velen voorheen ook dachten.
     
  4. seb83

    seb83 Senior Member

    Sinds:
    31 okt 2016
    Berichten:
    1.832
    Wel als je geheugen tekort komt. Kijk eens naar het user systeem van TS, virtualisatie wordt daar genoemd: https://nl.hardware.info/usersystemen/24116/desktop
     
  5. Roel1966

    Roel1966 Senior Member

    Sinds:
    17 feb 2010
    Berichten:
    13.224
    Evenzogoed word het systeem niet sneller wanneer je dan meer geheugen erbij zet maar zal het systeem minder snel gaan vertragen. Op het moment namelijk dat er geen vraag naar meer geheugen is zal het systeem even snel werken, of er nu 16 of 64 GB aan intern geheugen in zit.
     
  6. seb83

    seb83 Senior Member

    Sinds:
    31 okt 2016
    Berichten:
    1.832
    Wat een raar verhaal. Als je geheugen tekort komt en je plaatst geheugen bij wordt je systeem sneller. Ik begrijp serieus je punt niet. TS heeft geen enkele aanleiding gegeven om te denken dat ie het extra geheugen niet nodig heeft, dat is iets wat je zelf hebt bedacht.
     
  7. Roel1966

    Roel1966 Senior Member

    Sinds:
    17 feb 2010
    Berichten:
    13.224
    Dan heb je toch echt niet goed gelezen wat ik schreef.
    Denk dat je ook niet goed begrijpt wat ik schrijf, maar goed.....
     
  8. seb83

    seb83 Senior Member

    Sinds:
    31 okt 2016
    Berichten:
    1.832
    Ik heb het goed gelezen en begrepen, ik vind het irrelevant advies op basis van de informatie die we van TS hebben gekregen.
     
  9. Roel1966

    Roel1966 Senior Member

    Sinds:
    17 feb 2010
    Berichten:
    13.224
    Tja, iedereen doet op zijn/haar manier zijn best om mensen te helpen en dat kan soms verschillen. Belangrijkste is wat de TS er mee kan doen en dat is aan hem natuurlijk.
     
  10. seb83

    seb83 Senior Member

    Sinds:
    31 okt 2016
    Berichten:
    1.832
    Dat ben ik met je eens
     
  11. royrc

    royrc Senior Member

    Sinds:
    19 dec 2013
    Berichten:
    90
    Ik heb het even uitgezocht en ik kwam hierop uit: https://nl.hardware.info/product/504075/crucial-ballistix-sport-lt-grey-16gb-ddr4-3000-cl-kit

    Ik denk dat 32GB voor nu voldoende zal zijn en door deze kit erbij toe te voegen hou ik het wat betaalbaar.
    Als ik voor 64GB zou gaan dan zou dat betekenen dat mijn oude set eruit moet, want deze zijn 8GB modules.

    Nu rest nog één vraag: Gaat dit werken als ik het combineer met mijn oude kit? Vanzelfsprekend dat ze allebei op dezelfde configuratie moeten draaien (2133 of 2400 MT/s). Kan ik de DDR4-3000 kit zo instellen? Ook op 1.2V ipv de 1.35V?
     
  12. wailingwimmy

    wailingwimmy Senior Member

    Sinds:
    15 feb 2010
    Berichten:
    3.318
    Die 3000 kit gaat denk ik probleem loos werken op 2400@1,2v.
    Je kan ook eens kijken of je huidige kit 3000@1,35v haalt, zou me niks verbazen.